Kasım 10, 2018

La Liga 12. Hafta Cumartesi

Valladolid - Eibar

Valladolid'te önemli bir eksik yok. Eibar'da stoper Ramis sakat. Sol açık De Blasis cezalı.

Valladolid yakaladığı yenilmezlik serisini Real Madrid maçıyla sonlandırdı. Özellikle 2. yarıda muhteşem oynayan bir takım vardı. 2 topları direkten döndü. Maçın son bölümlerinde defanstan seken bir gol ile mağlup duruma düştüler. Yenilgiyi hak etmediler ve iyi oyunları sürüyor.

Eibar ise evinde yine son dakikalarda bulduğu bir golle 3 puanı cebine koydu. İç sahada daha bitirici ve istekli bir futbol oynuyorlar.

Zaman zaman yükselen tempoyla hareketli bir maç görebiliriz. Eibar'ın skora gidebileceğini düşünmediğim için alt bahsine yöneliyorum. 1-0 ya da 0-0 skorlarını görebiliriz. 6/10

Atletico Madrid - Athletic Bilbao

Atletico Madrid'te stoperler Savic, Gimenez ve Lucas ile sol açık Lemar sakat. Diego Costa ve Godin iyileşti ilk 11'de olacaklar. Bilbao'da orta saha Dani Garcia cezalı. Stoper Yeray sakat.

Bilbao istediği oyunu oynayamıyor. 4-3-3 sistemiyle uyumlu değiller. Berizzo bu sistemde inat etse de sanıyorum kendi sonunu hızla hazırlıyor. Aslında bugün orta alanı kalabalık bir takımla sahada olacaklar. Fakat hücumda istediklerini yapamayan bir takım olunca Atletico'ya karşılık vermeleri güç.

Atletico'da stoperde Godin'in yanında Leverkusen maçının 2. yarısında görev yapan Montero olacak. Simeone'nin sisteminde yeni bir oyuncu da koysanız genelde sırıtmıyor. 2 senedir deneyim kazanan Lucas da bu tür sakatlıkların ardından bir anda kendisini 11'de bulmuştu. Montero'nun da bir handikap yaratacağını düşünmüyorum.

Goller belki ikinci yarıya kalabilir. 2-0 skoruna yakınım. Atletico Madrid kazanır bahsi 7/10 denenebilir. 

Girona - Leganes

Girona'da forvet Portu sol bekler Aday ve Mojica ile orta saha Douglas sakat. İyi haber Stuani iyileşti 11'de olacak. Leganes'te önemli bir eksik yok. 

Girona eksiklerine rağmen Valencia'yı 1-0 mağlup etti. Kalecileri Bono'nun performansıyla bunu başardılar. Oynadıkları oyuna göre daha fazla puan alan bir Girona görüyoruz. Özellikle duran toplardaki başarıları sayesinde hak etmedikleri maçlardan da puanla ayrılabiliyorlar.

Leganes'e gelirsek lig başından beri deplasmanlardan istedikleri puanları çıkaramadılar. Bazılarında bitirici vuruşları yapamadıkları için yenildiler. Bugün de aynısı olabilir.

Çok net bir tercihim yok. Girona iç sahada duran toplar sayesinde bir anda 2-0 da öne geçebilir. Yine de Leganes'in karşılık vereceğini düşünüyorum. 1-1 skoruna yakınım. 4/10 beraberlik seçimi denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder