Aralık 22, 2018

La Liga 17. Hafta Cumartesi

Real Betis - Eibar

Real Betis'te sol kanat Junior Firpo ile orta saha Guardado sakat. Eibar'da kaleci Dimitrovic'in sakatlığı sürüyor.

Real Betis'e iç sahada Real Sociedad ve Celta Vigo maçlarında üst bahisleri tavsiye etmiştim. Birinde yanılırken, diğeri isabetli bir seçim olmuştu. Kendi sahalarında da oynasalar gol atmakta zorluk çeken bir yapıları var. Setien'in sisteminde kanat hücumcuları önemli Junior'un yokluğunda Tello o bölgeye çekilebilir. Tello zaman zaman sağ kanatta görev alıyordu. Forvet orijinli bir isim olunca tüm kanadı kontrol etmekte zorlanabiliyor.

Eibar'a bakarsak iç sahadaki baskılı futbollarını deplasmana taşıyamıyorlar. Kanatlar tıkandığı zaman orta alanda oyun kurmakta zorlanıyorlar. Bugün biraz daha uzun toplarla Cucurella ve Orellana'yı savunma arkasına kaçırmaya çalışacaklardır. 1-0 ya da 0-0 skorlarını görebiliriz. Pozisyonlu ama net vuruşların gelmediği bir mücadele olabilir. 2.5 altı bahsini 6/10 deneyebilirsiniz. 

Atletico Madrid - Espanyol

Atletico'da Felipe, Lucas, Gimenez ve Diego Costa yok. Lemar da son dakika sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkartıldı. Espanyol'da sağ bek Javi Lopez ve stoper Hermoso sakat.

Espanyol'un defans hattında Naldo ve Rosales'i göreceğiz. Atletico'da ise sol beklerin eksikliğinde Saul sol bek oynamaya devam edecek.

Espanyol 3 forvet Sergio, Leo ve Borja'yı hücumda izleyeceğiz. Bir dönem Atletico Madrid'te forma giyen Leo genelde Madrid'e karşı istekli performanslar sergileyebiliyor. Son haftalarda savunmada kırılgan bir Katalan ekibi izliyoruz. İlk golü erken kalelerinde görerek maçın devamını getirmekte zorlanıyorlar. Atletico iç sahada her zaman baskılı oynayan bir takım. Üst üste tempoyu maçın başından itibaren yapmasalar da ilk yarının son bölümlerine doğru rakibi boğabiliyorlar. İlk devre için Atletico'nun golünü bekliyorum. İlk yarı Atletico Madrid kazanır bahsi 6/10 oynanabilir. 2-0 ya da 3-0 skorlarına yakınım. 

Barcelona - Celta Vigo

Barcelona'da Umtuti, Vermaelen, Rafinha ve Sergi Roberto sakat. Semedo iyileşti sağ bekteki yerini alacak. Celta Vigo'da sol bek Junca cezalı.

İddaa'da handikaplı seçim dışında bir seçim yapma şansımız yok. Barcelona'nın 2 farkla kazanması için 1.15 olan oran ayıp olmasın diye 1.20'ye yükseltildi. Bence bu oranlardan maça dokunmayın. Barcelona 3 farklı da kazanabilir. Ancak oranların bir değeri yok. Açılmış olsaydı ilk yarı 1.5 üstü bahsini tavsiye edecektim.

Barcelona her ne kadar son haftalarda kalesini gole kapatsa da gol yeme zamanları da olacak. Çift forvetle sahada yer alacak olan Celta Vigo, Barça'ya zorluk çıkartabilir. Diğer yandan Katalanlar hücum kısmında formda. Vigo'nun oyunu tutabilecek bir defansif yapısı bulunmuyor. 4-2, 4-1 skorlarına yakınım.

Athletic Bilbao - Valladolid

Bilbao'da önemli bir eksik yok. Valladolid'te yedek forvet Duje cop sakat.

Bu akşam iki iyi savunma takımı izleyeceğiz. Bilbao yeni teknik direktörü Garitano yönetiminde baskılı bir futbol oynuyor. Rakibe orta sahada oyun kurma şansı bırakmıyorlar. Valladolid hücumda sadece Enes'i bırakıyor. Toni ve Keko ile Enes'i desteklemeye çalışacaklar. Fakat hücuma bir oyuncu daha eklemeden Bilbao karşısında etkili olabilmeleri zor.

Ev sahibi hakimiyetinde bir maç izleriz. 1-0 ya da 2-0 skorları ile Bilbao kazanmaya yakın. 2.5 altı bahsini öne koydum. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder