Aralık 21, 2018

La Liga 17. Hafta Cuma

Girona - Getafe

Girona'da Aday, Muniesa, Planas, Mojica, Doumba, Roberts sakat. Getafe'de sol açık Amath ve orta saha Bergara yok. 

Girona son haftalarda düşüşte. Bilbao ve Sevilla deplasmanlarında çok az gol şansı yakalayan bir Girona izledim. As kalecileri Bono'nun sakatlığında kaleyi koruyan İraizoz'un oyunu tutması sayesinde bu iki deplasman maçını bir süre dengede götürmeyi başarmışlardı. Portu ve Stuani'yi yeteri kadar besleyemediler. 

Getafe'ye gelirsek Bordalas bu sezon da Avrupa kupaları iddiasını sürdürecek bir performans sergiliyor. Geçen sezonki penaltı şanssızlığını bu sezon aşarlarsa, bunu başarabilirler diye düşünüyorum. Getafe'nin puan alacağı bir maç izleyeceğiz. 1-2, 0-1 skorlarına yakınım. Beraberlik ihtimali az da olsa var. Risksiz bir bahis adına çifte şans Getafe düşünülebilir. 5/10 Getafe kazanır oynanabilir. 

Real Sociedad-Alaves

Real Sociedad'ta sağ bekler Zaldua ve Gorosabel, sol bek Kevin ve stoper Raul Navas sakat. Alaves'te önemli bir eksik bulunmuyor. 

İki bask ekibi arasında derbi niteliğinde bir maç izleyeceğiz. Real Sociedad'ın güvenilir hücum oyuncuları var. Her ne kadar forvetleri Willan Jose formsuz olsa da Oyarzabal, Januzaj ve Juanmi ile yaratıcılık ve bitiricilik Alaves'e göre daha fazla olacaktır. Ancak iç sahada 2 golle öne geçse de bunu korumaya yönelen bir Sociedad mantalitesi bana asla güven vermiyor. 

Alaves tarafına bakarsak içeride bambaşka, deplasmanda ise puan alamayan bir takım görebiliyoruz. Fazla berabere kalan bir ekip değiller. Deplasmanda ya yenildiler ya da galip geldiler. Bugün 3 defansif orta saha ile mücadeleci bir takım sahaya sürmeleri bekleniyor. Beraberlik ağırlıklı bir maç görebiliriz. Real Sociedad öne geçebilir ama bunu koruyamaz. 1-1 skoruna yakınım. 6/10 KG var, 4/10 beraberlik oynanabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder