Aralık 01, 2018

La Liga 14. Hafta Cumartesi

Celta Vigo - Huesca 

Celta Vigo'da Lobotka dışında önemli bir eksik yok. Huesca'da stoper Semedo ve orta saha Melero'nun sakatlıkları sürüyor.

Celta Vigo, Cardoso yönetiminde ilk iç saha maçına çıkıyor. Deplasmanda tek forveti tercih eden Cardoso bugün Aspas ve Maxi ikilisini ilk 11'de oynatacak gibi gözüküyor. Brais Mendez sağ açıkta, Boufal sol açıkta bekleniyor. Orta sahada ise sakatlığı düzelen Beltran yedekte olabilir. Sociedad maçında kullandığı Jozabed ve Okay ikilisi bozulmayacak. Jozabed için ayrı bir parantez açmam lazım. Ofansis orta saha olan Jozabed sezon başından beri ilk kez 11'de oynadı. Orta sahanın ortasında oynadı ve çok hatalar yaptı. Hem 90 dakikayı çıkarabilecek fiziksel kapasitesi yok, hem de defanstan oyun kurarken baskıyla toplar kaybedebilir. 4-4-2 ile ofansif bir Celta izleyeceğiz. Hücumda başarılı olabilirler, fakat kalelerinde gol görmeleri de doğal olacak.

Huesca tarafına bakarsak Francisco ile henüz galibiyet alamadılar. Ancak teknik direktör sistemini ve ilk 11'ini oturttu. Yakın bir zamanda 3 puanla tanışabilirler. Bu maçta düşük oranlardan Celta galibiyeti tavsiye etmem. Ya pas geçilmeli ya da 5/10 gibi Huesca sürprizi denenmeli. 2-2 skoruna yakınım.  

Valladolid - Leganes

Valladolid'te önemli bir eksik yok. Leganes'te orta saha Recio ve yedek forvet Santos sakat.

Leganes deplasmanlarda puan almakta zorlanıyor. Genelde 5'li defansif sistemleri ile hücumda az oyuncu kullanıyorlar. Oscar, El Zhar ve El Nesyri dışında bekler Silva ve Nyom ile hücumda birşeyler yapmaya çalışıyorlar.

Diğer yandan Valladolid'te Duje Cop ve Leo Suarez gibi iki etkili forvet yedekte görülüyorlar. Bu oyuncuların 2. yarıda oyuna katılımıyla skora yakın bir Valladolid izleyebiliriz. Genel anlamda 0-0 gidebilecek bir maç izleriz. 0-0, 1-0 skorlarına yakınım. KG yok bahsi 8/10 ilk tercihim olur. 

Real Madrid - Valencia

Real Madrid'te stoper Nacho ve Casemiro sakat. Valencia'da Cheryshev ve forvet Rodrigo sakat. 

Real Madrid, Roma maçına çıkan 11'iyle sahada olacak gibi gözüküyor. Solari ile kupa maçı hariç ilk kez şans bulan Llorente, beğenilen bir performans ortaya koydu. Isco ile yaşanılan disiplin sorunu, Cabellos'un defansif yetersizlikleri Llorente'nin 1. tercih olmasını sağlayabilir. Hücumda Bale, Lucas ve Benzama üçlüsünü göreceğiz. 

Valencia tarafına bakarsak Rodrigo'nun yerine Gameiro'nun oynaması bekleniyor. Coquelin ve Parejo ikilisini orta sahada izleyeceğiz. Valencia açısından takımı hücuma taşıyan tek isim Guedes. Portekizli de fazla dinlenemeden üst üste 11'de olmak zorunda. Özellikle bu maçın 2. yarısında zorlanmasını bekliyorum. 

Genelde Real ve Valencia maçlarında karşılıklı goller ve üst skorları öne çıkarırdım. Bu sefer defansların ve kalecilerin daha başarılı olacağı ve diri kalabileceği bir maç görebiliriz. 2-1, 2-0 skoruna yakınım. 3.5 altı bahsi 7/10 oynanabilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder