Nisan 09, 2015

9 Nisan La Liga

* TG 2-3 *

Athletic Bilbao'da stoper Laporte cezalı. Sol açık Muniain ve orta saha Iturraspe sakat.

Valencia'da sol bek Gaya ile orta saha Enzo Perez sakat. Oyun kurucu ofansif orta saha Pareja cezalı durumda.

Bilbao için en üzücü durum Muniain'in sakatlığı oldu. 7 aylık uzun bir sakatlık dönemi olacak genç oyuncunun. Bugün atılacak gol, alınabilecek bir galibiyet ona adanacaktır. Muniain hücumda önemli bir figürdü Bilbao için. Ancak Bilbao'nun çıkışında ondan daha etkin olan isimler vardı, sağ açık Williams, forvet Aduriz, orta alandaki isimler ve skor bulan stoperleri San Jose, Etxeita yokluğu daha fazla hissedilecek oyuncular olur, Muniain'e nazaran.

Valencia'ya gelirsek, Villarreal maçında oyunu açmakta ve kanatlara inmekte zorlandılar. Valencia için sezon başından beri üretkenliklerinin en fazla olduğu alan bekleri oyuna sokabildikleri bölümler oluyor. Villa maçında kötü oynayan bir sol bek Gaya vardı, ki sakatlanarak oyunu terketti. Gaya bir defans oyuncusu olsa da skora asist ya da asist önü paslarıyla direkt etki eden bir futbolcu. Diğer yandan Enzo Perez ve Parejo'nun yokluğunda orta alan Javi Fuego ve Andre Gomes ikilisine kalacak. Teknik direktör Nuno'nun burada seçimi çok önemli. Çünkü karşısında 3 orta saha oyuncusu ile çıkacak bir Athletic olacak. Nuno da 3 orta saha ile bu oyuna karşılık vermeli. Aksi takdirde Bilbao'nun oyuna hakimiyeti söz konusu olabilir. Valencia orta alanda De Paul seçimi mi yapacak yoksa bir forvet oyuncusu Rodrigo ile çift forvet mi oynamayı tercih edecek. Nuno'nun elinde bu iki seçenek var. De Paul fizikli, mücadele etmesini seven, orta alandan top getirebilecek bir isim, buna karşın son aylarda forma giydiğini söylemek zor. Rodrigo seçimi ise ofansif bir Valencia'yı getirebilir. Rodrigo ile başlanırsa eğer Valencia erken öne geçebilir maçta, maçın geri kalan kısmında ise fizik olarak düşebilen hücum oyuncularına sahipler, bu yüzden maçın son bölümlerinde Bilbao üstünlüğü görebiliriz.

Dengede gidebilecek bir mücadele, hangi taraf kazanırsa tek farklı bir galibiyetin yazdığı skor tabelası görebiliriz. 1-1 ve 2-1'lik skorları olası görüyorum maçta.

Athletic: Iraizoz; De Marcos, Gurpegi, Etxeita, Balenziaga; San Jose, Rico, Benat, Ibai, Williams; Aduriz
Valencia: Alves; Barragan, Mustafi, Otamendi, Orban; Fuego, Gomes, De Paul; Piatti, Feghouli, Alcacer
 
* Villarreal kazanır *
 
Villarreal'de sol açık Cheryshev, orta saha Bruno'nun uzun süreli sakatlıkları sürüyor. Kanat oyuncusu Moi Gomez de kadro dışında. 
 
Espanyol'da oyun kurucu Salva Sevilla ve sol bek Fuentes cezalı durumda. Başka bir eksikleri yok. 

Villa 3 maçtır gol atamadığı ve 3 puandan uzak kaldığı maçlar oynadı. Özellikle son iki maçında Sevilla ve Valencia karşısında güçlü rakiplere karşı kötü oynadığından bahsedemem. Valencia karşısında aldığı puanı hakederken, Sevilla karşısında da gol bulmayı hakeden bir oyun ortaya koymuştu. Villa üretken bir takım, bu konuda bir sıkıntıları yok. Sıkıntılarını bitirme noktasında yaşıyorlar. Bugün de yüksek skorlu ve farklı kazanabilecekleri bir maç beklemiyorum. Yine belli bölümlerde skoru bulmakta zorlanacaklardır. Yine de Espanyol deplasmanlarda varlık gösteremeyen bir takım, Villa'nın evinde daha fazla konsantre olacağı bir maçı göreceğiz. 1-0 ya da 2-0'lık bir skorla galip gelebilecekleri bir maç bekliyorum. Skor gecikebilir buna dikkat etmek gerek. 

Villarreal: Asenjo; Mario, Musacchio, Bailly, Rukavina; Pina, Trigueros, Jonathas, Campbell; Giovani, Vietto
 
Espanyol: Casilla; Arbilla, Colotto, Moreno, Alvarez; Sanchez, Lopez, Canas, Lucas; Caicedo, Garcia
 
* No bet *
 
Elche'de orta saha Mosquera cezalı. Stoper Pelegrin sakat. 
 
Getafe'de uzun süreli sakatlıkları süren sağ açık Yoda, forvet Lafita, sağ bek Valera eksik oyuncular. Stoper Arroyo da kadro dışında. Yeni bir eksikleri yok. 

Çözmesi kolay bir maç olduğunu düşünmüyorum. Getafe'nin golünü bekliyorum maçta. Bunun dışında taraf bahsi olarak şu olur diyemem. Elche'nin son haftalardaki oyununu beğenmiyorum. Maddi sıkıntılar var takımda. Espanyol'dan alınan bir puan moral olmuş olsa da iyi bir oyun oynadıklarını söyleyemem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder