Ekim 27, 2018

La Liga 10. Hafta Cumartesi

Girona - Vallecano

Girona'da forvet Stuani ve kaptan Alex Granell en önemli 2 eksik. Vallecano'da oyun kurucu Medran'ın sakatlığı sürüyor.

Vallecano hafta içi kendi sahasında Bilbao'yu erteleme maçında konuk etti. İlk 45 dakikada olağanüstü bir maç çıkardılar. Ancak ikinci yarıya enerjileri yetmedi. Madrid ekibi pozisyona girebilen ve hücuma rahat çıkan bir takım. Ceza sahası içinde ise son vuruşlarda sadece forvetleri Raul de Tomas'ın ayağına bakıyorlar. Kakuta, Pozo ve Embarba'nın da artık skora katkı vermesi gerek ki Pozo, Bilbao karşısında ceza sahası dışından golünü atarak bunu yapabileceğini gösterdi.

Girona tarafına bakarsak Stuani ve Alex'in yokluğunda başka bir oyun oynamak zorundalar. Duran toplarda başarılı bir takımları var. Alex'in yerine Douglas, Stuani'nin yerine Lozano sahada olacak. Vallecano savunmasının arkasına Portu ve Lozano ile sarkmakta zorlanmazlar. Keza Girona defansta da açıklar verebilen bir takım. 2 ve 3. golleri görebileceğimiz bir karşılaşma izleriz. İki takımın da uzun bir zamandır galibiyete hasret olması maçın skorunu yükseltir. 2-2, 3-2 gibi skorlara yakınım. 2.5 üstü ilk tercihim. 6/10

A.Bilbao - Valencia 

Bilbao'da oyun kurucu Benat sakat. Valencia'da sol açık Cheryshev ve forvet Santa Mina sakat. Sol açık Guedes iyileşme sürecinde ama kadroya alınmadı. 

Bilbao sezon başında bahsettiğim gibi Berizzo ile uyumlu bir takım haline gelemedi. 4-3-3 oynayamıyorlar. Berizzo daha ne kadar bu sistemde ısrar edecek bilmiyorum ama 2. yarıyı görebilecek gibi gelmiyor bana. Performansları inişli çıkışlı, kendi sahalarında iyi oynadıkları bölümlerde bile rakiplere verdikleri şanslarla oyundan düşüyorlar. En son Bask derbisinde iyi oynarken kalelerinde 2 gol gördüler. Bugün için şansları Valencia'nın sağ ve sol açıkta kanat forvetler kullanamayacak olması. Guedes ve Chersyhev'den birisi bugün sahada olsaydı, 2-3 pasta kaleye gidebilen ve gol atan bir Valencia izlerdik. Valencia yine skor bulabilir ama birden fazla gol atması zor olacaktır. 

Yarasalar topun arkasında kalacaklar. Bilbao ise topla daha fazla oynayan ve gol arayan takım olacak. Taraf bahsinde biraz daha Valencia'ya yakınım, fakat oranları değerli bulmuyorum.  1-1, 1-2 skorlarını görebiliriz. TGS 2-3 bahsi 6/10 denenebilir. 

 Celta Vigo - Eibar

Celta Vigo'da forvet Maxi Gomez sakat. Eibar'da as kaleci Dimitrovic, stoper Oliviera, orta saha Escalante ve oyun kurucu Pedro Leon sakat. 

Celta, Maxi Gomez'in yokluğunu hissediyor. Kendi sahalarında Alaves'e 1-0 yenilirken, net şansları kale çizgisinden geçirmeyi başaramadılar. Brais, Emre, Aspas ve Boufal 4'lüsü ilk 11'de bekleniyor. Gayet yaratıcı, çalım atan ve dikine gidebilen bu oyuncular bitiricilik ve son paslar konusunda yeterli düzeyde değiller. 

Eibar tarafına bakarsak en büyük eksikleri kalede Dimitrovic'in olmaması. Dimitrovic bu tür deplasman maçlarında oyunu tutan bir kalecidir. Yerine yine tecrübeli bir isim Riesgo oynayacak. Riesgo da iyi bir kaleci olmasına karşın uzun bir zamandır oynamaması handikap olur. Celta Vigo'yu bir adım önde görüyorum. Galibiyete biraz daha ihtiyaçları var. 2-1 skoruna yakınım. Celta Vigo kazanır 6/10  

Atletico Madrid - Real Sociedad 

Atletico Madrid'te sağ bek Juanfran cezalı. Real Sociedad'ta sağ bek Zaldua ve orta saha Mikel Merino sakat. 

Atletico hafta içi 4-0 gibi ağır bir yenilgi aldı. 2. yarı başlarında iyi oynadıkları bir bölüm de vardı. Yine de maçın genelinde kötü bir takım izledik. Bu ağır yenilgiyi unutturmak adına sahada olacaklar. 

Sociedad'a bakarsak Atletico'yu kendi silahları ile vurmaya çalışacaklar. Topun gerisinde kalan uzun topları deneyen bir Bask ekibi göreceğiz. Sol açıkta Oyarzabal ile etkili olmaya çalışacaklardır. Atletico tarafında Lemar yedeğe çekilip Vitolo sol kanatta görev yapabilir. Kilitlenen bir maç görebiliriz. Real Sociedad kalesini koruyan Moya, bir süre Atletico'da da görev yapmıştı. Karşısındaki forvetleri durdurmayı başarabilir. 1-0, 2-0 skorlarına yakınım. 2.5 altı ilk tercihim olur. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder