Kasım 24, 2018

La Liga 13. Hafta Cumartesi

Eibar - Real Madrid

Real Madrid'te Casemiro ve Nacho dışında eksik kalmadı. Eibar'da defansif orta saha Diop ve stoper oynayan Arbilla cezalı. Kaleci Dimitrovic sakat.

Eibar, bugün 4-2-3-1 ile sahada olacak. Forvet arkasında da orta saha özellikli bir oyuncu olan Jordan'ı kullanıyorlar. Defansif orta saha Diop'u aramasalar da kaleci Dimitrovic'i aradıklarını her zaman belirtiyorum. Dimitrovic oyunu tutabilen bir kaleci, Eibar'ın oyun sisteminde de önemli. Bugün topa hakim olan ve Real Madrid'i sıkıştıran bir Eibar izleyeceğiz. Ancak birden fazla gol bularak sürpriz yapmalarını beklemiyorum.

Solari ile devam eden Real Madrid hücumda etkin bir görüntü veriyor. Lopetegui'ye göre kanatları daha fazla kullanmaya başladılar. Marcelo ve Carvajal'ın da katılımıyla kanat hücumlarının etkili olacağı bir maç göreceğiz. 1-2, 1-3 skorlarına yakınım. Real Madrid kazanır ilk tercihim. 8/10

Valencia - Vallecano

Valencia'da sağ bek Piccini kadroda yok. Stoper Garay'ın hafif sakatlığı var kadroda ama 11'de başlaması beklenmiyor. Vallecano'da kanat forvet Kakuta dışında önemli bir eksik yok.

Valencia ligde evinde hala galibiyet alamadı. Bugün karşılarında ideal bir rakip olacak.
Vallecano içeride ya da dışarıda keyif veren bir futbol oynuyor. Özellikle iç sahadaki Barcelona maçıyla birlikte, Trejo, Raul, Pozo ve Embarba dörtlüsünün hücumdaki oyununu izlemek keyif veriyor. İki taraf adına da pozisyonlu bir maç izleyeceğiz. Vallecano kapanmayıp rakibinin üstüne gidecektir. İlk yarı 1.5 gol üstü 7/10 denenebilir. Toplam gol 2.5 üstü de risk almak istemeyenler için düşünülmeli. 

Huesca - Levante

Huesca'da  önemli bir eksik yok. Levante'de as orta saha Campana ve hücumun önemli parçası Morales cezalı. Ofansif oyuncu Rochina'nın da sakatlığı sürüyor.

Levante orta sahada Vukcevic ve Prcic gibi ikinci tercihlerle oynayacak. Hem Morales hem de Campana'yı aynı anda kaybetmiş olmak hücumda zorlanmalarına neden olacaktır.

Huesca yeni teknik direktörüyle son 3 maçında da gol bulmayı başardı. 5-3-2 sistemiyle bugün sahada olabilirler. İki ekip de orta sahaları 5'leyerek oyunu kilitleyeceklerdir. Böyle bir oyunda duran toplarda Bardhi ön plana çıkabilir. Diğer yandan Huesca galibiyete hasret ve hücumda eksikleri olan bir Levante'yi skorsuz tutmayı başarabilirler. Az gollü bir mücadele bekliyorum. Atan kazanabilir. Taraf bahsi zor. 2.5 altı bahsini öne koydum 7/10 

Atletico Madrid - Barcelona

Atletico Madrid'te hem savunmanın hem de aslında hücumun kalbi Godin ile stoper Gimenez ile sağ bek Juanfran sakat. Barcelona'da Rakitic cezalı ve sakat. Coutinho da sakatlığı nedeniyle sahada olamayacak.

Her iki takımın da savunma zaafları maça damga vurabilir. Atletico'da formda isimler Correa ve Thomas Partey yedekte başlayacak. Barcelona'da Coutinho yerine Dembele'yi izleyeceğiz. Rakitic'in görevini Vidal üstlenecek.

Zaman zaman tansiyonu yükselebilecek bir maç izleyeceğiz. Her iki tarafta da öfkesini kontrol edemeyen; Vidal, Suarez, Saul, Costa, Savic, Alba gibi karta müsait ve agresyonu yüksek oyuncular bir hayli fazla. Maçta kartların çoğalması ve oyunun durması ilk golü biraz geciktirebilir. Ancak eninde sonunda skor bulabilecek iki taraf göreceğiz. Atletico Madrid'in puan almasına biraz daha yakınım. 1-1 skoruna yakınım. Gazetede 1.55 bandından tavsiye ettiğim KG var bahsini düşen oranlardan pek tavsiye etmem. TGS 2-3 seçimini değerli buldum. Beraberlik 5/10, TGS 2-3 6/10 oynanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder