Ekim 21, 2017

21 Ekim La Liga

Levante - Getafe

Levante'de sağ açık Jason sakat. Getafe'de Shibasaki'nin sakatlığı sürüyor. İki yeni eksik forvet Angel ve sağ açık Alvaro Jimenez.

Öncelikle Getafe'de Alvaro ve Angel'i kadroda beklerdim. Sakatlıkları yok. Hafta içi kupa maçları oynanacak. Büyük ihtimalle teknik direktör Bordalas kupa maçları için bu iki oyuncuyu saklayacak. İki ekip de birkaç haftadır 3 puandan uzak kaldı. Levante'nin sezon başındaki yüksek temposu ve formu da düştü. Kenar oyuncuları ve orta saha katkısıyla gole gidebiliyorlardı. Forvetleri bir türlü devreye giremedi. Forvet konusunda zaten zayıflar. 2. devrede bu alana takviye yapmadan toparlayabileceklerini sanmıyorum. Ligin ilk yarısını yine Morales ve Bardhi'nin golleriyle getirmeye çalışacaklar. Ancak 2 oyuncu skor bulabildiği bir takım ne kadar ilerler soru işareti.

Getafe'yi sezon başından beri beğeniyorum. Deplasmana uygun bir oyun anlayışı ve kadro yapıları var. Belki çok golcü bir takım değiller. Fakat Levante'ye göre bitirici vuruşlarda daha başarılı buluyorum onları. Tecrübeli Jorge Molina sahip olmaları da büyük avantaj. Bugün için tek korkum kenardan gelip oyuna enerji koyabilecek Chuli dışında bir isimlerinin olmayışı. Angel ve Alvaro kadroda olsaydı daha yüksek güvenden çifte şans önerebilirdim. Stake'i düşük tuttum. 1-1 ya da 0-0 skorları çerçevesinde bir maç geçebilir.

6/10 Getafe yenilmez bahsi 1.40'dan alınabilir.

Real Betis - Alaves

Real Betis iki haftada 10 gol yedi. Evet Sociedad ve Valencia ile oynadılar. Yine de biraz fazla oldu. Setien savunmada bugün bazı değişiklikler yapacaktır. Sol bek Durmisi sakatlandı yerine Tosca görev yapacak. Feddal'ın yerine de Amat'ı izleyeceğiz. Orta sahadan Francis kadroya alınmadı. Tecrübeli Javi Garcia orta sahada görev yapacak.

Alaves'de sol açık Ibai Gomez en önemli eksik. Onun yerine iyileşn Bojan Krkic'i solda görebiliriz. Alaves geçen hafta kendi sahasında hiç birşey ortaya koymadı. Daha iyisini yapabilecek oyunculara sahipler. Burası İspanya Ligi, 90 dakika bir takım yarı alanı geçmeden oynamamalı. Bugün de farklı bir şekilde oynayacaklarını düşünmüyorum. Tamamen yarı alanlarını kapatıp, topu kapmayı bekleyecekler. Real Betis iç sahada her zaman skor bulmayı başardı. Geçen haftanın son 10 dakika görev yapsa da en değerli oyuncusu Campell 11'de başlayabilir. Onu tekrar izleyebilmek büyük keyif. Betis'in 1 veya 2 golle kazanmasını bekliyorum. 1-0, 2-0 skorlarını görebiliriz.

Bahsim 1.40 Real Betis kazanır 7/10

Valencia-Sevilla

Gecenin en önemli maçında bol gol izleyeceğimizi düşünüyorum. Valencia'da eksik yok. Sevilla'da N'zonzi, Pareja ve Carriço sakat.

Valencia'nın hücum bölümü oldukça formda. Zaten birbirlerini tanıyan oyuncularla oynuyorlardı. Guedes ve Kondogbia'nın da alışma devresini çabuk atlatması ortaya müthiş bir takım çıkardı. Elbette bu kısıtlı kadronun baş aşçısı Marcelino. Villarreal onu kaybetmekle birçok şeyi heba etti. Sevilla deplasmanlarda sezon başından beri bana güven vermiyor. Savunmada büyük açıklar veriyorlar. Girona ya da Getafe belki Sevilla'ya skor üretemediler ama her ikisi de net gol pozisyonlarına girmeyi başarmışlardı. Savunmada Kjaer'in İspanya futbolu için biraz ağır kaldığını düşünüyorum. Sevilla'nın orta saha oyuncuları da ilk müdahalelerde ağırlar.

Valencia belki gol yer ama daha fazla atarak maçı kazanır. 2.5 üstü oynayanlara da karşı gelmem. 3-1 skoruna yakınım. Tercihim 8/10 Valencia galibiyeti.  

Barcelona-Malaga

Malaga kötü durumda. Üstelik önemli eksikleri var. Defansif orta saha oyuncuları Kuzmanovic ve Recio kadroda yoklar. O bölgede oynayabilecek elde bir tek Rolon kalıyor. Michel mecburen sistem değiştirecek. 3 stoperli 5-4-1 ile sahada olabilirler. Orta alanda Adrian ve Rolon oynarken, kenarlarda Penaranda ve Juanpi forvette Rolan'ı göreceğiz. Bir diğer değişim de kalede yaşanıyor. Roberto kadroya alınmadı. Cenk Gönen ve 24 yaşındaki Andres Prieto kale için iki aday. Büyük ihtimalle Andres 11'de başlayacak. Andres daha önce izlediğim bir kaleci değil. Bugün ne verebilir birşey söylemem zor.

Diğer yandan Barça'da Pique, Iniesta ve Sergi Roberto dinlenebilir. Jordi Alba sakat. Digne, Denis Suaraez, Rakitic 11'de olacaklar. Hücum bölümü yine Deulofeu'dan kuruluyor.

Olympiakos maçında bahsettiğim gibi iç sahada bu sezon Barça'ya karşı gelmeyi doğru bulmuyorum. Her ne kadar Olympiakos maçında skor olarak 3 handikabı aşamasalar da oyun olarak benim gözümde fazlasıyla aştılar. 10 kişi 60 dakika oynamalarına karşın Olympiakos bir kez bile ceza sahasına gelemedi. Sadece son dakikada kornerden bir şans golü attılar. Barcelona her bölümde oyunun içinde ve ataktaydı. Rakahlıkla 5-6 gollü bir maç da izleyebilirdik. Bugün Malaga'nın savunma yapmayı da başarabileceğini sanmıyorum. Barcelona en az 3 gol bulabilir. 4-0 ya da 5-0 skoruna yakınım. 1.40'tan tercihim Barça.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder