Eylül 26, 2015

La Liga 6. Hafta Cumartesi

* Barcelona 2'den fazla farkla kazanamaz *

Barcelona'da kaleci Bravo, Rafinha, Vermaelen sakat.

Palmas'ta önemli bir eksik yok.

Barcelona yediğinden fazlasını atmak zorunda. Kaleci Bravo dönene kadar en değerli bahisler Kg var şeklinde, bunu sık sık söylüyorum. Celta maçında alınan skor çok da hakettikleri bir skor değildi. Kırılma anlarında karşılarında yine iyi konsantre olmuş Celta kalecisi Sergio çıktı. Bugünkü karşılaşmada da karşılarında olacak Las Palmas kalecisi Javi Varas, Sevilla kalesini korurken ektra kurtarışlar yapabilmiştir Barcelona maçlarında. Hatta şu videodan izleyebilirsiniz;
 http://as.com/videos/2014/11/19/portada/1416420551_546670.html

Barcelona bugün biraz zorlanarak kazanabilir. 2 farka, 3 farka girilmesini tavsiye etmem.

Not: Jordi Alba'da kadroda yok.

* Real 2'den fazla farkla kazanır *

Real Madrid'te Pepe, Ramos, Danilo, Bale ve James sakat.

Malaga'da Amarabat kadroda. Camacho ve Santa sakat.

Malaga, genelde gol atarak Real Madrid'i en çok zorlayan takımlardan biridir. Özellikle kendi evinde skoru dengede tutmayı başarır ve Real'e farklı yenildiği maçlar azdır.

Şu durumdaki Malaga ise gol atamadığı için en iyi savunma performansını göstermek zorunda. Real'de tandemde Nacho ve Varane ikilisi oynayacak. Bu ikili çok güven veren bir ikili değil. Malaga'da ise bu ikiliyi zorlayabilecek eğer forvette yer alırsa bir tek Amrabat var. Ona ayak uydurabilen sağ ve sol açıkta adam eksiltebilecek, oyun kurabilecek hiç bir oyuncu yok. Orta alanda oynayan ikili Tissone ve Recio rotasyona giremiyorlar, alternatifleri yok. Bugün 9 günde üst üste 3. 90 dakikayı çıkarmaları çok zor. 2. yarıda oyundan düşmeleri hatta kırmızı kart görmeleri çok olasıdır. Real'in 2-0 ya da 3-0 kazanmasını bekliyorum.

* 2.5 gol altı/ Atletico kazanır *

Villarreal'de Bakambu, Adrian, kaleci Asenjo ve stoper Musacchio sakat.

Atletico'da tek eksik Koke.

İki takımın birbirine kolay kolay boş alan bırakmayacağı, ikili mücadeleleri fazlasıyla göreceğimiz bir maç bizi bekliyor.

Atletico'yu bir adım önde görme nedenim, bitirici vuruşları daha iyi yapan az pozisyondan gol çıkarabilen ön alan oyuncularına sahip olmaları. Atletico geçen sezon 2. yarıda kontrayla bulduğu gol ile Villa'yı yenerken Bailey'in kaptırdığı topla Torres golü atmıştı. Stoper Bailey kritik hatalar yapmayı sürdürüyor. Bugün de tarih tekerrür edebilir onun adına.

Atletico'yu daha komple bir takım gördüğüm için bahsim onların yanında. 0-1 ya da 1-1 skor aralığında bir maç izleyebiliriz.

* No bet *

Sevilla'da Carriço, Pareja, Adil Rami, Kakuta, Banega ve kaleci Beto sakat.

Rayo'da sağ açık Ebert cezalı. Ofansif oyuncu Pablo, bek Tito, stoper Ze Castro sakat.

Sevilla'da aynı Valencia gibi kazanmaya yakın olsa da karşısında maçı zorlaştırabilecek bir ekip var. Güle oynaya bu maçtan çıkamazlar. Banega'nın yokluğunda Krohn Dehli biraz daha sorumluluk almak zorunda. Bugün Gamiero'nun arkasında onun oynaması bekleniyor. Rayo defansıyla öne çıkan bir takım değil. Aksine hücum oynamayı seviyorlar. Gol bulabilirler ve Sevilla için maç biraz daha zorlaşabilir.

* 2.5 gol üstü *

Eibar'da stoper Ramis, sol bek Luna hafta içi maçında sakattılar, bu maçta da oynayamayacaklar. Ek olarak orta saha Escalente ve sağ açık Keko yeni eksik. Bu 4 oyuncu da as oyuncular.

Celta'da stoper Fontas yok. Başka bir eksikleri yok.

Maçın iki yönü var. Eibar'ın eksikleri önemli. Diğer taraftan Celta, hem Sevilla hem de Barcelona maçlarında üst düzey bir efor sarfetti ve rotasyon yapmadı.

Eibar'da Ramis'in yokluğunda görev alan Pantic, Ramis'in tecrübesine sahip değil. Orta alanda Escalente de aranabilecek bir isim. Keko'nun yerine ise Levante karşısında sol açıkta oynayıp asist yapan, iki de net pozisyona giren Takashi hafta içi maçının kazancı oldu. Bu maçta da 11'de olacaktır. Celta'da Aspas'ın yerine Guidetti forvette yer alabilir. Çok zevkli bir maç bekliyorum. Kadrolar ve iki takımın oyun yapısı karşılıklı gole ve üst maçına müsait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder