Aralık 15, 2018

La Liga 16. Hafta Cumartesi

Getafe - Real Sociedad

Getafe'de sol açık N'Diaye ve orta saha Bergara sakat. Forvet Mata cezalı. Real Sociedad'ta sağ bek Zaldua, stoper Raul Navas ve Elustondo ile sol bek  Kevin sakatlığı süren isimler.

Sociedad'ta yeni bir eksik yok. Defanstaki sakatların yerlerini doldurmaya alıştılar. Getafe açısından da forvette Mata'nın eksikliği belki 2. yarıda yorulan forvetleri tamamlamak adına aranabilir. Sağ açıkta Folquier'in hücuma katkısı sonrası N'diaye de biraz geri plana düşmüştü. Folquier gollük ortaları ve asistleriyle Getafe'nin son maçların damga vuran isim oldu.

Ortada geçebilecek bir maç izleyeceğiz. Alt oranları favori olsa da düşük oranlarda 2.5 alta hiç bulaşmayın. 2 gol üstüne çıkabilecek bir maç olabilir. Düşük güvenle 1-1 skoruna yakın bir maç görebileceğimizi düşünüyorum. 4/10 beraberlik denenebilir. 

Real Madrid - Rayo Vallecano

Real Madrid'te Bale ve Nacho sakat. Vallecano'da 4 gollü en golcü isim Raul Tomas, Real Madrid'ten kiralık olduğu için oynayamıyor. Stoper Amad cezalı. Oyun kurucu Trejo sakat.

Real Madrid'te Bale yerine hücum hattında Cabellos'u izleyebiliriz. Son haftalarda orta alanı Cabellos, Llorente ve Modric ile kuran bir Real vardı. Bugün Kross da dönüyor. Orta saha oyuncularının yoğunlukta olduğu forvette Lucas ve Benzema'lı bir takım izleyeceğiz. Solari hafta içi şans verdiği Asensio ve Isco'yu ilk 11'de düşünmüyor. Sadece 2. yarıda kısa süre için ikisine forma şans verebilir.

Vallecano Raul'un yokluğunda 9 numara kullanmayacak. Kanat forvetleri ile hücumu oluşturacak. Sağ açıkta yer alan Embarba forvet bölgesine çekilirken sağa Alvaro, solda Pozo bekleniyor. Hücumda Trejo'nun yokluğunda sakatlığı yeni düzelen ve son haftalarda forma şansı bulan Alvaro Medran görev alacak. Real Madrid ceza sahasına kadar inebilecek ama son paslarda zorlanan bir Rayo görebiliriz. Genel anlamda zaten son vuruş eksiği olan bir takımları var, fakat bugün Real'in kalabalık orta sahasında ceza sahasındaki etkili pozisyonları da üretmekte zorlanabilirler.

2-0, 2-1 gibi skorlara yakınım. 3.5 altı tercihini öne koydum. 6/10

Eibar - Valencia

Valencia'da Kondogbia, Guedes ve Gameiro sakat oyuncular. Eibar'da kaleci Dimitrovic'in sakatlığı sürüyor. Başka önemli bir eksikleri yok.

Eibar iç sahada hücuma dönük bir futbol oynuyor. Orta sahayı hızlı geçebilen rakiplerine de rahat skor şansları verebiliyorlar. Valencia, Santa, Rodrigo ve Cheryshev gibi isimleri ile Eibar savunmasını delmekte zorlanmayacaktır. Burada savunmada ne kadar başarılı olabilecekleri puan alıp alamayacaklarını gösterecek.

Ev sahibi kendi sahasında geriye düştüğü maçlarda dahi tepki vermeyi başardı. Hücumda formda kanat oyuncuları Orellana ve Cucurella'nın yanında artık gol atan ve skora katkı veren orta saha oyuncuları Escalente ile Joan Jordan'ı da etkili bir şekilde kullanıyorlar.

Valencia'nın deplasman maçlarında iki takımın birden gol attığı maçları nadir gördüğümüz için, KG var oranları biraz yüksek. Çok gollü bir maç izlemeyiz. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. 7/10 KG var bahsini öne koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder