Ekim 31, 2018

Kral Kupası 4. Tur Çarşamba

Alaves - Girona

Alaves'te stoper Ximo orta saha Wakaso sakat. Sol bek Duarte, stoper Ely ve orta saha Pina kadroda yok. Girona'da forvetler Portu ve Stuani as kaleci Bono, stoper Juanpe, orta saha Granell, oyun kurucu Borja Garcia, kenar bekleri Mojica ve Aday kadroda yoklar.

Girona'nın kısıtlı bir kadrosu var. Bu kadro içinde sakat oyuncuların da fazlalığı nedeniyle zorlanacaklar. Genç takımdan da birçok oyuncunun yer aldığı bir kafileyi Alaves'e götürdüler. Forvet hattında Doumbia ve Lozano ikilisi yer alırken, kenarlarda Planas ve genç takımdan Montes ile hücumu desteklemeye çalışacaklar. Tabi ki Girona adına maçın sürprizi ve tüm oyunun üzerine yıkılacağı oyuncu İngilizlerin genç yıldızlarından Patrick Roberts olacak. Roberts, Girona kadrosunda neredeyse hiç süre alamadı. Bu maç yeteneklerini göstermek adına bir fırsat olabilir.

Alaves tarafına bakarsak Abelardo'nun ligde şans verdiği hücum dörtlüsü ve orta saha yerine yedek isimler şans bulacak. Forvette Guidetti ve Borja Baston'u izlerken kenarlarda Burgui, Twumasi olacak. Orta sahada ise Alaves'in geçtiğimiz sezonlarında as oyuncuları olan Dani Torres ve Manu Garcia'yı göreceğiz. Yedeklerde ise as oyuncular Jony, Ibai, Calleri ve Sobrino olacaklar.

Alaves, Girona'ya göre daha oturmuş bir kadro ve birbirini tanıyan isimlerle sahada olurken, özellikle Dani ve Manu'nun orta sahadaki iki yönlü oyunu Alaves'i rahatlatacaktır. Girona teknik direktörü Sacristan ise Real Sociedad'ı çalıştırdığı dönemlerde böyle yoğun zamanlarda başarılı olamıyordu. Sacristan'ın ekipleri 3 günde bir maç yapacak fiziksel kapasiteyi çıkaramıyorlar diyebilirim.

Alaves kazanır bahsini 8/10 deneyebilirsiniz. 

Cordoba - Getafe

Getafe'de forvet Jorge Molina, sol açık Amath, orta saha Bergara kadroda yoklar. Cordoba'da De Las Cuevas, Javi Lara kadroda yoklar. 

İki takım da hücumda önemli bazı oyuncularını dinlendirecekler. Getafe'de Bordolas kaleci Chichizola'ya yer verecek stoper ikilisi ise değişmezsek kenarlarda yine takımda şans bulan Foulqier ve Cabrera'yı izleyeceğiz. Forvette Mata'nın arkasında Sergi Guardiola yer alırken orta alanda Cristoforo, Shibasaki, Portillo ve Rober İbaniz'i göreceğiz. Orta sahada daha çok teknik oyuncularla oynayacaklarını söyleyebilirim. 

Corboba'da ise as ofansif oyuncular Lara, Cuevas dinlendiriliyorlar. 4-1-4-1 sistemiyle oynayan ev sahibi ligde istediği konumda değil. Sandoval'ın uyumlu bir takımı var ama defansif anlamda zorlanıyorlar. Son haftalarda taktik değişikliği ile birlikte biraz daha iyiler. 

Bugün Cordoba daha mücadeledici ve fiziği yüksek oyuncularla sahada olacak. Getafe ise teknik ve kısa boylu pır pır tabir ettiğimiz tipte isimlerle oynayacak. Getafe'nin bitirici vuruşlarının eksik olabileceğini, kaleci Chichizola'nın da başarılı bir performans gösterebileceğini düşünüyorum. Aslında hareketli ama golleri az olan bir oyun görebiliriz. Taraf bahsine girmeyi doğru bulmuyorum. İki taraftan birinin skor bulamayacağını düşündüğümden 7/10 KG yok bahsini değerli buldum.

 Mallorca - Valladolid

İki taraf adına da yedekler şans bulacak. Özellikle Valladolid'te Leo Suarez dışında tüm oyuncuların yedeklerden oluşması bekleniyor. Biraz daha ev sahibi ağırlık bir maç izleyeceğiz. Fazla tehlikeli pozisyonlar görebileceğimizi düşünmüyorum. 0-0 ya da 1-1 gibi bir skor olası olabilir. 4/10 beraberlik seçimi yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder