Ekim 28, 2018

La Liga 10. Hafta Pazar

Getafe - Real Betis

Getafe'de sağ orta saha oyuncusu Portillo cezalı. Orta saha Bergara sakat. Real Betis'te orta saha Guardado ve Javi Garcia sakat.

Real Betis perşembe günü Avrupa Ligi'nde Milan'ı deplasmanda 2-1 mağlup ederek lig maçına moralli geldi. Perşembe maçında oynayan Lo Celso, Sanabria ve Leon bugün 11'de değiller. Leon kadroda yok. Lo Celso ve Sanabria yedekte başlıyor. Hücumda Boudebouz, Loren ve Takashi üçlüsünü göreceğiz. Setien orta saha ve defans hattında ise rotasyon yapmıyor.

Getafe'ye gelirsek bu sezon iç sahada kazanmakta güçlük çekiyorlar. 2-0 yenildikleri Atletico Madrid maçını bir kenara koyarsak, Levante'ye 1-0 yenildiler. Valladolid ile de 0-0 berabere kaldılar. Şu anda form düzeyi olarak geçen sezonun gerisindeler.

Real Betis her ne kadar yorgun da olsa 2. yarıda oyuna dahil olabilecek formda ve moralli oyuncular Sanabria, Tello ve Lo Celso'nun katkısıyla bu deplasmandan puanla dönebilirler. Real Betis yenilmez bahsini değerli görüyorum. 7/10

Barcelona - Real Madrid

Barcelona'da Umtuti, Vermaelen ve Messi sakat. Real Madrid'te Carvajal sakat.

Barcelona Messi'siz de kazanabileceğini İnter maçında gösterdi. Ancak 2-0 skoruna aldanmamak gerek. İnter maçın genelinde net pozisyonlara girdi. Katalanlar sezon başından beri takım savunmasını oturtamadı. Bu yüzden Valverde zaten Dembele'yi hücumda kullanmak yerine bir orta saha oyuncusunu tercih etmeye çalışıyor. İnter karşısında Rafinha'dan faydalandı. Bugün de Sergi Roberto'yu Messi'nin pozisyonunda görebiliriz. Aslında Valverde bir anlamda 4 orta saha oyuncusu ile oynayarak Real Madrid'e 2. bölgede üstünlük kurmaya çalışacak.

Real Madrid'e gelirsek sağ bekteki Lucas ya da Nacho tercihi dışında ilk 11 net. Isco, Bale ve Benzema üçlüsünü sahada göreceğiz. Real Madrid bu sezon hep ilk golü yiyen taraf oldu. Kendi sahalarında bile maçlara yenik başladılar. Bugün de Barcelona daha istekli ve baskın başlayabilir. İlk golü de bulabilir. Fakat skoru arttıramadan Real Madrid'in maça dönmesini bekliyorum.

Bence iki taraf da bölüm bölüm iyi oynayacak. Maçın sonunu Real Madrid'in daha istekli bitireceğini düşünüyorum. 2. yarıda oyuna girecek olan Asensio ve Lucas kilit oyuncular olur. 1-2 ya da 2-2 skorlarına yakınım. Real Madrid yenilmez 7/10

Alaves - Villarreal

Alaves'te önemli bir eksik yok. Villarreal'de stoper Victor Ruiz ve forvet Bacca sakat.

Villarreal perşembe akşamı 5-0'lık önemli bir galibiyet aldı. Rapid Vien'i güzel bir oyunla mağlup ettiler. Hücumda Fornals, Ekambi ve Raba üçlüsü uyumlu bir tablo çizdi. Bugün Ekambi ve Raba yedekte olacak. Kenarlarda Cazorla, Pedraza ve forvette Gerard'ı izleyeceğiz.

Alaves'e gelirsek sezonun flaş ekibi oldular. Defansif anlamda iyi bir takımları var. Bu oyunu hücumda da iyi oynayarak geliştirmeyi başardılar. Abelardo son haftalarda 3 orta saha oyuncusuyla oynuyor. Mağlup edilmesi zor bir takımları olduğunu söyleyebilirim.

Villarreal sezon başından beri çok az maçta iyi bir oyun oynayabildi. O maçlar da içerideki Atletico Madrid ve Rapid Vien maçlarıydı. Oyunlarında çıkış olsa da Alaves gibi diri bir takım karşısında zorlanacaklardır. 2-1 ve 1-1 skorlarına yakınım. Alaves yenilmez ilk tercihim olur. 7/10

Sevilla - Huesca 

Sevilla'da önemli bir eksik yok. Defanstan Mercado ve Escudero düzeldi. Huesca'da orta saha Musto cezalı. Sol bek Luisinho'nun sakatlığı sürüyor.

Huesca yeni teknik direktörüyle 2. maçına çıkıyor. İlk maçlarında kendi sahalarında Espanyol'a 2-0 yenilmişlerdi. Francisco bu maçta bütün ofansif silahlarını kullanmıştı. Bugün ise biraz daha farklı bir sistem ve 11 ile oynayacak gibi gözüküyor. Sevilla karşısında defansif oynamaktan başka çareleri de yok gibi.

Sevilla'ya gelirsek Akhisar'ı perşembe maçında rahat geçtiler. Maç boyu net pozisyon vermediler. Oynayan ya da oynamayan hücumdaki tüm oyuncuları ile formdalar. Machin'in sistemi ligde de Avrupa'da da gayet düzgün işliyor. Bugün de skor bulmakta zorlanacaklarını düşünmüyorum. 2-0 ya da 3-0 skorlarını görebiliriz. Huesca gol atamaz değerli oranıyla öne koyduğum bahis oldu. 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder