Eylül 12, 2015

La Liga 1. Hafta

* 2.5 gol üstü *

Malaga'da orta saha Camacho sakat. Orta saha Recio ve stoper Weligton cezalı.

Sevilla'da iki stoper Carriço ve Pareja'nın sakatlıkları sürüyor. Başka bir eksikleri yok.

Sezon Endülüs derbisi ile açılıyor. Malaga'da sıcak bir hava olacak.

Sevilla'nın sorunu stoperlerinin yokluğu, bu dönemde kalelerinde gol görme olasılıkları her zaman fazla. Diğer yandan orta alanda muhtemel kullanacakları üçlü Krychowiak, Iborra ve Banega, Malaga'nın orta sahasına karşı üstünlük kurmakta zorlanmayacaktır. Açık bir futbol izlememiz olası, topla daha çok oynayacak olan taraf Malaga olmasına rağmen golleri bulacak taraf Sevilla olabilir. Sevilla'da yedekten de gelip bu maçın şeklini değiştirebilecek iki formda oyuncu kenarda olacak. Maça 1-1 ya da 2-2 giderse Konoplyanka ve Denis Suarez'in oyuna girmesi ile maç Sevilla'ya dönebilir.

Malaga'nın da gol bulabileceği, Sevilla'nın ise 2 gol ve üzeri atabileceği bir maç bekliyorum.

Malaga: Kameni; Rosales, Albentosa, Angeleri, Boka; Tissone, Darder, Duda, Horta, Amrabat; Charles

Sevilla: Rico; Coke, Kolodziejczak, Rami, Tremoulinas; Krychowiak, Iborra, Banega, Reyes, Vitolo; Gameiro

* İlk yarı beraberlik *

Espanyol'da eksik bulunmuyor.

Getafe'de sağ açık Yoda ve sol bek Lago kadroda yoklar.

İki takım da özellikle hücumda birkaç yeni takviye ile sahaya çıkacak. Espanyol'da geçen sezonun yedek kanat oyuncuları Montanes ve Victor Alvarez 11'de görev yapacaklar. Caicedo'nun arkasında Gerard Moreno yer alacak gibi gözüküyor. Gerard Espanyol'a son katılan isimlerden, hiç hazırlık maçlarında yer almadı. Bugün ilk kez takımla sahada olacak. Espanyol'un felsefesi mücadeleci bir oyundur. Topu kullanma zamanlarında da hızlı oynamaya çalışırlar, genelde Caicedo'yu pozisyona sokmaya çalışacaklardır. Ayrıca duran toplar da etkili olabilir maçta.

Getafe'ye gelirsek yeni bir teknik adamla yollarına devam ediyorlar. Fran Escriba La Liga için tecrübeli bir teknik adam. Bu tür deplasman maçlarında biraz daha defansif oynatabiliyor takımı. Espanyol'a boş alan bırakmamaya çalışacaklardır. Maç sonu için karar verilmesi zor bir maç, ilk yarıda 0-0 eşitlik ilk aklıma gelen.

* İlk yarı beraberlik *

Deportivo'da en önemli eksik kaleci Fabricio'nun sakatlığı. Fabri maç kurtaran bir kaleci olmakla beraber, Deportivo'nun aldığı puanlara direkt etki eden bir isim. Yerine oynayacak German Lux ise biraz dengesiz bir kalecidir. Orta sahadan Medunjanın cezalı. Sol bek Luisinho'da kadro dışında bırakıldı.

Real Sociedad'ta sağ bek Carlos Martinez ile yeni transfer stoper Raul Navas sakatlar.

Real Sociedad'ta Vela hazırlık maçlarında hiç forma giymedi, sakatlığı henüz yeni düzeldi kadroya alındı ama 11'de olmayacak. Maçta Moyes'in 3. bölgede nasıl bir kadro çıkaracağı biraz muamma. Yeni transfer Jonathas arkasında Canales'li, Brumalı bir 11 mi, yoksa geçen sezonun takımına benzer; sağda Xabi Prieto, forvette Agirretxe, solda Canales, arkasında Zurutuza gibi bir 11 mi.

Deportivo tarafı biraz daha net. Victor Sanchez ilk maçta daha dengeli bir 11 kullanacak. Forvette Lucas tek isim olacak, arkasında Cani ve Fede kanatlarda, Faysal da oyun kurucu olarak yer alacak. Deportivo hücumda yeni bir takım olduğu için bazı aksaklıklar yaşayabilir. Eğer Sociedad'ta yeni hücum oyuncuları kullanırsa onlar da bu uyuşmazlıkları yaşıyabilirler. Alt/üst ya da maç sonu için net fikirlerim yok. İlk yarı beraberlik orta güvenle alınabilir.

* Atletico Madrid ilk yarıyı kazanır *

Atletico sezona sakatsız ve cezasız başlayan ender takımlardan biri. Tam kadrolar.

Las Palmas'ta bek Angel sakat, yeni transfer kaleci Javi Varas ve orta saha Culio cezalı isimler.

Simeone ilk 11'ini dün açıkladı. Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Felipe Luis; Koke, Gabi, Tiago, Oliver Torres; Griezmann ve Jackson Martinez ile sahaya çıkacaklar.

Buna karşın Las Palmas da 4-3-3 ile sahaya çıkan bir takım. Ancak bu deplasmanda 3 forvetten biraz ödün verecek gibi Paco Herrera. 4-2-3-1 ile 4 orta saha oyuncusu, ilerde tek forvet Araujo ve ona destek Jonathan Viera ile başlayacak gibi gözüküyor. Evinde üretkinliği yüksek olan Atletico karşısına daha defansif çıkmak tabi ki mantıklı. Yine de oyunu kendi yarı alanında kabul etmek Las Palmas'a ters gelicek bir durum.

Atletico'ya gelirsek Jackson ve Oliver Torres'in katılımıyla oluşan yeni hücum hattı kilidi oyun aksiyonları ile açamazsa duran toplarla açmayı başaracaktır her zamanki gibi. İlk yarıdan öne geçebilecek bir Atletico bekliyorum. İlk yarı 1.5 gol üstü de denenmelidir.

* No bet *

Rayo'da ofansif oyuncu Embarba sakat başka bir eksikleri yok.

Valencia'da kaleci Alves sakat. Orta saha Andre Gomes sakat. Oyun kurucu Parejo, sol bek Gaya, sağ açık Feghouli cezalı durumda.

Valencia perşembe günü Monaco maçıyla sezonu açtı. Skor 3-1 olsa da oyun olarak daha iyi olan bir Monaco vardı sahada. Henüz Valencia istenen düzeyde değil. Monaco maçındaki iyi olmayan oyuna skor anlamında etki eden 3 isim Parejo, Gaya ve Feghouli cezalı durumdalar. Yerlerine Rodrigo, orban ve Javi Fuego forma giyebilirler. Negredo'yu da ilk 11'de görebiliriz.

Rayo'ya gelirsek evlerinde savaşçı ve maçı bırakmayan bir takımları oldu her zaman, seyirci destekleri de üst düzeyde oluyor. Bugün pozisyon üreteceklerini ve Valencia'yı zorlayacaklarını düşünüyorum ama Manucho ve Bebe gibi bitirici vuruş kalitesi çok düşük olan iki isim ile sahaya çıkacaklarından skor bulmalarına o kadar da güvenemiyorum nedense. İki isim de saç baş yolduracak vuruşlar yapabiliyorlar. Valencia oynayacaklara beraberlik ihtimalini düşünerek oynamalarını tavsiye ederim.

* Athletic-Barcelona *

Barcelona'da Mathieu ve Pique cezalı. Adriano sakat. Güzel haber Jordi Alba'nın iyileşmiş olması kadroda. Ancak Neymar kadroda yok.

Bilbao'da da sakatlık sorunu devam ediyor. Orta saha San Jose, Iturraspe, Zilina maçında oyuna girer girmez attığı deparla tekrar sakatlanan forvet Inaki Williams ve stoper Xabi Etxeita sakat isimler. 2. Forvet Kike Sola'da cezalı durumda.

İki takımda da eksikler var. İkisi içinde eksikler daha çok defansı etkileyecek diye düşünüyorum. Mathieu ve Pique'nin yokluğunda Mascherano'nun yanında Bartra'yı görmemiz olası. Diğer tarafta Gurpegi ve Laporte'den oluşan bir tandem izleyeceğiz. Bu iki tandem de ideal tandemler kadar güven vermiyor bana. Barça'nın bu maç için en büyük şansı kalede Bravo'nun oynayacak olması. Bravo geçen sezon pek çok defa kritik anlarda sahneye çıkarak olağanüstü kurtarışlar yaptı. Iraizoz'un süper kupa maçlarında gösterdiği performansın benzerini Bravo da gösterebilir bugün. Barcelona'nın resmi 3 maçını izledikten sonra bu sahadan kolay çıkabilirler demek zor. Bu yüzden Bravo'ya çok iş düşebilir.

İki takımın gol bulacağı bir maç bekliyorum. İlk süper kupa maçından önce de Bilbao'ya 2 handikap açılsaydı onların tarafında olacağımı belirtmiştim. Bugün de 2 handikap olsaydı Bilbao tavsiye ederim. Şu durumda kg var tercihim.

Karşılıklı gol olur/1.55

* Sporting Gijon-Real Madrid *

Real Madrid'te Arbeloa, Benzema, Coentrao, Cheryshev kadroda yoklar.

Sporting Gijon'da Alex Barrera ve Hugo Fraile dışında eksik yok.

Gijon çok genç bir takım, bugün sahada Jony'i, Carlos Castro'yu, Pablo Perez'i izlerken bu oyuncularda nereden çıktı böyle diyebilirsiniz. Uzun yıllar İspanya'ya hizmet edebilecek kalitede oyuncular bana göre. Bu akşam Real savunmasına çok zor anlar yaşatabilirler. Ancak gol bulmak anlamında biraz zorlanabilirler. Gijon'un daha konsantre ve daha iyi oynayacağı bir maç beklemekle beraber hem Real'in 2'den fazla farkla galip gelemeyeceğini hem de maçın 3.5 gol altı bitebileceğini düşünüyorum.

Son 15 senede Real Madrid açılış maçlarında sadece bir kez 2'den fazla farkla galip geldi; 2011-2012 sezonu Zaragoza-Real Madrid maçı 0-6 bitmişti. Yine 15 senede sadece 2 maçı 3.5 gol üstü bitti.

Gijon +2 / 1.42

* Levante-Celta Vigo *

Levante'de El Zhar, Rafael, Nikos, Xumetra, Pedro López ve Jason kadro dışında kaldılar.

Celta Vigo'da tek eksik kaleci Sergio Alvarez.

Bugün Celta'nın avantajı Levante'nin yeni bir forvet hattıyla sahaya çıkacak olması. Ghilas ve Deyverson ikilisi Levante'nin 5-3-2 sisteminde deyim yerindeyse ekmeklerini taştan çıkarmak zorunda. Bu sistemde normalde beklerin sürekli ceza sahasına girişi gerekir forvetleri desteklemek için. Bugünkü maçta Celta'nın kenar oyuncuları Nolito ve Orellana bu bekleri ileri çıkartmayacaklardır. Bu da Levante'nin iki forvetini yalnız bırakır. Celta'ya gelirsek hücum bölgesinin formda başlayabileceğini düşünüyorum. Üretkenliği daha fazla olabilecek takımdan yanayım.

Celta Vigo kazanır / 1.95

* Real Betis-Villarreal *

Betis'te Van Der Vaart ve orta saha Matilla sakat.

Villarreal'de stoper Musacchio ve kaleci Asenjo sakat.

Betis'in defans hattı yeniyken, Villarreal'in de hücum hattı yenilenmiş bir şekilde bu sezona başlıyorlar. Sezon başlangıcı 0-0'lık skorlarla alınmışken bu maçta biraz daha fazla gol görme olasılığımızın yüksek olduğunu düşünüyorum, tabi yine de temkinli davranmakta fayda var.

Karşılıklı gol var / 1.55

* Granada-Eibar *

Granada'da kaleci Oier, orta saha Fran Rico sakat. Stoper Lomban cezalı. Son transfer Thievy kadroya alınmadı.

Eibar'da önemli bir eksik yok.

Eibar, Granada'ya göre biraz daha fazla kadro sirkülasyanu yaşadı. Yeni bir tandem, yeni sol bek, yeni forvet ve yeni kanat oyuncusu ile sahaya çıkacak bugün.

Granada ise 3. bölgede birbirini tanıyan oyuncularla oynayacak. Orta sahada yeni bir defansif oyuncuları olacak. Kaleci ve bekler yeni. Tandem ise aynı.

Granada'nın hücum bölgesindeki koordinasyon avantajı Eibar'a göre bir adım önde olabilir. Granada adına bir diğer avantaj da sonradan oyuna girip maçı çözebilecek daha fazla oyuncuya sahip olmaları.

İlk yarısı 0-0 ile geçilebilecek maç sonu için ise Granada'nın kazanabileceği bir maç bekliyorum.

İlk yarı beraberlik / 1.80

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder