Eylül 16, 2015

Şampiyonlar Ligi 1. Hafta Çarşamba

 * KG var *

 Roma'da en önemli eksik Pjanic yok.

Barcelona'da kaleci Bravo, sağ bek Alves sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Barcelona açısından zayıf nokta sağ bekleri. Sergi'nin önünde oynaması muhtemel Iaqu Falque, her pozisyonda rakibini basit bir şekilde geçebilir. Dzeko ve Salah'lı bir forvet hattı Barcelona karşısında üretken bir oyun oynayacaktır.

Barcelona oran olarak çok fazla öne çıksa da savunma problemleri beni hala tedirgin ediyor. Ayrıca Suarez, hem Malaga hem de Atletico maçlarında çalışkan bir görüntü çizse de henüz gol olarak devreye giremedi, bu da sıkıntı yaratıyordur onda. Kaçan golleri yine izleyeceğiz bu maçta. Önceliğim kg var, taraf bahsi olarak 1.45'ten Barcelona oynamam.

* İlk yarı Valencia kazanır *

Valencia'da kaleci Alves ve yedeği Ryan sakat. Ligde bu iki ismin yokluğunda 3. kaleci Yoel'i sahada görmeyi beklerken alt yapı kalecisi Jaume sahaya çıktı Gijon maçında ve maçın kahramanı oldu. Jaume başarılı bir performans göstermiş olsa da maçın kahramanı olması düşündürücüdür.

Sezon başından beri Valencia rakiplerine fazla sayıda gol şansı veriyor. Zaman zaman orta alanın değişmesi de bunda etken oldu. Monaco maçlarında erken öne geçilen iki oyunda da daha iyi oynayan rakip takımdı. Bugün de Monaco maçlarına benzer bir oyunu sahada göreceğimizi düşünüyorum. Maçın başlarında erken öne geçebilecek bir Valencia izleyebiliriz. Bu noktada Zenit savunmasının baskı karşısında cumartesi oynadığı CSKA maçında basit hatalarla rakibe gol şansı verdiğinin altını çizmek gerek. Stoper Lombaerts, sağ bek Smolnikov bu baskıda en çok hata yapan iki isimdi. Valencia bu tür bir baskı sonucu defanstan kapacağı topla ilk golü bulabilir. İlk 30 dakikada öne geçebilecek bir Valencia bekliyorum. Maçı geri kalanı için de galip gelmelerini beklediğim taraf Valencia.

Valencia: Domenech; Cancelo, Mustafi, Abdennour, Gaya; Fuego, Parejo, Enzo Perez; Rodrigo, Feghouli, Negredo
Zenit: Lodygin; Smolnikov, Garay,Lombaerts, Criscito; Garcia, Witsel, Shatov, Danny; Hulk, Dzyuba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder