Kasım 03, 2018

La Liga 11. Hafta Cumartesi

Leganes - Atletico Madrid

Leganes'te önemli bir eksik yok. Atletico Madrid'te stoper Godin, orta saha Koke ve forvet Diego Costa sakat.

Atletico açısından kolay bir deplasman beklemiyorum. Leganes, Atletico'ya benzer bir futbol oynuyor. Orta sahada Ruben Perez ve Recio gibi ikili mücadelelerde savaşçı iki oyuncuyu kullanıyorlar. Keza 3'lü sistemlerinde orta alanda 5'li ya da 6'lı bloklar kullanabiliyorlar. Hücumda istikrarları yok. Aslında Pellegrino'nun da oturtamadığı bölüm biraz bu oldu. Bugün El Nesyri ileride görev yapacak gibi. El Zhar ve Oscar ise kenar forvetleri olacaklar.

Genel olarak 0-0 odaklı bir maç izleriz. İki takım da defans ve savunma hatalarını kovalayacaktır. İlk yarıda beraberlik bahsini öne koydum. 6/10

Real Madrid - Valladolid

Real Madrid'te Carvajal, Marcelo, Varane, yedek stoper Vallejo ve forvet Mariano sakat. Valladolid'te forvet Duje Cop'un sakatlığı devam ediyor.

Real'de El Clasico yenilgisinin ardından teknik değişim yaşandı. B takım çalıştırıcısı Solari geçici olaran Real Madrid'in başında. Solari ile en azından kanatları daha iyi kullanan bir Real Madrid izleyebiliriz. Hafta içi kupa maçında forma şansı bulan Odriozola sakatlar nedeniyle bugün de sahada olacak. Lucas ve ikisinin sağ bölgedeki uyumu Real Madrid'in skor adına en büyük şansı olabilir.

Valladolid tarafında yedek oyuncu Verde'den bahsetmek gerek. Sağ kanat oyuncusu bir haftada çıktığı 3 maçta 3 gol atarak takımını galibiyete taşıdı. Biri duran toptan olmak üzere 3 muhteşem gol attı. Bugün de ilk 11'deki yerini kaptı. Valladolid rahat skor bulabilen bir takım değil. Ancak oyunun iki yönünü de doğru ve basit oynuyorlar. Üstelik Verde gibi sürpriz oyuncular çıkararak skora katkı alabildikleri farklı oyunculara sahipler.

Karşılıklı pozisyonlu güzel bir maç izleyeceğiz. Real Madrid adına bugünkü maç çantada keklik değil. Valladolid birden fazla farkla yenilmeyecektir. İddaa'da handikap seçeneği yok. Bu yüzden alt bahsine yöneldim. 1-1, 2-1 skorları olası duruyor. 3.5 altı ilk tercihim oldu. 

Valencia - Girona 

Valencia'da kaptan Parejo, sağ bek Piccini ve sol açık Chersyhev sakat. Girona'da as forvetler Portu ve Stuani, sol bekler Mojica ve Aday, stoper Juanpe ve orta saha Douglas Luiz sakat. Yedek forvet Lozano cezalı.

Valencia bu sezon tek bir galibiyet alabildi. Önceki iç saha maçlarında Leganes karşısında artık ikinci galibiyetlerini alacaklarını düşünüyordum. Yine de düşük orandan Valencia bahsi tavsiye etmedim. Handikap 0 tarafında yer almıştım. 1-1 biten bir maç izledik. Bugün de fikrim farklı değil. Girona özellikle hücumda çok eksik. Duran toplar dışında gol şansları yakalayamayacaklardır. Diğer yandan duran topları da çok tehlikeli kullanabilen bir ekip olduklarını söyleyebilirim.

Az gollü bir maç izleriz. 1-0 skoruna yakınım. Düşük oranlardan yine Valencia kazanır bahsine girmeyin. H0 tercihi daha mantıklı. 5/10

Rayo Vallecano - Barcelona

Rayo Vallecano'da yeni bir eksik yok. Barcelona'da Umtuti ve Messi sakat. 

Vallecano cesur bir futbol oynuyor. Özellikle kendi sahalarında temposu yüksek ve iki kalede pozisyonlu maçlarına şahit olduk. Bugün de farklı bir maç izlemeyiz. Topa sahip olmaya çalışan ekip ev sahibi olur. Barcelona ise orta alanda kaptığı toplarla rakip ceza sahasına kolay iner ve pozisyonlar yakalar. İlk yarıdan 2 gol bekliyorum. Toplam gol de 4 gol üstüne çıkabilir. 1-5, 1-6 skorlarına yakınım. İlk yarı 1.5 üstü 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder