Aralık 02, 2018

La Liga 14. Hafta Pazar

Real Betis -Real Sociedad

Real Betis'te Canales cezalı. Real Sociedad'ta stoperler Raul Navas, yedeği Elustondo ve Llorente sakat.

Real Betis Avrupa maçlarının ardından lige konsantre olmakta zorlanabiliyor. Bugün Joaquin, Loren ve Lo Celso ileri üçlüsü ile sahada olabilirler. Sanabria ve Tello da yedekten destek olacaklar.

Real Sociedad'ta William Jose, Zurutuza, Oyarzabal ve Januzaj dörtlüsü hücumda bekleniyor. Tek problemleri stoper bölgesi. 3 stoperin sakatlığı sonrası orta saha oyuncusu Zubeldia o bölgeye çekilebilir.

Genelde Betis maçlarında üst bahisleri vermek zorlayıcı olabiliyor. Rakibin oyun yapısı ve bulacağı gollerin Real Betis'i de skor bulmaya yönlendireceğini düşünüyorum. 2.5 üstü 6/10 oynanabilir.

Girona - Atletico Madrid

Atletico Madrid'te stoperler Godin ve Gimenez, sol bek Felipe Luis, sağ bek Juanfran sakat. Girona'da yeni bir eksik yok.

Atletico Madrid adına tek iyi haber Diego Costa'nın kadroda yer alması. Neredeyse tüm defansın sakat olması Simeone'yi zorlayacak. Stoper bölgesinde Saul'u görebiliriz. Ya da sol bekteki Lucas stopere geçerek sol beke Saul ya da Thomas geçebilir. Lemar, Griezmann ve Costa'lı bir hücum hattı görebiliriz.

Girona'nın oyun sistemi Atletico Madrid'e ters geliyor. Geçen sezon Machin yönetiminde iki maçta da gollü beraberlikler aldılar. Yeni teknik direktörleri Sacristan her ne kadar sezon başında 4-3-3'ü tercih etse de bir müddet sonra 3'lü savunmaya ve geçen sezonki sistemlerine takımı geri döndürdü. Sezon başından beri özellikle deplasmanlarda daha başarılı bir Girona izliyoruz. Bugün de Atletico'ya göre maça daha iyi konsantre olan bir takım izleyebiliriz. Maçın ilk düdüğüyle beraber pozisyonlar üretecektir. İyileşen forvetleri Portu kadroda yer aldı. Ama yerine oynayan Roberts'ın performansı başarılı olduğu için 2. yarıda Portu'yu izleyebiliriz. Girona yenilmez bahsini 8/10 deneyebilirsiniz. 2-1, 1-1 skorlarına yakınım. 

Barcelona - Villarreal

Barcelona'da eksik listesi kabarık. Sergi Roberto, Umtuti, Rafinha ve Arthur sakat. Villarreal'de önemli bir eksik yok.

Barcelona'da Dembele, Coutinho ve Messi üçlüsü forvette yer alacak. Orta alanda Rakitic, Busquets ve Vidal'ın yer alması bekleniyor.

Villarreal tarafında altyapıdan yetişen genç Nijeryalı forvet Avrupa Ligi maçlarını kendini gösterdi ve ligde de iki haftadır 11'de şans buluyor. Bugün de Chukwueze'nin Gerard ile birlikte forvette yer alması bekleniyor. Kenarlarda ise orta saha ağırlıklı oyuncular Fornals ve Cazorla yer alacak. Daha çok iki beki Pedraza ve Mario'yu hücuma çıkarıp bindirmeler yaptıran bir Villarreal görebiliriz. Barcelona sezon başından beri içeride dışarıda kalesinde net pozisyonlar veriyor. Bugün kazansalar dahi gol yemeden bunu başaramazlar. Düşük oranlardan Barça galibiyeti bahsine girmem. 2-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. Önceliğim KG var bahsi. 8/10

Alaves - Sevilla

Haftanın en önemli maçı en sona saklandı. Şampiyonluk potasını ilgilendiren müthiş bir maç izleyeceğimizi söyleyebilirim. Alaves'te önemli bir eksik yok. Sevilla'da sağ kanatta Jesus Navas sakat. Yedeği Aleix Vidal da sakatlandı. 3. tercih olarak Mercado o bölgede görev yapacak.

Alaves'in iç sahada oynadığı futbolu beğeniyorum. Diğer yandan Sevilla hücum bölgesinde tam kadro oldu mu izlemesi keyifli bir takım haline geliyor ve skorsuz tutulmaları zorlaşıyor. Son dakikaya kadar kazanmak isteyen iki takım göreceğiz. Çok yüksek bir skor göremeyebiliriz. Fakat tempolu bir futbol ve pozisyonlar olacaktır. 1-1 skoruna yakınım. Önceliğim KG var bahsi oldu. 9/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder