Ekim 07, 2018

La Liga 8. Hafta Pazar

Atletico Madrid - Real Betis

Atletico Madrid'te Savic ve Vitolo sakattı. Yeni eksikler Diego Costa ve stoper Gimenez. Real Betis'te eksik yok.

İki hoca da savunma yapmayı bilen takımlar yarattılar. Setien ve Simeone düllolarında geçen sezon Madrid'te 0-0 skoru, Betis'in sahasında ise Atletico Madrid'in 1-0'lık galibiyeti vardı. Bugün de farklı bir maç beklemem. Uzun süre 0-0 gidebilecek. Gol bulan takımın 1-0 skoru korumaya çalışacağı bir maç görürüz.

Atletico Madrid Costa'nın yokluğunda 4-5-1 ile sahaya çıkabilir. Koke, Lemar, Saul, Thomas ve Rodri ile orta saha oluşacak. Gimenez'in yerine stoperde Lucas yer alacak. Betis'te Loren ve Joaquin hücumda bekleniyor. Orta alan Lo Celso, Guardado ve Canales ile oluşacak. İki takımın da kalabalık orta alanlarını geçmek kolay olmayacaktır. 0-0, 1-0 skorlarına yakınım. 2.5 altı ilk tercihim olur. 8/10

Espanyol - Villarreal

Espanyol'da önemli bir eksik yok. Villarreal'de sağ bek Mario cezalı. Yeni bir eksik yok. 

Espanyol iç sahada şu ana kadar başarılı bir futbol ortaya koydu. Bu maçı da son dakikaya kadar kovalayacak takım onlar olacaktır. Diğer yandan Villarreal deplasmanda şanslı maçlar çıkardı. İyi oynamadıkları Sevilla ve Leganes maçlarından 5 puan toplamayı başarmışlardı. Sarı Denizaltılar deplasmanda topun gerisinde kalarak rakibi karşılamayı seçiyorlar. İç sahaya göre defansif bir oyun oynadıkları söylenebilir. Eksikler nedeniyle altyapıdan çıkardıkları yeni isimleri takıma adapte ettiler. Altyapıdan gelen antrenör Calleja bir bakıma özüne döndü diyebiliriz. Orta sahaya Funes Mori, sağ açığa Samuel Chukwueze adapte edildi. Bu sezonun altyapı ürünleri iki isim oldu.

Perşembe maçının yorgunluğunu hissedebilecek bir Villarreal göreceğiz. Ev sahibi galibiyeti ya da beraberlik arasında gidip gelecek bir maç olur. Alt/üst bahsine girme taraftarı değilim. Espanyol yenilmez bahsi oran düşük olsa da öne koyduğum tercih olur. İki takımın arasındaki maçlarda genellikle beraberlik ağırlıklı skorlar Espanyol sahasında görülüyor. Bu yüzden yüksek oran adına beraberlik seçimi yapılabilir. 5/10 1-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. 

Sevilla - Celta Vigo 

Sevillla'da Gonalons, Escudero, Mercado, Amadou sakatlığı süren oyuncular. Celta Vigo'da önemli bir eksik yok. 

İki ekibin de oyunu ve sistemi oturdu. Sevilla'nın 3-5-2'sine aynı şekilde karşılık verecek bir Celta Vigo olacak bugün. Sevilla kazanırsa lider olabilir. Celta Vigo kazanırsa 3-4 sıra yükselebilir. Gol pozisyonu bol bir maç izleyeceğiz. Ancak skor noktasında iki takım da şanslı olmayacaktır. Bu yüzden yüksek skorlu bir maç göremeyebiliriz. İkisinin de skor bulması ilk tercihim olur. 

Celta Vigo sezon başından beri zor yenilen bir takım olduğunu gösterdi. Yenilse dahi tek farktan fazlası olmaz. 2-1 skoruna yakınım. KG var 8/10

Valencia - Barcelona 

Barcelona'da Umtuti ve Sergi Roberto sakat. Valencia'da forvet Santa Mina dışında eksik yok. 

Valencia geç açıldı ama son 15 günlük dönemde geçen sezonun performansına yaklaştılar. Bu dönemdeki 4 maçta ŞL dahil 1 galibiyet, 3 beraberlikleri var. Skor yönünden biraz zorlanıyorlar. Orta saha oyuncuları Parejo, Kondogbia ve Soler'in geçen sezon gol katkısı olmuştu. Bu 3 oyuncu yine katkı vermeye başladığında galibiyet sayılarını çoğaltacaklardır. 

Barcelona ligdeki düşüşü sonrası Tottenham deplasmanıyla toparlandı. İngiltere'de 2. yarının ortaları dışında 10-15 dakikalık bölüm hariç oyunun kontrolünü ellerinde tuttular. Messi ve Suarez'in istekli futbolu da hücumda rahat hareket etmelerini sağladı. Defansif anlamda zorlanıyorlar. İç saha ya da dışarıda kalesini gole kapatamayan bir Barcelona izliyoruz. 

Valencia bugün skor bulacaktır. Çekişmeli bir maç göreceğiz. Uzatmalar dahil son dakikaya kadar mücadele ve tempo olur. 1-1 ya da 1-2 skoruna yakınım. TGS 2-3 bahsini öne koydum. 7/10 KG var düşünülebilir. Ancak İddaa'da bu bahsin değerli bir tarafı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder