Nisan 12, 2015

12 Nisan La Liga

* İlk yarı beraberlik *

Getafe'de sol bek Escudero yeni sakat. Sakatlığı süren isimler sağ bek Valera, forveler Yoda ve Lafita.

Villarreal'de forvt Vietto ve orta saha Bruno sakat. Stoper Victor Ruiz kadro dışında.

Villarreal için sevindirici olan tek haber Cheryshev'in kadroya dönmesi. Büyük ihtimalle ilk 11'de değil de ikinci yarıda sahaya çıkacaktır.

Villa golsüzlük serisine evlerindeki Espanyol maçını da ekledi. Diğer gol bulamadıkları Sevilla ve Villarreal maçlarına nazaran üretkenlikten uzak bir tablo çizdiler. 0-3'lık yenilgiyi hakeden bir oyunları vardı. Bu maçta nasıl oynayacaklarını, konsantrasyonlarının nasıl olacağını kestirmek zor. Ben ikinci yarıda Cheryhsev'in girmesiyle biraz daha hareketlenebileceklerini düşünüyorum.

Villa'nın deplasmanda yaptığı 15 maçın 11'inin ilk yarısı berabere tamamlandı. İki takımın Kral Kupasındaki iki karşılaşmasının da ilk yarıları 0-0 bitmiş, ikinci bölümlerde Villa'nın golüyle 1-0 tamamlanmıştı.

Getafe'nin ise evindeki 15 maçının 7'sinde ilk yarı beraberliği görüldü. İlk yarı beraberlik iddaa için değerlendirilmesi gereken bir bahis.

* Espanyol kazanır *

Espanyol'da sol bek Fuentes ve oyun kurucu Salva kadro dışındalar.

Athletic'te forvet Aduriz, sol bek Balenziaga, orta saha Iturraspe, sol açık Muniain sakatlıkları nedeniyle yok.

Bilbao'nun eksikleri bu maçın galibini etkileyebilecek eksiklikler. Muniain'in yokluğu bir şekilde tolere edilebilir ancak her zaman söylediğim gibi Aduriz'in yokluğu Espanyol gibi dengeli ve defansta çok hata yapmayan takımlar karşısında hissedilir bir eksiklik olur. Aduriz'in yerine genç Guillermo forvette yer alacak. Guillermo beğendiğim bir oyuncu olsa da Aduriz kadar skora kolay gidemiyor. En son içerideki Almeria maçında Aduriz'in cezasında yine forvette yer almıştı, kaçırdığı net pozisyonlar vardı. Bir diğer maçı etkileyecek eksik de sol bekte Balenziaga'nın yokluğu. Onun yerine muhtemel oynayacak olan Aurtenetxe, Espanyol sağ açığı Lucas karşısında çok zor durumlara düşebilir. Kral Kupasında bu iki takım yarı finalde eşleşmişken Athletic'in evindeki maçında Aurtenetxe 11'de yer almıştı. O maçta Espanyol'un beraberlik golü Aurtenetxe'nin asistiyle gelmiş, ayrıca maç boyu Lucas karşısında zorlanmış sarı kart görmüştü. Valvarde'nin sol bekte ikinci alternatifi stoperden alıp çekebileceği Laporte. Tandemde ise Etxeita ve Gurpegi ikilisine yer verebilir. Burda tek sıkıntı Gurpegi 33 yaşında ve hafta içi 90 dakika oynadı. Tekrar 90 dakika oynatmayı göze alabilecek mi göreceğiz.

Bu maç Espanyol için aynı zamanda evlerinde 0-2 kaybederek finale çıkmayı kaybettikleri Kral Kupasının da rövanşı olacak. Benim için eksikleri de göz önüne alınınca Espanyol bir adım önde maçta.

* TG 2-3 *

Real Sociedad'ta eksik yok.

Deportivo'da sol bek Luisinho cezalı. Helder Postiga'nın sakatlığı sürüyor.

Deportivo hocasının Cordoba'yı iç sahada yenemedikten sonra takımla ilişiği kesildi. Yeni teknik direktörleri Victor Sanchez Olmo oldu. Victor daha önce asistan koç olarak teknik direktör Michel ile birlikte görev yapmıştı. İlk kez bir takımı yönetecek. Deportivo'nun rüya kadrosunda yer almış bir oyuncu aynı zamanda.

Bu maçı şöyle tahlil etmek gerek aslında. Sociedad evinde iyi oynuyor bunu her zaman söylüyorum. Bu maçta da Deportivo'dan daha iyi oynayacaklarına şüphem yok. Yine de beni tedirgin eden şu ki bazen 1-0 öne geçtikleri zaman aynı oyunlarını sürdürmüyorlar. Maçı çok fazla rölantiye alıp, oyunu soğutmaya çalışıyorlar. Şu durumda Deportivo'nun böyle bir lüksü olmayacaktır. Mutlaka gol atmalı, maçta kalmalı, puan da almalı. Bu maça dikkat etmekte fayda var. 1-1 ya da 2-1 gibi skorları olası görüyorum.

Real Sociedad: (4-2-3-1) Rulli – Zaldúa, Ansotegi, Martínez, Yuri – Pardo, Granero – Xabi Prieto, Canales, Castro - Agirretxe
 

Deportivo: (4-2-3-1) Fabricio – Juanfran, Insua, Sidnei, Manuel Pablo – Álex Bergantiños, Medunjanin – José Rodríguez, Lucas, Cavaleiro – Toché. 

* No bet *

Cordoba'da kadro henüz açıklanmadı. Bek Pinillos, stoper Crespo cezalı. Yedek stoperler Bouzon ve Inigo Lopez sakat. 

Elche'de sağ açık Gary Rodrgiuez ve stoper Pellegrin sakat başka bir eksikleri yok. 

Cordoba'nın geçmiş maçlarına ve kaçırdıkları gollere, hakettikleri puanlara şöyle bir göz gezdirince 8 puan daha fazla almalıydılar net bir şekilde benim gözümde. Real Madrid maçı ile başlayan bu şanssız kazanamama serisi en son Deportivo karşısında maç 1-1'e geldikten sonra yine kaleci ile karşı karşıya atamadıkları bir gol ve alamadıkları 3 puan olarak hanelerine yazıldı. Böyle kaç pozisyonu harcadılar artık sayamıyorum. Büyük ihtimalle bu maçta da harcamaya ve kalecileri kahraman yapmaya devam edecekler. 2. golü atamıyorlar ve atamadıkları için de kazanamıyorlar. 

Ben maça dokunmuyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder