Ekim 29, 2017

29 Ekim La Liga

Getafe-Real Sociedad

Getafe'de önemli bir eksik yok. Tam kadrolar. Real Sociedad'ta ofansif orta sahaları Zurutuza'nın sakatlığı sürüyordu. Vazgeçilmez diğer orta saha oyuncusu Illaramendi de bugün cezalı. Bir diğer eksik ise sol bek Kevin.

Getafe'yi deplasmanlarda daha çok beğeniyorum. Real Sociedad'a karşı oynarken de iç sahada değil de deplasmanda gibi oynayabilirler. Çünkü Bask ekibi topu kontrol etmek isteyen bir takım. Getafe ise ön alanda yapacağı baskı ve kapacağı toplarla Sociedad'ı bozmayı başarabilirler. Özellikle Real Sociedad'ın eksik orta alanı, Getafe'nin bazı pozisyonlarda baskın çıkmasını sağlayacaktır. Sociedad'ta maç temposu olmayan ve bu sezon süre almayan Pardo ile pozisyon hataları yapmaya müsait genç Zubeldia maçın kritik oyuncuları olacaklar.

Getafe'nin skor üretmesini bekliyorum, diğer yandan Sociedad'ı skorsuz tutabilmek hiç kolay değil. Basklılar da atar. Karşılıklı gollerle beraberliğe yakın bir skor beklerim. 1-1 ya da 2-2'ye yakınım. Öne koyduğum tercih KG var. 7/10

Girona - Real Madrid

Girona üç haftadır deplasmanlardan puan çıkarıyor. Fakat evinde çaresiz bir futbol oynuyorlar. Neden çaresiz; çünkü herşeyi yapsalar da bir türlü topu kaleden geçiremiyorlar. Real'e karşı da kötü oynayacaklarını düşünmüyorum. Belli bölümlerde Real'i zorlayacaklardır.

Real Madrid'te Carvajal, Bale, Kovacic ve kaleci Navas sakat. 2. ve 3. bölgede ideal 11'leri ile sahada olacaklar. İlk yarıdan skor bulmalarını bekliyorum. 3-1 ya da 3-0 skorları ile kazanabilirler. İlk yarı Real Madrid kazanır bahsini öne koydum. 8/10

Eibar-Levante

Eibar'da başarısız sonuçların ardından teknik değişim yaşanmadı ama sistem değişikliği yaşandı. Mendilibar kalış süresini biraz daha uzatmak istiyor. Yeni birşeyler deniyor. Başarılı olup olamayacağını göreceğiz. Bana kalırsa sakatları düzelmeden bu olumsuz durumdan çıkmaları sistemi değiştirerek bile çok zor gözüküyor. Sezon başından beri oyun kuran iki isim Fran Rico ve Pedro Leon sakat. Stoper Ramis ve sağ açık Alejo da sakatlığı süren oyuncular.

Levante'de forvet Nano Mesa ve sağ açık Jason sakat.

Eibar, çarşamba günü rotasyonlu bir kadroyla mücadele etti. Levante ise perşembe günü kupa maçı yaptı. Morales, Ivi ve Bardhi gibi hücumun 3 önemli ismi perşembe kupa maçında sahada yer aldı. Bu 3 oyuncu da Levante'nin üretkenliği ve skor bulması adına önemli oyuncular. Onların fiziksel durumları deplasman ekibinin puan alıp almayacağını belirleyecektir.

Eibar 5-3-2 sistemiyle sahada olacak. Ya da 3-5-2 de diyebiliriz. Hücumda Takashi ve Kike'nin yer alması beklenirken, orta sahada 3 defansif oyuncu ile oynayacaklar. Celta Vigo karşısında kupada da aynı sistemi farklı oyuncularla oynadılar. 2-1 yenildiler. Levante'den 2 gol yemelerini beklemem ama kazanabileceklerini de düşünmüyorum. Çifte şans Levante bahsini 6/10 öneririm.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder