Eylül 13, 2015

La Liga 3. hafta Pazar

* İlk yarı beraberlik *

Granada'da forvet Cordoba Almanya'ya transfer oldu. Ofansif oyuncu Piti ile sol açık Edgar kadroda yoklar.

Villarreal'de as kaleci Asenjo ve stoper Musacchio'nun sezon başından beri sakatlığı sürüyor. Orta saha Bruno cezalı. Başka bir eksikleri yok.

Muhtemel 11'lerde Granada'nın orta alanda iki defansif ikili Khrin ve Ruben Perez'i, önlerinde de biraz daha teknik ama orta saha oyuncusu Javi Marquez'i kullanacağı görülüyor. Sağ açıkta Success, sol açık Lass ve forvette El Arabi forma giyecekler. Villlarreal'de ise yine forvette Leo ve Soldado yer alırken, cezalı Bruno'nun orta sahadaki yerini Dos Santos alacak. Bruno dışındaki tek değişiklik sağda Nahuel yerine Samu Garcia forma giyecek.

Villarreal, Espanyol'u 3-1 yenerken koskoca bir 64 dakikayı tek bir pozisyona girmeden oynadı. Bunun nedeni sürekli topları ezen Leo Baptistao ve Samu Castillejo ikilisinin hücumda hiç bir varlık gösterememesiydi. Samu Garcia ve Bakambu oyuna girer girmez, Samu ve Soldado'nun ceza sahası üstündeki ikili oyunuyla Soldado golcülüğünü konuşturup durumu 67. dakikada 1-1'e getirdi. Bugün de Villarreal sahaya beklendiği gibi Leo ve Samu Castillejo ile başlarsa yine tek beklenti Soldado ve sağ açıktaki Samu Garcia üzerinde olacak. İlk yarı bu yüzden biraz da boşa gidebilir. Villarreal'in 2. yarılardaki oyunu bitiren kadrosu, oyuna başlayan kadrosundan çok daha iyi bir kadro. Leo ve Soldado ikilisine bence Marcelino son bir şans verecek bugün. Forvet Adrian da takıma katıldığı için Leo yerine Soldado'nun partneri arayışları Adrian'a doğru kayacaktır. 

İlk yarısı öğle maçının da etkisiyle biraz sıkıcı geçebilecek bir karşılaşma bekliyorum. 

* Athletic ilk yarıyı kazanır *

Athletic'de milli arada sakatlar düzeldi. 4 oyuncunun sakatlığı kaldı. Orta saha Iturraspe, bek Boveda, sol açık Muniain ve forvet Inaki Willams.

Getafe'de oyun kurucu Pablo Sarabia, sağ açık Yoda sakat. 

Muhtemel 11'lerde Raul Garcia, Aduriz'in biraz arkasında forvette yer alacak. İlk kez birlikte sahaya çıkacaklar. Ben uyumlu bir ikili olacaklarını, Aduriz'e hem koridor açmak hem de pas atmak anlamında en uygun oyuncunun Raul olduğunu düşünüyorum. Bugün de sahada sanki yıllardır birlikte oynuyormuş gibi rahat pozisyona girecekleri ve birbirlerine asistlerle destek olacakları bir maç izleyebiliriz. 

Getafe'ye gelirsek Lafita geçen hafta sonradan oyuna girer girmez gol olarak etkisini gösterdi. Madrid ekibinde forvet Alvaro, sağ açık Pedro Leon ve sol açık Victor sezona formsuz başladı. Bu oyuncular 3. bölgede yer alınca skora da katkı vermeleri gerekiyor. Ancak 2 haftadır bu görüntüden çok uzak bu 3'lü. Lafita'nın dönüşü bu anlamda Getafe adına bir şans, bugün sol açıkta oyuna başlaması bekleniyor. Lafita özel bir oyuncudur. Getafe'nin forvetsiz kaldığı zamanlarda forvet bölgesi asıl mevkisi olmamasına rağmen o bölgede bile tek başına oynadı ve çok başarılı maçlar çıkardı. Bugün de Bilbao'ya karşı gol bulabilirlerse bu golde ya Lafita'nın ismi yazar ya da asist yapmıştır. 

Ben Bilbao'nun ilk yarıdan bulacağı golle maçı kazanacağını düşünüyorum. Ayrıca 3 golün de çıkabileceği bir maç izleyebiliriz. 

* Las Palmas yenilmez *

Celta'da eksik yok. 

Palmas'ta ilk maçta orta alanda yer alan Javi Castellano ve henüz forma giymeyen Nauzet ile Asdrubal sakat.

Celta ilk iki haftaya erken 10 kişi kalan rakipleri karşısında iki galibiyet alarak lige başladı. İlk maçta Levante karşısında epey zorlansalarda, Rayo maçında çok daha farklı bir galibiyet de alabilirlerdi. Celta'yı henüz 11'e 11 oynadığı sert ve defans yapmasını bilen bir takım karşısında tam olarak izlemedik. 10 kişi oynayan Levante karşısında aslında zorlanmaları bu maç için de kilit noktalardan biri bana göre. Levante, 5'li defans 3 orta saha kullanan ve kendi yarı alanını iyi kapatabilen bir ekip. Palmas da sezon başından beri 5-4-1, 5-3-2 gibi formasyonları deneyen bir takım. Celta'nın boş alan bulduğunda Nolito, Aspas ve Orellana 3'lüsü ile neler yapabildiğini biliyoruz. Palmas'a karşı bu alanları bulmalarını çok zor görüyorum. Çoğu zaman ikili, üçlü sıkıştırmaları göreceğiz maç içinde bu 3'lüye. Bu anlamda maç alt/üst anlamında da alta yakın şekillenecek bir maç olabilir. 

Ben Palmas'ın puan alacağı bir maça yakınım. 

* Eibar yenilmez *

Malaga'da stoper Weligton, orta saha Camacho ve forvet Santa Cruz sakat. 

Eibar'da iki kaleci Xabi Irureta ve Jaime sakat. Xabi ilk maçta kaleyi korumuştu, geçen sezonun as kalecisi. İkinci maçta Riesgo kaledeydi. Riesgo yıllarca Osasuna ve Sociedad kalelerini korumuş çok tecrübeli bir kalecidir. İki yeni transfer Takashi Inui, ve Hajrovic kadroya alınmadılar.

Malaga'da yeni transferlerin takıma alıştığını söylemek zor. Hala Amrabat, Horta ve Duda'ya bağlılar. Orta sahada Darder'in satılması ve Camacho'nun sakatlığı orta alanı da alternatifsiz kıldı. Bu alanda Tissone ve Recio ikilisi görev yapıyor. Tissone her maçta sarı kart görmeye müsait bir oyuncu. Tehlikeli ve savruk bir tarzı var. Eibar'da Mendilibar orta saha oyuncularını bile rakip ceza sahası içinde çoğalmalarını istiyor. Orta alanda Escalante ve forvet arkasında görev yapan Adrian iki maçta da öne çıkan ve parlayan isimlerdi. Bu iki oyuncunun basit ama etkili oyunlarını durdurmak Tissone'yi biraz zorlayabilir. Malaga orta sahasının yetersiz kalacağı, Kameni ile bir müddet ayakta kalabilecekleri bir maç bekliyorum. Eninde sonunda Eibar golü bulacaktır. Maçtan da puan alırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder