Kasım 07, 2018

Şampiyonlar Ligi 4. Hafta Çarşamba

Valencia - Young Boys

Valencia'da sağ bek Piccini ile kaptan orta saha Parejo ile sol açık Cheryshev sakat. Young Boys'ta Wüthrich sakat.

İlk maçı izleyemediğim için net bir tercihte bulunamıyorum. Valencia 3 maç sonunda 2 puanda, Young Boys ise 1 puan alabildi. Bir anlamda 3.'lük maçına çıkacak iki ekip izleyeceğiz. Tabi ki Valencia bu karşılaşmadan alabileceği 3 puan ile bir anda 2.'lik için de ümitlenebilir.

Yarasalar ligde bile kazanmakta zorlanıyorlar. Bu hafta yine kendi sahalarında düşük oranlardan favoriyle 1-0'lık Girona yenilgisi aldılar. Kendi sahalarında oynadıkları diğer maçların aksine hücumda çok daha iyi bir Valencia izledim. 1-0'lık skor tamamen Girona kalecisi Bono'nun üstün performansıyla geldi. Yenilgiyi hak etmediklerini söylemeliyim. Bu oyunu bugüne de yansıtabilirler. Yine oranlar düşük ve Valencia'ya güvenin diyemem. Ancak Guedes'in katılımı ve Wass'ın sağ bekteki varlığıyla kenarlardan rahat gelen bir Valencia izleyeceğiz. Son çizgiye inerek içerideki Santa ve Rodrigo'ya daha fazla pozisyon yaratacaklar. İlk yarıdan skora gitmelerini bekliyorum. Maç sonu için bir fikrim yok. İlk yarıyı önde kapatabilirler. 5/10 İlk yarı Valencia denenebilir. 

Viktoria Plzen - Real Madrid

Real Madrid'te Carvajal, Marcelo, Varane, yedek stoper Vallejo ve yedek forvet Mariano Diaz sakat. Plzen'de ilk maçta da oynayamayan orta saha Kovarik ve Kolar sakat. İlk maçta forvette yer alan Krmencik ise sakatlığı nedeniyle oynayamayacak.

Real Madrid ligde Valladolid karşısında kazandı. Fakat akıcı bir futbol oynayamadı. Valladolid rakibinden daha fazla pozisyona girdi. 2 topları direkten döndü. Şampiyonlar Ligi arenası biraz daha farklı. Deplasman için dikine bir futbol oynayabilirler. Defansif eksikler özellikle 2 bekin eksikliği hücumda da Madrid'i zorluyor. Marcelo sadece bir bek değil, hem kurduğu oyunlarla hem de gole katkısıyla Real'i rahatlatan bir oyuncu. Yerine oynayan genç Regulion'dan aynı performansı göstermesi beklenemez. Diğer yandan sağ bek Odriozola'nın da tüm yeteneklerine rağmen henüz takıma adapte olabildiğini göremiyorum. Bale, Benzema ve Modrid gibi sağ taraftan akıcılığı sağlayan isimlerle aynı dili şu an için konuşamıyor.

Real Madrid zorlanarak da olsa maçı kazanabilir. Ancak beraberlik ihtimali de yok değil. 2 ya da 3 handikaplı Plzen bahsi açılsaydı, tavsiye ederdim. Şu noktada İddaa'da değerli oranı 3.5 altı olarak görüyorum. 6/10 oynanabilir. 1-2, 1-1 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder