Eylül 19, 2015

La Liga 4. hafta Cumartesi

* Real Madrid 2'den fazla farkla kazanır *

Real Madrid'te stoper Ramos, sağ bek Danilo, Bale, James sakatlığı bulunan isimler.

Granada'da orta saha Ruben Perez ve stoper Mainz sakat. Ofansif oyuncu Piti kadroya alınmadı.

Granada hücum seven bir takım. Orta alanı 3 orta saha ile de kursalar, Ruben Perez'in yokluğunda bu orta sahaların ikisi daha hücuma dönük orta sahalar. İleride de 3 hücum oyuncusu kullanıyorlar. Bugün kanatlarda yer alacak iki hızlı oyuncu Success ve Thievy Real'i bazı bölümlerde zor durumda bırakabilir. Burda Real'in şansı hem Keylor Navas'ın formu, hem de forvet El Arabi'nin ağır yapısı ve bitiricilikten uzak oluşu. Granada evet pozisyona girer bugün, gol atma şansı da var. Diğer yandan savunma yapısı kırılgan, geriye yardım etmeyen 3 forvet kanatlardan da açık vermelerine neden oluyor.

Real Madrid bugün eksikleri nedeniyle handikap yaşar mı diye sorarsanız, Benitez'in kurduğu bu geniş kadro bu tür eksik oyuncular olduğunda işe yaramalı. Lucas Vazquez, Cheryshev ve Kovacic gibi 3 isim, sıraları geldiğinde bir Granada maçında görevlerini yapmalılar. Bugün 4-4-2 ile Shkahtar maçında Bale sakatlandıktan sonra Kovacic'in girdiği formasyonu sahada göreceğiz. Maçın ikinci bölümünde mutlaka Lucas'ın da sahaya dahil olmasını, skor anlamında katkı vermesini bekliyorum. İddaa için 1.35 kuponlara koyulup riske alınabilecek bir oran değil. Ben bu tür handikapları sevmem genelde de karşısında yer alırım. Bugün içinse Ronaldo, Benzema ve kenardan gelecek katkılarla birlikte yüksek skorlu bir maç izlememiz olasıdır. Tahmini skor 5-1

* Valencia birden fazla farkla kazanır *

Valencia'da iki kaleci Alves ve Ryan sakat. Başka bir eksikleri yok.

Real Betis'te orta saha Petros cezalı. Piccini ve Digard sakatlığı süren iki isim.

Valencia, Zenit karşısında beni yanılttı. Bir gol yemeleri normal olurdu ama 3 gol biraz fazlaydı. Sezon başından beri Otomandi'nin yerini doldurabildiklerini söylemek çok zor. Otomandi yalnızca bir stoper değil, rakip ataklarda orta alana kadar gelip iyi bir kesici görevi görüyordu. Nuno, stoperde Abdennour'u Mustafi'nin yanına monte etmeye çalışıyor. Bu maçla birlikte 3. kez tandemde görev yapacak. Ben de pek iyi izlenim bıraktığını söylemem. Zenit maçında müdahale edemediği pozisyonlar yedikleri gollere neden oldu. Nuno'nun mutlaka alternatifler üzerinde durması gerek. Orban ve Santos'u da savunmada denemeli. Bugün ofansif olarak ise ideal bir takım sahaya çıkacak. Hatta geçen sezona harika başlayan 3'lü ve arkalarında Andre Gomes tekrar aynı anda 11'de sahada olacaklar. Piatti, Paco ve Rodrigo 3'lüsü. Mutlaka en az 2 gol bulabilecek bir Valencia izleriz diye düşünüyorum. 

Diğer yandan Valencia'nın savunma zaafları bu maç için de düşündürücü. Bu noktada Betis bu zaafları değerlendirebilir mi, organize olmayı başarabilir, 2-3 pasla ceza sahasına gelip bitirici vuruşlar yapabilir mi, asıl kendime sorduğum sorular bunlar. Şu ana kadar izlediğim Betis'e henüz güvenmiyorum. 2-0 ya da 3-0'lık bir skor aklımda. 

* 2.5 gol üstü *

Eibar'da yedek kaleci Jaime sakat. Başka bir eksik yok.

Atletico'da Felipe Luis kadroda. Eksikleri yok. 

Atletico bu maça da İstanbul'da çıktığı forvet 3'lüsü Griezmann, Vietto ve Jackson ile çıkacak. Henüz çok uyumlu bir 3'lü değiller. Simeone mümkün olduğu kadar erkenden onları birlikte oynatarak alışkanlık edinmelerini istiyor. İstanbul 11'inden iki değişiklik orta alanda Gabi ve sol bekte Felipe Luis sahada olacak. 

Eibar tarafında ise oturmuş bir 11 var. Onlar da ideal takımları ile sahada olacaklar. 

Eibar bu sezon daha keyifli bir takım, evlerinde gol için çabalayan bekleri de oyuna katan, orta saha oyuncularını bile ceza sahasına sokan bir yapıdalar. Bugün Atletico'ya karşı maçın başından sonuna kadar gol bulmak için oynayacaklardır. Gol bulmalarını da olası görüyorum. Yine de "kg var" bahsinden daha çok 3 gol bahsini tavsiye ederim. Çünkü Atletico, Eibar'ın ofansif beklerinin savunma zaaflarını en iyi şekilde kullanabilir. Maç içerisinde çok sayıda kanat atağı izleyeceğiz. Maçta Eibar iyi oynarken, golleri bulan taraf Atletico olabilir. İlk yarıdan gol gelebileceğini düşündüğüm bu maçta güzel oranıyla 2.5 üstü değerlendirilmelidir. 

* Espanyol yenilmez *

Sociedad'ta sakatlığı süren stoper Inigo Martinez, sağ bek Zaldua, stoper Raul Navas yine yoklar. 

Espanyol'da tek eksik sağ bek Arbilla. 

Moyes, ısrarla aynı 11'i üç maçtır sahaya sürüyor ve bu 11 pozisyon dahi üretemiyor. Betis'e karşı koskoca bir 45 dakikayı bir kişi fazla oynamalarına rağmen 80. dakikada Bruma'nın sol çaprazdan vurduğu ve kalecinin çıkardığı bir pozisyon dışında hiç birşey üretemediler. 10 kişi kalan rakibene karşı, oyunu rakip yarı alana yıkmak için ikinci yarıya sadece tek bir değişiklikle başlamak ve 2. değişiklik için 70 dakika beklemek hiç de cesaret işi değil. Illarramendi geldikten sonra kenara alınan adeta unutulan Granero geçen sezon yaptıklarından sonra bu muameleyi haketmiyor bana kalırsa. Aynı şekilde Bruma ve Vela formsuzken Canales ve Chori 11'de başlamalı artık. Ne yazık ki bu maçta da Moyes aynı formsuz 11'i tekrarlayacak gibi gözüküyor. Sociedad için üretken olamadıkları bir maç daha çok zor geçecektir. 

Diğer yandan Espanyol'da Caicedo'nun arkasında sonunda Asensio ilk 11'de başlayacak gibi gözüküyor. Eğer sahada olursa ilk kez formayı giyecek Asensio. Önemli bir yıldız ve durdurulması zor bir isim. Aynı şekilde tekniği ve vuruşları da yaşına göre çok yukarıda. Espanyol'un gol bulabileceğine Sociedad'a nazaran daha çok güvendiğim için bahsim onların tarafında olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder