Aralık 16, 2018

La Liga 16. Hafta Pazar

Sevilla - Girona 

Sevilla'da Franco Vazquez cezalı. Aleix Vidal sakat. Girona'da kaleci Bono, oyun kurucu Patrick Roberts'in sakatlığı sürüyor.

Sevilla'da Franco'nun yerine Roque Mesa'nın görev alması bekleniyor. Sevilla iç sahada tam kadro oynadı mı güçlü bir portre çiziyor. Franco'nun eksikliğini tolere edeceklerdir.

Girona tarafına bakarsak kaleci İraizoz'un formda olduğu bir dönemden geçiyorlar. Bilbao mücadelesinde kalecileri sayesinde puanı alabilirlerdi. Son dakika penaltısıyla yenildiler.

İki taraf adına da pozisyonların olduğu bir maç izleyeceğiz. Ancak kaleciler kritik noktalarda maçı tutabilirler. Sevilla öne geçebilir. Ya beraberlik sayısını kalelerinde görebilirler ya da son dakikalarda 2. golü bulurlar diye düşünüyorum. 1-1, 2-0 skorlarına yakınım. TGS 2-3 seçimini öne koydum. 7/10

Espanyol - Real Betis

Espanyol'da stoper Hermoso sakat, sol bek Didac Villa cezalı. Real Betis'te Guardado dışında eksik yok.

Espanyol son haftalarda savunmada yaşadığı sıkıntıları çözmek zorunda. Kolay pes eden ve maçlara dönemeyen bir Katalan ekibi izliyoruz. Bugün de karşılarında hem hücum hem de savunma kısmında onları zorlayacak bir takım olacak. Erken tahmin olarak 2.5 altı bahsine yönelmiştim. Ancak muhtemel 11'lerden sonra 3. gol riskini fazla görüyorum. Espanyol 11'inde önemli farklılıklar yok. Sergio Garcia, Borja ve Hernan üçlüsü ile sahada olacaklar. Betis ise maçı etkileyebilecek bir 11 ile sahada. Sanabria ve Loren forvet hattı birlikte sahada olacaklar. Lo Celso ve Canales ile orta sahanın oluşması bekleniyor. Sol kanatta ise Tello forma giyecek. Betis'in özellikle ilk yarıda daha net pozisyonlar üretebileceğini düşünüyorum. Sürpriz bir tahmin olarak 4/10 ilk yarı Real Betis kazanır bahsi denenebilir. 

Levante - Barcelona

Levante ve Barcelona'da yeni ve önemli bir eksik yok. 

Levante kendi sahasında karşısında kim olursa olsun kendi oyununu oynamayı sürdürüyor. Geçen sezon şampiyonluğunu ilan etmiş Barça'yı 5-4 mağlup etmeyi başarmışlardı. O gün sonuna kadar pes etmeyen ve gol arayan bir Levante vardı sahada. Bugün de farklı bir maç izleyeceğimizi düşünmüyorum. Her dakikası pozisyonlu ve gollü bir maç izleriz. Barcelona açısından Dembele, Suarez ve Messi'li bir hücum hattı bekleniyor. Coutinho yedekte başlayabilir.

3.5 üstü bahsini öne koydum. 8/10 Ayrıca 7 gol denemesi de yapılabilir. Barça handikaplı kazanır seçimine girmenizi pek tavsiye etmem. 3-4, 2-4 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder