Kasım 04, 2018

La Liga 11. Hafta Pazar

Eibar - Alaves

Eibar'da stoper Bigas ve Ramis, orta saha Escalante ve oyun kurucu Pedro Leon sakat. Kaleci Dimitrovic ve forvet Sergi Enrich kadroya alındılar ama yüzde yüz sağlıklı değiller. Yedekte başlamaları bekleniyor. Alaves tarafında stoper Ximo Navarro ve orta saha Wakaso sakat.

Eibar içeride her zaman tempolu bir futbol oynuyor. Seyirci baskısıyla birlikte pozisyon üretmekte zorlanmıyorlar. Diğer yandan Alaves gibi ligin üst sıralarına yerleşen bir ekip için bugünkü oranlar oldukça yüksek. Alaves'in tolere edemeyeceği bir eksiği yok. Üstelik Guidetti, Borja Baston ve Burgui gibi yedekten gelip skor etki edebilecek 3 oyuncuları var.

Eibar'ın eksikleri ise hem kalede hem de forvet bölgesinde kritik isimler. Kalede Dimitrovic olmadığında Eibar adına oyunu tutan bir unsur ortadan kalkmış oluyor. Geçen hafta Celta Vigo maçını yazarken Dimitrovic'in öneminden bahsetmiştim. Keza forvet hattında da Sergi yedek başlarsa yerine Charles'ı izleyeceğiz. Charles ceza sahası içinde etkin bir oyuncu. Fakat Sergi'nin bitiriciliği onda yok.

Alaves'i geniş hücum kadrosuyla puana yakın görüyorum. 1-1, 0-1 skorlarına yakınım. 7/10 

Villarreal - Levante

Villarreal'de Bacca dışında önemli bir eksik yok. Levante ise tam kadro, yeni bir eksikleri yok.

Villarreal, Rapid Vien maçıyla birlikte oyun olarak çıkışa geçti. Alaves karşısında aldıkları 2-1'lik yenilgiyi çok hesaba katmamak lazım. İki kalede de pozisyonlu bir maç izlemiştik. Fornals'ın yükselen formuyla beraber, Gerard ve Ekambi'nin de takıma uyumu sonunda sağlandı. Aynı şekilde Cazorla'nın maç kondisyonu da yükseldi. Sarı Denizaltılar artık keyif veren bir takım oldu.

Levante'ye bakarsak son 3-4 maçtır sistemi değiştirdiler. Paco Lopez zeki bir teknik adam, çift forvetli 4-4-2 işlemeyince bazı küçük dokunuşlarla sistemi 3-5-2'ye döndürdü. Sonuca da gitmeyi başarıyor. Son 4 maçtan galibiyetle ayrıldılar. Bugün de zor yenilen bir Levante göreceğiz. 3 sonuca da açık bir mücadele bizi bekliyor. Taraf bahsine girmeyi doğru bulmuyorum. Pozisyonlu ama skor olarak gollerin rahat gelemeyeceği bir maç görürüz. İyi bir orandan TGS 2-3 bahsini 6/10 deneyebilirsiniz. 

Sociedad - Sevilla 

Sevilla'da stoperler Kjaer ve Mercado ile forvet Andre Silva sakat. Sociedad'ta orta saha Merino ve sağ bek Zaldua'nın sakatlıkları sürüyor.

Sociedad sezon başından beri 2 galibiyet alabildi. 2'si de deplasmanda. Garitano'nun ekibi her ne kadar maçlara gol ile başlasa da oyunun devamında skoru korumaya yönelerek puanları kaptırıyor. Bugün de sakatları düzelmiş olan bir takım göreceğiz. Muhtemel 11'lere göre Januzaj ve Oyarzabal'lı kanatlar çift forvet Jose ve Juanmi'yi destekleyecek. Ofansif bir Sociedad 11'i görecek gibiyiz.

Diğer yandan Sevilla deplasmanlarda üzerine gelen hücum takımlarını cezalandırmakta zorlanmadı. Levante, Rayo Vallecano ve Eibar gibi takımları farklı skorlarla geçmişlerdi. Bugün de yüksek bir skor ortaya çıkabilir. 2-2, 2-3 skorlarına yakınım. 2.5 üstü 8/10 oynanabilir. 

Real Betis - Celta Vigo 

Celta Vigo'da forvet Maxi iyileşti yedekte başlaması bekleniyor. En büyük eksik orta sahanın organizatörü Lobotka. Real Betis'te ise Guardado ve Joaquin iyileşti, ikisi de 11'de başlayacaktır. Javi Garcia dışında sakatları bulunmuyor. 

Celta Vigo sezon başından beri her maçında skor buldu. İç sahadaki Eibar ve Atletico dışında her takımdan da gol yedi. Real Betis ise Celta Vigo'nun tersi dengeli maçlar oynayabilen kolay gol atıp kolay yemeyen bir takım. 

Bu kapışmada Celta tarafı kendini Real Betis'e uyduracaktır. Gollü bir maç izleyebiliriz. Real Betis-Bilbao (2-2) maçında olduğu gibi farklı bir skor ortaya çıkabilir.  2-1, 2-2 skoruna yakınım. Önceliğim KG var bahsi oldu. 8/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder