Ekim 06, 2018

La Liga 8. Hafta Cumartesi

Getafe - Levante

Getafe'de eksik yok. Levante'de stoper Chema, sağ bek Coke ve Luna, orta saha Vukcevic ve forvet Sadiku sakat.

Levante'nin futbolu 2.5 üstü seçimleri anlamında bizlere çok kazandırıyor. Çift forvetli ve hücuma dönük sistemleri ile gol noktasında başarılı oluyorlar. Ne var ki aynı başarıyı defansta gösteremiyorlar. Paco Lopez 4-4-2'yi benimseyen bir antrenör bugün ilk kez bir 3'lü savunma denemesi görebiliriz. Orta alanda Getafe'yi kalabalık bir düzenle karşılaşamak istiyor gibi gözüküyorlar. Getafe ise orta sahası ve defansıyla mücadeleyi seven bir takım. Topun arkasında kalarak forveti hızlı hücumlarla topla buluşturuyorlar. 3'lü savunmanın karşısında Angel, Mata ve Amath gibi 3 hızlı oyuncuyla kolay pozisyona girebilirler. Getafe ilk golü bulup öne geçerek 3 puana ulaşabillir. 2-0, 3-0 skorlarına yakınım. 6/10

Alaves - Real Madrid

Real Madrid'te Carvajal, Marcelo, Isco sakatlığı bulunan oyuncular. Alaves'te önemli bir eksik yok.

Real Madrid'te Bale'in dönüşü önemli. Yine de hem oyun kurmakta hem de bitirmekte bazı sorunları var. Isco'nun yokluğu sonrası bu görevi Cabellos üstlenmeye çalışsa da bir maçı alıp götürebilecek noktada mı çok emin değilim. Lopetegui ile ceza sahası çevresinden orta saha oyuncuları ile fazla şut denemesi yapılıyor. Bale ve Benzama'nın suskun kaldığı bölümlerde orta saha oyuncularının skora katkısı gelmeli. Bugün Modric, Cabellos ve Casemiro'dan gol katkısı gelmezse Alaves'i rahat yenebilirler mi çok emin değilim. Real Madrid'e fazla güvenmiyorum. Tek olumlu nokta Cuortios'un kurtarışları ile maçı tutabilecek olması. Ya maça dokunmayın. Ya da ilk yarı için orta güvenle Alaves yenilmez bahsi yapılabilir. İki taraf adına da 2-1 skoru denenmeli. 

Leganes - Rayo Vallecano 

Leganes'te önemli bir eksik yok. Vallecano'da orta saha Elustondo sakat. 

Vallecano son haftalarda hücumda önemli işler yapıyor. Takım biraz geç oturdu. Forvetleri Raul De Tomas'ın da Atletico Madrid maçıyla birlikte takıma katılması hücumun geç açılmasına neden oldu. Bebe ve Kakuta'lı iki kanat yeteri kadar çalışıyor. 

Diğer yandan Leganes istenen sonuçlar alınmayınca sistemde bazı değişikliklere gitti. Barcelona maçıyla birlikte orta sahayı biraz daha defansif kuruyorlar. Bugün de 3 orta saha oyuncusu ile başlayabilirler. Ön alanda Oscar ve El Zhar'lı iki kanat forvet de Carillo'yu destekleyecek. 

Vallecano'nun skor bulacağı hatta öne geçebileceği bir maç izleyebiliriz. Leganes de ikinci yarıda Santos ve Rolan gibi iki forvetini sahaya sürecektir. 

Madrid bölgesinden iki takımı karşı karşıya getiren bu derbide karşılıklı golleri öne koydum. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder