Ekim 20, 2018

La Liga 9. Hafta Cumartesi

Real Madrid - Levante

Real Madrid'te iyi haber Isco ve Bale iyileşti. 11'de olmaları beklenmiyor ama kadrodalar. Carvajal sakat. Levante'de bek Coke sakat. Bek Luna ve Real Madrid'ten kiralık forvet Borja Mayoral kadroda yok.

Levante son 2 maçta sistemini değiştirdi. 2 maçta 1 gol yediler ve 2 galibiyet aldılar. 5-3-2 ile oynuyorlar. Orta sahada iki defansif orta saha bir de tempolu bir forvet arkası ile oynuyorlar. Oyun kurucuları Bardhi yedeğe çekildi. Ancak 2. yarılarda da takıma katkı verebiliyor.

Real Madrid'e gelirsek oyun kurmakta zorlanıyorlar. Isco ve Bale'in dönüşü aslında sabırsızlıkla bekleniyor. Her iki oyuncuya bugün kazanmak adına ihtiyaçları olacaktır. Levante'nin son iki maçta değişen sisteminde savunmayı aşmakta zorlanırlar. Az gollü bir maç izlememiz olası. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. İddaa açısından 3 farkla Levante yenilmez bahsi değerlidir. 7/10

Valencia - Leganes

Valencia'da sol açık Guedes sakat. Orta saha Kondogbia kadroda yok. Leganes'te önemli bir eksik bulunmuyor. 

Valencia bir galibiyet alabildi. Artık yukarılara tırmanmalılar. Karşılarında deplasmanlardan puan çıkaramayan uygun bir rakip olacak. 

Leganes iyi oyunlarına rağmen gol noktasında beceriksizliği nedeniyle deplasman puanları toplayamıyor. Bu maçta da belli bir müddet oyunu dengede götürebilirler. Fakat ilk golü bulan Valencia olur ve maça dönmekte zorlanırlar. 1-0 ya da 2-1 skorlarına yakınım. Valencia kazanır oranları çok düşük. Bu oranlardan riske girmeyi doğru bulmam. Valencia tek farkla kazanır. Handikap sıfır 5/10 denenebilir.  

Villarreal - Atletico Madrid 

Villarreal'de stoper Victor Ruiz dışında yeni ve önemli bir eksik yok. Atletico Madrid'te stoper Savic ve Gelson kadro dışında. Forvet Diego Costa sakat. 

Villarreal kötü oynuyor. Hücumda organize olmaktan uzaklar. Sağ ve sol açık yeterli katkıyı yapamıyor. İdeal 11'lerini de tam olarak bulmuş değiller. 

Atletico Madrid'te ise Costa'nın yokluğunda Kalinic ilk kez Betis maçında ilk 11'de yer aldı. Skor bulamadı belki ama performansı etkileyiciydi. Bugüne de oyuna katkı verecektir. 

İki takımı tartıya koyduğumuzda Atletico Madrid'in kazanması gereken bir karşılaşma. Fakat Villarreal, son yıllarda Atletico Madrid maçlarına farklı konsantre oluyor. Geçen sezon Atletico neredeyse 1-0 kazandım derken uzatmalarda Enes'in golleriyle 2-1 yenik ayrılmıştı bu sahadan. Yine bu tarz bir maç izleyebiliriz. Taraf bahsine girmeyi doğru bulmuyorum. Orta güvenle KG var bahsi denenebilir. 

Barcelona - Sevilla

Günün en son maçında seyir zevki ve tempo en üst seviyede olacak. Sevilla'da yeni bir eksik yok. Barcelona'da Umtuti ve Vermaelen sakat. Sergi Roberto iyileşti ve kadroda. 

Sevilla lig başından beri liderliği hak eden bir performans ortaya koydu. Hücuma rahat çıkan ve rakiplerini ablukaya almayı başaran güzel bir futbol oynuyorlar. Ben Yedder, Sarabia ve Andre Gomes üçlüsünü durdurabilmek güç. 

Barcelona'ya gelirsek 4 maçtır galibiyetten uzaklar. Puan kaybettikleri bu 4 maçta da kalelerinde gol gördüler. Defans istenen durumda değil. Barcelona yediğinden daha fazlasını atarak bu maçı kazanmalı. 3-2, 2-2 skorlarına yakınım. Önceliğim KG var bahsi oldu. 9/10  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder