Aralık 10, 2018

La Liga 15. Hafta Pazartesi

Athletic Bilbao - Girona

Bilbao'da stoper İnigo Martinez, yedek stoper Nolaskoain ve sağ bek Yuri cezalı. Yedek sağ bek Balenziaga da sakat. Girona'da tek ciddi eksik hücum oyuncusu Patrick Roberts.

Bilbao pazartesi yenildiği Levante maçının ardından teknik değişime gitti. Berizzo ile yollar ayrıldı. Takım yapısıyla uyuşmayan bir teknik direktör tercihi yapmışlardı. Ayrılık yaşamak için geç bile kaldılar. Geçen sezon B takımın başına gelen Gaizka Garitano ile yola devam ediyorlar. Garitano, Eibar'ı birinci lige çıkaran ve La Liga'daki ilk sezonunda yöneten teknik direktördü. Eibar'dan sonra kısa süreli bazı takımlarda çalıştı başarılı olamadı. Fakat Eibar ile uyumlu bir tablo çizmişti. Garitano'nun mücadeleci ve kontratağa yönelik takımlar kuracağını söyleyebiliriz. Bilbao'yu 4-2-3-1 ile oynatacak. Biraz da Valvarde'nin sistemini hatırlatan oyunlar göreceğimizi düşünüyorum. Bugün ilk 11'de Aduriz'in arkasında Muniain'i tercih edecek gibi gözüküyor. İkinci yarıda Raul Garcia'yı da oyuna dahil ederek Aduriz ile tekrar buluşmalarını sağlayabilir. İkisi arasındaki özel iletişim Valvarde döneminde güzel maçlar izletmişti. Neredeyse 2 senedir sistemler ve teknik direktörler yüzünden birbirlerinden uzak kalan Aduriz ve Raul Garcia buluşmasını ilerleyen haftalarda da sık sık izleyeceğiz.

Girona tarafına bakarsak deplasmanlardan çıkardıkları puanlarla ligin üst sıralarında yer buldular. 6 lig 2 de kupa maçında yenilmeyen bir Girona izliyoruz. Hücuma hızlı çıkmalarını ve ceza sahasında fazla oyuncu kullanmalarını beğeniyorum. Tabi ki duran toplarda geçen sezondan gelen başarıları devam ediyor. Bilbao'da daha az tecrübeli 21 yaşındaki Nunez ve 23 yaşındaki Yeray'ın stoperde olmasını Stuani en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacaktır.

Karşılıklı goller izleyebiliriz. Athletic'in bu maçı kazanmaya daha fazla ihtiyacı var. Fakat Girona'nın yenilmezlik serisine karşı gelmem. 1-1 ve 2-1 skorlarına yakınım. KG var 7/10 önceliğim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder