Nisan 08, 2015

8 Nisan La Liga

* Barcelona en az 4 farkla kazanır *

Barcelona'da sol bek Alba sakat. Orta saha Bosquets cezalı.

Almeria'da stoper Fran Velez ve sağ bek Michel, orta saha Verza sakat. Sol bek Dubarbier ve stoper Mauro Dos Santos cezalı.

Barcelona'dan çok Almeria'dan bahsetmemiz gerekiyor biraz da. Teknik direktörleri Ignacio Martinez'in görevine son verildi. Yerine Sergi Barjuan getirildi. Sergi, Barcelona'dan Luis Enrique'nin eski takım arkadaşı. İlk maçında Barcelona karşısına çıkmak zorunda kalması da hayatın cilvelerinden biri. Üstelik sadece bir antreaman yapabildi takımıyla. Henüz yeni teknik direktörlüğe ısınan bir hoca Sergi. Almeria ilk ciddi sınav olacak onun için.

Yeni teknik direktörün dışında, Almeria'da bu maçı etkileyecek ciddi eksikler var. Almeria takımının bir kalbi varsa, o da kesinlikle orta alanda defans ve hücum arasındaki bağlantıyı kuran kaptan Verza'dır. Verza'nın yokluğunda hücumda bir eksiklik çekmeyecek olsalar da maçın savunma, top kazanma, defansı rahatlatma kısmında çok zorlanacaklar. Diğer 3 eksik de takımın ideal defans dörtlüsünü oluşturan oyuncular. Açıkcası bu oyuncuların çok iyi olduklarını ve yerlerine bugün oynayacak muhtemel oyuncuların onlardan daha kötü oynayacaklarını söyleyemem. Almeria ideal defans dörtlüsü ile de çok pozisyon veren kanat savunmasını beceremeyen bir takım. Bugün defansta birlikte oynamaya hiç alışkın olmayan oyuncularla sahaya çıkacaklar. Bu savunma dörtlüsü savunma çizgisini doğru ayarlayamayabilir. Barcelona açısından bu gibi muhtemel zamanlama hataları yapıp, savunma arkasına kolay adam kaçırabilecek takımlarla oynamak kolay olabiliyor. Normalde böyle handikap seçeneklerini sevmediğimi hep söylüyorum. Sonuçta Almeria'nın da kaybedebileceği birşey yok, kaleye dikine gidebilen kanat oyuncularına da sahipler gol bulmaları halinde fark 3'de de kalabilir. Bu uyarımı da yapıp, Barcelona'nın 3'ten fazla golü rahat atabileceği bir maçı beklediğimi söylemeliyim.

* İlk yarı 1.5 gol üstü *

Rayo henüz kadroyu açıklamadı. Forvet Leo sakat. Orta saha Baena büyük ihtimalle kadroda olmayacak. Başka bir eksikleri gözükmüyor.

Real Madrid'te Pepe sakat. Arbeloa kart cezalısı. Bale'nin durumu net değil. Kadro henüz açıklanmadı.

Rayo takımı puan durumu olarak artık rahat bir takım. Bu maçı keyif almak ve gol atmak için oynayacaklar. Zaten Paco Jemez'in felsefesiyle bütün maçlarına öyle çıkıyorlar ama bazen alt sıralara yaklaşınca stresten çok da rahat oynayamadıkları maçlar çıkarmışlardı. Buna karşın felsefesinden ödün vermeyen bir teknik adam Paco.

Geçen sezon Rayo'nun sahasında oynanan maç Ancelotti'nin hala aklında. Maçın ilk yarısını 0-2 önde kapatmışlardı. İkinci yarıya da golle başlayıp durumu 0-3 yapmalarına karşın, maçın ikinci yarısı 2 penaltı ile 2-3'e gelmiş ve son bölümleri korku filmi şeklinde geçirmişti Real Madrid. Bu maçta da Real için benzer sahneler görebiliriz. Rayo gol atmak ve pozisyon üretmek anlamında pes etmeyecektir. Maçta farklı yeniliyor olsalar da son dakikaya kadar kaleye gitmeye çalışırlar.

Real'in kazanacağı ama handikaba pek girilmesini tavsiye etmeyeceğim bir maç. Benim için goller daha değerli. İlk yarıdan 2 gol bekliyorum.

* No bet *


Deportivo'da forvet Lucas, kanat forvet Cavaleiro cezalı durumdalar. Forvet Helder Postiga da sakat.

Cordoba'da orta saha Deivid, Ekeng, forvet Ghilas kadro dışındalar.

Deportivo açısından bu maçta 3 puan alınmaması halinde teknik direktör ile yolların ayrılacağı konuşulanlar arasında. Bana kalırsa Victor Fernandez'e çok bile sabır gösterildi. Sezon boyunca bir çok kırılma anı yaşadılar. Bu kırılma anlarında Victor Fernandez kadroda belirgin değişiklikler yaparak sıçramayı hep başardı. Bugün ise kadroda bariz bir değişiklik olmayacaktır. Eldeki tüm oyuncular sezon boyunca oynamış ve yıpranmış isimler. Yani Victor için deniz bitti. Üstelik benim açımdan Deportivo hücumunun önemli iki parçası Cavaleiro ve Lucas skora direk etki eden iki isimken onların olmadığı Deportivo kolay skor bulabilir mi şüpheliyim.

Cordoba'da ise umutlar tükendi mi, yoksa bu maç umutları yeşertecek bir maç mı. İki takım arasında oranların gösterdiği kadar farklar yok. Ben maça dokunmuyorum.

Deportivo: (4-2-3-1) Fabricio – Juanfran, Lopo, Sidnei, Luisinho – Álex Bergantiños, Borges – José Rodríguez, Fariña, Cuenca - Toché

Córdoba; (4-2-3-1) Juan Carlos – Gunino, Pantić, Crespo, Edimar – Abel, Krhin – Cartabria, Borja, Bebé - Florin

* İlk yarı beraberlik *


Granada'da kadro henüz açıklanmadı. Forvet Adrian Colunga ve sol kanat Juan Carlos dışında sakat oyuncuları bulunmuyor.

Celta'da as isimler oyun kurucu Krohn Dehli ile sağ açık Orellana cezaları nedeniyle yoklar.

Granada teknik direktörü Abel Resino, Real Madrid maçında ideal oyuncularını oynatmadı, aslında takımını da akıllı bir şekilde bu maça sakladı. Granada evinde iyi oynayabilen bir takım, üretken oluyorlar. Sorunları hep bitirme noktasında. Celta Vigo için de aynı şeyler geçerli. Vigo orta alanda Krohn'un yokluğunda defansif bir isim Radoja'yı oynatabilir. Maçta pozisyonlar ve organize olabilen iki takım izlesek de gol kolay gelmeyebilir. İlk yarısı berabere tamamlanabilecek bir maç bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder