Nisan 07, 2015

7 Nisan La Liga

* Atletico Madrid İy kazanır *

Atletico'da sağ bek Juanfran cezalı. Stoper Godin, forvet Mandzukic, kaleci Moya ve hücum oyuncusu Raul Garcia kadroda yoklar.

Real Sociedad'ta tandemin ikilisi iki stoper Ansotegi ve Inigo Martinez cezalı durumdalar. Başka önemli bir eksikleri yok.

Hafta içi maçları bazen sıkıntılı olabiliyor. Çünkü sürpriz kadrolarla karşımıza çıkabiliyor takımlar. Atletico'da sakatların da etkisiyle sürpriz bir kadro beklentisi yok. Ancak Sociedad tarafında Moyes premier ligden rotasyona alışkın bir teknik adam, ideal takımından 4-5 oyuncu değiştirerek sahaya sürebilir. Sağ bek Yuri, orta saha Granero, forvette Agirretxe yerine Finnbogason'u görebilme ihtimalimiz var.

Sociedad genelde deplasman maçlarında fazla rakip kaleyi düşünen bir oyun sergileyemiyor. Hücumda eğer rotasyon da yaparlarsa birbiriyle oynamaya daha az alışkın bir takım karşımıza çıkabilir. Savunma anlamında da üst üste zorlandıkları duran toplar ve kornerler. Malaga, Cordoba, Sevilla maçlarında üst üste bu tarz goller yediler. Atletico'nun da bu yönde üstünlüğü malum. Baskı kurdukları maçın ilk bölümlerinde formda Sociedad kalecisi Rulli dışında onları engeleyyebilecek bir savunma olmayacaktır. Bu sezonun tüm iç saha maçlarında olduğu gibi ilk yarıdan öne geçebilecek bir Atletico bekliyorum.

* Tg 2-3 gol *

Eibar'da stoper Navas ve forvet Piovaccari cezalı. Forvet Angel sakat.

Malaga'da orta saha Camacho sakat. Sol açık Samu Castillejo ve stoper Sergio cezalı durumdalar.

Eibar için eksiklerin önemli olduğunu düşünmüyorum. Eibar ne yazık ki içerideki maçlarından çabuk kırılan bir yapıya dönüştü. Son Rayo maçlarında 30 dakika baskın bir futbol oynayıp sonunda öne geçmişken rakiplerine ilk verdikleri pozisyonda gol yiyince tamamen kontrollerini kaybettiler. Deplasman maçlarında 0-0'ı korumak adına daha kapalı oynuyorlar, ilerleyen bazı deplasmanlarda bunu göreceğiz. Ama evlerinde mutlaka gol bulmak ve galibiyet almak zorundalar. Bu da oyunu daha açık hale getiriyor. Malaga açısından son deplasmanlar kötü geçiyor. Üst üste üretkenlikten uzak maçlarına şahit oldum. Bugün biraz daha rahat oynayıp 3-4 pasta kaleye gidebilirler.

2-3 gol arası bitebilecek bir maç bekliyorum.

* 2.5 gol üstü *

Levante'de orta sahalar Diop ve Camarasa yok. Stoper Navarro kadro dışında. Başka önemli bir eksikleri yok.

Sevilla'da M'Bia iyileşme sürecinde. 3. forvet Aspas kadroda yok. En önemli eksik oyun kurucu Banega cezalı. 

Sevilla teknik direktörü Emery'nin rotasyonu sevdiğinden bahsederim hep. Hafta içi maçlarında da bunu uygulayabiliyor. Bu yüzden ilk 11'e dikkat etmek lazım. Bunun dışında iki takım da açık bir futbol oynayacaktır. Sevilla bu tarz takımlara karşı gol bulmakta pek zorlanmıyor. Maçta Levante'nin hücum performansı maçın tarafını belli edecektir. Ben gol bulabileceklerini düşünüyorum. Sevilla deplasmandaki son 6 maçının 5'inde kalesinde gol gördü. Mucize şekilde bir tek Villarreal'den gol yemediler. Karşılıklı goller beklediğime üste de gidebilecek bir maç var aklımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder