Aralık 09, 2018

La Liga 15. Hafta Pazar

Eibar - Levante

Eibar'da oyun kurucu Juan Jordan cezalı. Kalecileri Dimitrovic'in sakatlığı sürüyor. Levante'de önemli bir eksik yok.

Levante dış sahada başarılı bir takım. Gole yakın oyuncuları da bir hayli fazla. Eibar gibi hücumu seven ve kanatlardan çıkan bir ekibe karşı üretken olmakta sorun yaşamazlar.

Eibar bugün cezalı orta saha oyuncusu Juan Jordan'ı arayacaktır. Jordan sezona iyi başlayamasa da son haftalarda performansını yükseltmişti. Hem skora hem de oyuna katkı verebilen bir oyuncu. Yerine çok daha düz ve defansif bir isim Diop oynayacak. Orellana ve yeni genç yetenekleri Cucurella'nın hücumdaki çabasıyla yine gol noktasında etkinlik sağlamaya çalışacaklar.

Levante'nin öne geçebileceği, Eibar'ın da geriden gelip yakalamaya çalışacağı bir oyun izleyebiliriz. 2-1, 2-2 skorlarına yakınım. Gollü beraberlik görmemiz olası. 8/10 KG var bahsi öncelikle düşünülmeli.

Huesca - Real Madrid

Real Madrid'te Casemiro, Kross ve Nacho sakat. Huesca'da sol bek Luisinho sakattı. Geçen hafta diğer sol bek Akapo da sakatlandı. Stoper Semedo, sağ açık Alex Gallar ve orta saha Musto'nun da sakatlıkları sürüyor.

Huesca perşembe günü kupa maçında bugün 11'de beklenen stoper ikilisi Exteita ve Pulido ile hücumdan Avila'yı 90 dakika sahada tuttu. Orta saha Aguilera da 45 dakika oynadı. Real Madrid ise kupada as oyuncuları Llorente ve Cabellos'u ve Carvajal'ı birer devre sahada tuttu.

Huesca kendi sahasındaki maçlarda yeni teknik direktörün etkisiyle hırslı oyunlar oynadı. Getafe ve Levante karşısında son dakikalarda galibiyetlerden oldu. Deplasmana ise bu oyunlarını yansıtmakta zorlandılar. Bugün Real karşısında kaybedecekleri birşeyleri yok. İlk düdükle birlikte Madrid ceza sahasında tehlikeler yaratabilirler. Fakat skor noktasında ve son paslarda zorlanacaklar.

Real Madrid'te ise kupa maçında Asensio ve Isco'nun ilk 11 için tekrardan hırslandıklarına şahit oldum. Büyük ihtimalle bu maçta 2. yarıda oyuna dahil olarak maçın seyrini değiştirebilirler. Erken tahmin olarak 3.5 altı bahsine yönelmiştim. Kupa maçının ardından fikrimi biraz değiştirdim. Çünkü ikinci yarıda kopan bir oyun izleyebiliriz. Real Madrid handikaplı kazanır bahsi 7/10 oynanabilir. Real Madrid 2. yarıyı kazanır seçimi de oranıyla değerli gözüküyor. 1-4, 1-3 skorlarına yakınım. 

Real Betis - Rayo Vallecano

Real Betis'te Guardado dışında eksik yok. Vallecano'da önemli bir eksik bulunmuyor. 

Vallecano geçen hafta Eibar'ı yenerken kalecisi Dimitrevski'nin de performansıyla uzun bir aradan sonra gol yememeyi başardı. 3-0 yenildikleri Valencia maçıyla beraber Dimitrevski'nin çıkışı kendini gösteriyordu. Valencia karşısında 3 gol yemesine karşın kritik anlarda kurtarışlara imza atmıştı. Bugün de güçlü ve maçı tutabilen bir tablo çizeceğini düşünüyorum. Tabi ki sadece kaleciyle savunma yapılmıyor. Stoperler Amad, Galvez ve orta sahanın da katkısını görebiliriz. Büyük ihtimalle Real Betis skor için duran toplara ihtiyaç duyacaktır. Daha çok Betis stoperlerinin duran toplarda tehlike yaratacağı bir oyun göreceğiz.

Vallecano'nun hücum kısmını ise beğendiğimi söylüyorum. Skor noktasında aynı Real Betis gibi zorlanıyorlar. Fakat ceza sahası üretkenliği konusunda iyiler.

Real Betis'in aktif olabileceği, Vallecano'nun ise savunmada iyi olabileceği bir maç bekliyorum. Yüksek oranıyla 2.5 altı cazip. 6/10 denenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder