Nisan 05, 2015

5 Nisan La Liga

* Real Madrid en az 3 farkla kazanır *

Real Madrid'te Khedira, Carvajal, Pepe sakat. Isco cezalı. James kadroda.

Granada'da sağ açık Lass, orta saha Ruben Perez, sol bek Insua kadroda yoklar. Forvet Adrian Colunga sakat.

Real açısından lige tekrar dönmek için ideal bir maç. Granada düşme potasında ve maçta direnç göstermeye çalışacaktır. Ancak bu direnci defans yaparak değil, oynamaya çalışarak gösterirler. Granada puan durumu olarak değil ama oyun olarak rahat oynayan bir takım. Çok adamla rakip ceza sahasına gelebiliyorlar, bu da rakiplere kolay pozisyonlar olarak geri dönebiliyor. Granada'nın Real ceza sahasında kaptırdığı toplar Madrid'in skora kolay gitmesini sağlayabilir. İlk yarıdan öne geçebilecek bir Real Madrid bekliyorum.

Ek olarak maçın hakemi Gil Manzano en basit maçı bile karmaşık hale getirebilecek düzeyde bol kart gösteren bir hakem. Maç için açılan 5.5 üstü kart baremi ve oran değerlidir. Avrupadan oynama şansı olanlar değerlendirebilirler.

* Valencia kazanır *


Valencia'da tek eksik Enzo Perez.

Villarreal'de orta saha Bruno, sol açık Cheryhsev sakat. Forvet Uche kadroda yok. Kanat Moi Gomez cezalı durumda.

İki takım da oyun olarak çok farklı değiller gözümde. Sadece şöyle bir gerçek var, Villa genç oyunculardan kurulu bir takım, Sevilla maçları onları moralmen etkiledi. Ayrıca Cherysev'in sakatlığı da bitirme konusunda zorlanmalarını sağlıyor. Valencia üretme ve bitirme konusunda çok daha rahat bir takım. Paco Alcacer'in tekrar 11'e dönmesi, Piatti ve Feghouli'nin artan formları Villarreal'den daha çok gol bularak bu maçı kazanmalarını sağlayabilir. Villa ilk maçta 3 gol yemişti Valencia'dan ve bu 3 golün 2'sini kornerden Valencia stoperlerinden yedi. Yine duran toplarda Valencia'nın üstünlüğünü göreceğiz maçta.

Gollü geçebilecek bir maç sonunda Valencia'nın kazanacağı bir maç bekliyorum. 2-1 ya da 3-1 gibi bir skoru görmemiz olası. Avrupadan oynama şansı olanlar için Ev sahibi 1.5 gol üstü bahsini tavsiye ederim.

VALENCIA: Diego Alves, Barragán, Mustafi, Otamendi, Gayà; Javi Fuego, André Gomes, Parejo; Feghouli, Piatti ve Alcácer.

VILLARREAL: Asenjo, Mario, Musacchio, Bailly, Jaume Costa; Pina, Trigueros, Joel Campbell, Jonathan Dos Santos; Vietto ve Gerard

* KG var *

Celta'da önemli bir eksik yok.

Barcelona'da Mascherano cezalı. Alba sakat. Messi kadroda.

Sezonun ilk yarısında oynanan Barcelona-Celta maçı ilk yarının en ilginç maçlarından birine sahne olmuştu. Barcelona'nın 4 topu direkten dönerken, Celta kalecisi kurtarışlarıyla üst düzey bir performans sergilemiş tabelada maç sonunda yazan skor 0-1 Celta lehine olmuştu. Celta yine Barcelona'yı zorlayacaktır. Özellikle Celta kalecisi Sergio bu tarz maçlara iyi konsantre olabilen bir kaleci maçı belirli bir süre tutabilir.

Barcelona'ya gelirsek Messi cuma günü takımla çalışmalara katıldı. Durumu iyi. Oynayabilecek gibi gözüküyor. Buna karşın Luis Enrique milli maç dönüşlerinde bazı sürprizler yaptı bize. Mesela hemen aklıma deplasmandaki Almeria maçı geliyor. Luis Suarez ve Neymar'ın oyuna ikinci yarıda dahil olduğu, Barcelona'nın ilk yarıyı 0-1 yenik kapatıp maç sonu 1-2 kazandığı maç. Mesela deplasmandaki Sociedad maçı. Messi ve Neymar'ın ikinci yarı dahil olduğu, Rakitic'in hiç oynamadığı. Maçın 1. dakikasında gol yiyip 1-0 yenildikleri maç. Şunu söylemem gerek Luis öndeki 3'lüyü bozarsa, arkada da Rakitic yerine Rafinha oynarsa ilk yarı Vigo yenilmez bahsi Avrupadan oynayanlar için değerli olur gözümde. Enrique bunu yapar mı böyle bir ihtimal var mı derseniz Barcelona'nın ritmi ve temposu iyi, öndeki 3'lüsü de adım adım kupalara götürüyor takımı. Yine de Enrique rahat değil, bazı taşlarla oynamak istiyor. Bugün tahminim Rafinha'yı mutlaka monte edecektir takıma. Rakitic'in yerine oynatmayı göze alabileceğini ise sanmıyorum. Iniesta'nın alanında onu görebiliriz ve Rafinha'nın hücumda kaptıracağı muhtemel toplar Celta'ya pozisyon olarak dönebilir.

Barcelona açısından kolay geçmeyecek bir maç bekliyorum. Topa sahip olmayı seven iki takım karşılaşacaklar. Barcelona'nın gol yeme ihtimali var ve rahat kazanacakları bir maç olmayacaktır.

CELTA: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jonny; Augusto Fernández, Krohn-Dehli; Orellana, Hernández, Nolito; ve Larrivey.

BARCELONA: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Adriano; Rakitic, Busquets, Rafinha; Messi, Luis Suárez ve Neymar.

* No bet *

Getafe'de ofansif oyuncular Yoda ve Lafita ile sağ bek Valera sakat.

Deportivo'da stoper Lopo cezalı. Forvet Helder Postiga sakat. Başka önemli bir eksikleri yok.

Puan durumu itibariyle Depor'un mutlaka galip gelip rakibine yaklaşmak isteyeceği bir maç. Getafe ise beraberlikle de yetinebilir bu maçta, rakibini altında tutmayı başarır çünkü. Bu anlamda maç biraz tehlikeli. Getafe eğer beraberlik bana yeter derse rakibinden çok baskı yiyebilir. Keza Depor da son düzlüğe girilirken mutlaka galip gelip bir çıkış yakalamalı. Dokunmayacağım bir karşılaşma.

GETAFE: Guaita; Alexis, Velázquez, Naldo, Escudero; Juan Rodríguez, Lacen; Pedro León, Sarabia, Hinestroza veya Diego Castro; ve Álvaro Vázquez.

DEPORTIVO: Fabricio; Juanfran, Insua, Sidnei, Luisinho; Álex Bergantiños, Borges; José Rodríguez o Cavaleiro, Lucas Pérez, Fariña; ve Oriol Riera.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder