Ekim 15, 2017

15 Ekim La Liga

Eibar - Deportivo

Günün erken maçında Eibar'da yeni bir eksik yok. Ivan Alejo, Pedro Leon ve Fran Rico sakatlığı süren isimler. Deportivo'da stoper Schar milli takımdan sakat döndü. Lucas iyileşti ve kadroda. Mosquera ve Adrian Lopez'in sakatlıkları sürüyor.

Deportivo milli aradan önce Pepe Mel'i göndermeye çok yakında. Getafe maçının iyi bir oyunla kazanılması sonrası Mel takımda kaldı. Onun yerine sportif direktör istifa etti. Sanıyorum Mel bir müddet daha devam edecektir. Hücum yönünden birbirine alışkın bir takım Deportivo fakat işin defans kısmında sezon başından beri zorlanıyorlar. Kaleci konusunda da Lux'un takımdan ayrılması ile dezavantajlı durumdalar. Kale konusunu oturtamadılar. Pantilimon maç tutabilen bir kaleci değil. Bunun zorluğunu yaşıyorlar.

Eibar ise bir türlü hücumda geçen sezonki çizgisini yakalayamadı. Orta alanda oyun kurmakta zorlanıyorlar. Hücumları kopuk kopuk ilerliyor. Çok şanssız maçlar da oynadılar. 4-0 yenildikleri Celta Vigo mücadelesinde ilk yarıda 2 topları direkten dönerken olmayacak pozisyonları harcadılar. Bir yerden sonra bu şanssızlıklarını kırmak zorundalar.

İki tarafın gol atacağı bir maç görürürüz. Taraf bahsi açısından seçim yapmak zor. 7/10 KG var 1.50'den alınabilir.

Girona - Villarreal

Girona'nın üretkenliğinin azlığı ve bitirici vuruşları yapamamaları sezonun genelinde sorun olacak gibi gözüküyor. Villarreal yeni hocasıyla ilk maçını kazandı. Önemli bir eksikleri yok.

Teknik direktör Calleja 4-3-1-2 ile oynadı. Bu oyunda Fornals'dan maksimum verim alındı. Fornals'ı biraz anlatmam gerek. Geçen sezon Malaga'yı kümede tutan oyunculardan biriydi. Malaga'da da forvetin arkasında görev yapıyordu. Potansiyeli yüksek oyunculardan birtanesi. Teknik kapasitesi ve oyun görüşü üst düzey. Villarreal'de zaten oyun kuran iki oyuncu Castillejo ve Trigueros var. Ancak Fornals'ın da bu ikileye katılıp forvetleri besliyor olması hücumda Sarı denizaltıları daha rahatlatacak. Ben bugün sistem farkıyla Villarreal'i bir adım önde görüyorum.

2.40 orandan 5/10 civarı Villarreal kazanır denenebilir.

Malaga - Leganes

Malaga'da Borja Baston kadro dışında. Leganes'te forvet Guerrero ve sağ açık Omar Ramos sakat.

Leganes sezon başından beri hep iyi oynadı. Bir tek 1-0 yenildikleri Eibar mücadelesinde oyunun içinde yer alamadıklarını gözlemlemiştim. Maçtan çabuk vazgeçmişlerdi. Genel olarak deplasmanlarda uzun süre maçı 0-0 götürebiliyorlar. Bugün de oyunu kendi yarı alanlarında kabul edeceklerdir.

Malaga'ya gelirsek haftaya Barcelona'ya gidecekler. 7 haftada hiç galibiyet alamadılar. Bu maçta da 3 puanı alamazlarsa Michel'in gönderilmesi sürpriz olmaz. İstekli bir Malaga izleyeceğimizi düşünüyorum. Forvette Rolan'dan beklentim yüksek.

Leganes'te Malaga'nın eski oyuncsu Amrabat, Malaga'da ise iyileşen ve antrenmanlarda hocanın gözüne giren Penaranda gibi iki savruk ne yapacağı kestirelemeyen oyuncu sahada olacak. İkisinin hücumdaki top kayıpları oyunu belirleyecektir. Malaga'yı bir tık önde görüyorum. 1-0 skoruna yakınım.

2.00 orandan 6/10 Malaga kazanır oynanabilir.

Real Betis - Valencia

Haftanın en güzel maçı gece oynanıyor. Performans olarak birbirine denk iki takım karşılaşacaklar. Her ikisinde de oyunu etkileyebilecek önemli bir eksik yok.

Valencia yenilgisiz ilerliyor. 3 beraberlik aldılar. Deplasmanda Real Madrid ile 2-2, Levante ile 1-1 berabere kalmışlardı. Betis ise iç sahada hatasız oynuyor. Geriye de düşseler maçları çevirebildiklerini gördüm.

İki tarafın da uzun bir süre maçta oyun üstünlüğünü alabileceğini düşünmüyorum. Bölüm bölüm iyi oynayabilecek iki ekip göreceğiz. Gol var bahsi öncelikle düşünülebilir. Fakat İddaa'da bu bahsin oranları çok düşük. Biraz daha risk alıp gollü beraberlik bahsini öne koyuyorum. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. 3.00 orandan 5/10 beraberlik alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder