Ekim 05, 2018

La Liga 8. Hafta Cuma

Athletic Bilbao - Real Sociedad

Athletic Bilbao'da önemli bir eksik yok. Real Sociedad'ta sol bek Theo ve forvet Juanmi cezalı. Orta saha Mikel Merino, sağ bek Zaldua, stoper Llorente ve kanat Januzaj sakat.

Real Sociedad bugün sağ ve sol beklerde ikinci tercihlerle oynayacak. Sol bekte Kevin zaman zaman oynayan bir isim, sağ beke ise stoper oynayan Elustondo kaydırılacak. Bir şekilde defansın eksikleri kapanacaktır. Fakat orta alan ve hücumda Juanmi ile Mikel Merino aranan oyuncular olur. Real Sociedad'ı sezon başından beri beğenmiyorum. Son Valencia maçı hariç neredeyse her maçta öne geçtiler ama netice alamadılar. Öne geçtikten sonra tamamen oyundan düşen bir takım görüntüsündeler. Bu kadar topu rakibe verip oynamamayı seçerek maçlardan 3 puanla ayrılabilmeleri zor.

Bilbao tarafına bakarsak onlar da tam anlamıyla istedikleri futbolu sergileyemiyorlar. Ofansif anlamda güçlüler. Bugün birden fazla skor bulmalarını beklerim. Diğer yandan hücuma çok adamla çıkmaları savunmada sıkıntılar yaşamalarına neden olabiliyor. Yine de Sociedad ile karşılaştırıldıklarında iç sahada son dakikaya kadar galibiyet kovalamaları bu maçın da kilidi olacaktır.

Bilbao oyun olarak beğendiğim takım, belki gol yiyebilirler ama tek farkla da olsa 3 puana ulaşmalarını bekliyorum. 2-1 skoruna yakınım. Ev sahibi galibiyeti 6/10 denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder