Eylül 12, 2015

La Liga 2. hafta

* Villarreal-Espanyol *

Villarreal'de kırmızı kart cezalısı orta saha Bruno yok. Stoper Musacchio ve kaleci Asenjo sakat.

Espanyol'da defansif orta saha Abrahamn dışında eksik yok.

Villarreal'de Bruno'nun yerine daha ofansif ve teknik olan Trigueros'un sahaya çıkması bekleniyor. Villa yeni forvetleri ve hücum hattıyla yine tehlikeli bir takım olacak. Buna karşın iki forvet ikilisi Soldado ve Leo henüz uyumlu değiller. Büyük ihtimalle Marcelino diğer iki forvet Samu ve Bakambu'yu da deneyerek ideale ulaşmaya çabalayacaktır. Betis maçının kırılma anında 75. dakikada Samu ve Bakambu ikilisi maçı koparacak olağanüstü şansı elde etmişken son vuruşu yapacak olan Samu boş kale yerine direğe nişanlayarak Villa'nın 3 puanı kaybetmesinin de belirleyicisi oldular.

Espanyol'a gelirsek evlerindeki Getafe maçında erken golü bulunca, çok erken de savunma yapmaya başladılar. Maç boyu genelde Getafe hakimiyetinde geçti. Espanyol bu maçta da bekleyen taraf olacak olmasına rağmen Villa'nın son paslardaki uyumsuzluğundan faydalanıp kontraya çıkabilirler. Geçen haftaya göre iki değişiklik göreceğiz Espanyol'da. Asensio ve Hernan Perez, Salva ve Montanes yerine sahada olacaklar. İki ofansif isim de hızlı ve topla gidebilen isimler. Özellikle Asensio ilk kez La Liga'da forma giyecek. Asensio, Caicedo ile uyumu yakaladığı anda La Liga'da çok konuşacağımız bir genç yetenek olacaktır.

İki takım da muhtemel ofansif kadrolarla sahaya çıkacaklar. Birkaç gol izleyebileceğimizi düşünüyorum. La Liga 0-0'larla başlamışken temkinli olmakta fayda var.

Toplam gol 2-3 / 1.75

* Real Sociedad-Sporting Gijon *

Real Sociedad'ta kadro henüz açıklanmadı stoper Raul Navas ve sağ bek Carlos Martinez'in sakatlığı var. Yeni transfer Illaramendi'nin kadroda olması bekleniyor.

Sporting Gijon'da önemli bir eksik yok. Yeni transfer Halilovic'in ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Gijon açısından beklediğim ve moralli bir başlangıç oldu. Real Madrid karşısında skora bakıp da sadece defans üzerine bir takım olduklarını düşünmeyin. Real Madrid'ten daha net iki pozisyon buldular maçta, ki birinde top çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmaları da yapılabilir. Bugün de aynı direnci ve oyun yapısını bekliyorum Gijon'dan. Sezon başında onlara dikkat etmek gerektiğini uzun zamandır birbirleriyle oynamaya alışkın bir takım olduklarından bahsediyordum. Bu da sezon başı için büyük avantaj olacaktır.

Sociedad'a gelirsek Deportivo karşısında genelde Vela'nın topları ile Jonathas'ı ceza sahasında savunma arkasına kaçırmaya çalıştılar. Evlerinde biraz daha çok adamla hücum edeceklerdir. Buna karşın kolay gol pozisyonu üretirler demek zor.

İlk yarısı beraberlikle geçilebilecek bir maç bekliyorum. Maç sonu için ise Gijon'un puan almasına yakınım.

İlk yarı beraberlik / 1.80

* Barcelona-Malaga *

Barcelona'da yedek bek Adriano, sağ bek Alves sakat. Pique cezalı. Bosquets ve Neymar kadrodalar.

Malaga'da orta saha Camacho sakat, başka eksikleri yok. Yeni transfer Santa Cruz kadroya dahil edilmedi.

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique ve Malaga teknik direktörü Javi Gracia arasında toplam 4 maç oynandı. Geçen sezon Malaga ve Barça maçları. 0-0 ve 0-1 bitmişti. Barcelona Malaga'ya gol atmayı başaramamıştı. İki teknik adamın bir önceki takımları Osasuna ve Celta arasında ise 0-2 ve 1-1 bitti maçlar. Luis Enrique Celta'nın başındayken deplasmanda Osasuna'yı mağlup etmeyi başarmıştı. Evinde ise 1-1 berabere kaldı.

Şu önümüzdeki tabloya bakınca Malaga teknik direktörü Javi Gracia'nın Barcelona'yı durdurabilecek oyunu oynatabildiğini görüyoruz. Neymar dönüyor olsa da henüz Messi ve Suarez istenen form düzeyinde değilken farklı bir Barcelona maçı göremeyebiliriz.

Malaga 2'den fazla farkla yenilmez / 1.73

* Celta Vigo-Rayo Vallecano *

Geçen hafta galip gelmesini beklediğim Celta galip geldi gelmesine de rakibinin maçın başlarında 10 kişi kalması büyük avantajları oldu. 10 kişi oynamasına rağmen maçta ezilmeyen taraf Levante tarafıydı.

Vallecano'ya gelirsek Valencia karşısında ilk yarıyı yenik kapatmamaları büyük şansları oldu. 2. yarıda ise oyunun son bölümünde maça dahil olan sağ açık Lass ve forvet arkası Farina maçı Vallecano'ya getirebilecek pozisyonları sağladılar. Bu iki isim bu maçta da oyuna 2. yarıda girebilirler.

Celta için ilk maçtaki oyuna göre 1.35 riskli bir oran. Celta'nın daha iyi bir kadrosu olmasına rağmen 60 dakikalık bir oyuna ve kondisyona sahipler. Maçın son bölümlerine 2-3 farkla girmedikten sonra 3 puanı verme şansları var. İlk yarıda daha üstün bir Celta, golü de bulabilecek bir Celta bekliyorum. Ama maç sonu için tereddütlüyüm.

İlk yarı Celta Vigo kazanır / 1.75

* Real Madrid-Real Betis *

Real Madrid'te Benzema'nın kadroda olması bekleniyor. İlk 11'de başlama olasılığı biraz düşük.

Real Betis'te orta saha Matilla, ve Van Der Vaart sakat. Başka bir eksikleri yok.

Betis-Real Madrid maçları her zaman ilgi çekici maçlar olmuştur. Barnebeu'da Real'e karşı gol bulmayı başarabilen bir takımdır Betis her dönemde. Bugün de seçeneklerimiz arasında Karşılıklı gol var olsaydı, ona yönelebilirdim. Şu durumda handikap tek seçenekken Betis handikabı tarafında yer alacağım.

Real'de hala oturmayan birşeyler var. En basit ifadeyle oturmuş bazı taşları yerinden oynatmaya sezon itibariyle çok gerek var mı diye düşünmek gerek. Sağ bekin önemli ismi Carvajal sağlıklı dururken yeni bir oyuncuyla deplasmanda maça başlamak çok akıllıca değil. Bale'den forvet arkası yaratmak Ronaldo'dan 9 numara performansı beklemek takımla inatlaşmaktan öteye gitmiyor bana kalırsa. Bugün Benzema sahada olacak mı yoksa yine Ronaldo'yu forvette arkasında Bale'yi, kanatlarda Isco ve James'i mi göreceğiz kestirmek zor. Elbette oyuncular böyle yerleşse de dönüşümlü olarak oynuyorlar maç içinde, buna rağmen asıl yerleri kanatlar olan Ronaldo ve Bale ortada sıkışmaya mahkum oluyor. Real erken öne geçemezse yine stresli bir maç onları bekliyor olabilir.

Real Betis'ten 2'den fazla farkla yenilmez / 1.66

* Valencia-Deportivo *

Valencia'da kaleci Alves ve Andre Gomes'in sakatlıkları sürüyor.

Deportivo'da sol açık Cani, forvet Oriol Riera, as kaleci Fabricio sakat. Valencia'dan kiralık oyun kurucu Fede kadroda olmayacak. Yeni transfer forvet Jonathan kadroya alındı.

Deportivo ilk maçına göre çok daha defansif bir 11'le Valencia karşısında olacak. Kenarlarda iki bek kullanacaklar. Tek forvet Lucas ve arkasında oyun kurucu Faysal ile sahaya çıkacaklar. Maçı 0-0 götürmek ve kendi yarı alanlarını korumak üzerine maça başlayacaklar. Valencia geçen sezon bazen kendi evinde defans yapan rakipleri çözmekte sorun yaşamıştı. Fakat bu rakipler daha üst düzey defans yapabilen takımlardı. Bugün Depor sahaya hücumu düşünmeyen bir takımla da çıksa Valencia'dan fark yemesi kaçınılmaz olur. Buna karşın Valencia'nın üstüne gidebilecek bir takımla çıksalar gol de atabilecekleri daha zevkli bir karşılaşma izleyebiliriz. Tabi ki şu durumda Valencia'nın birden fazla gol atarak kazanacağı tek taraflı bir maç beklediğimi söylemeliyim.

Valencia: Ryan; Barragan, Mustafi, Vezo, Gaya; Fuego, Parejo, De Paul; Feghouli, Rodrigo, Alcacer

Deportivo: Lux; Laure, Lopo, Sidnei, Navarro; Mosquera, Borges, Luisinho, Fajr, Juanfran; Lucas

Valencia kazanır / 1.30

* Eibar-Athletic Bilbao *

Eibar'da önemli bir eksik yok.

Bilbao'da orta saha Iturraspe, orta saha San Jose, forvet Williams, sol açık Muniain ve sol bek Balenziaga sakatlıkları nedeniyle yoklar.

Bilbao ligde yine yoğun bir programdan geçerek başladılar. Bu sene biraz daha geniş bir kadroya sahip olmalarına rağmen sezona bu kadar sakat oyuncu ile girmeleri ellerini ister istemez zayıflattı. Valvarde yine kısıtlı bir takımla mücadele ediyor. Perşembe akşamı Zilina karşısında stoperde Gurpegi, orta alanda Elustondo ve Benat, forvette Aduriz, sağ Susaeta, sağ bek De Marcos 90 dakika görev yapan isimlerdi. Bu isimler bugün de sahada ilk 11'de başlarlarsa Eibar tarafı çok daha değerli olur maçta. Bu saydığım isimler as oyuncular olsa da geçen sezon 3 günde bir maç yapmayı kaldıramayan isimlerdi. Bugün de muhtemel 11'lerde Valvarde'nin sahaya as isimlerle çıkacağı gözükmekte, şu durumda Eibar tarafının değerli olacağını söylemeliyim.

Eibar'a gelirsek Granada karşısında üstün bir oyun oynadılar. Sol bekleri Luna maçta parlayan oyunculardan biriydi. Luna çok genç yaşlarından beri La Liga'da forma giyen bir oyuncu, birkaç sezondur İspanya'dan uzaktı. Luna sürekli öne oynamayı seven, bekten daha çok bir kanat oyuncusu gibi. Savunma yönünü fazla geliştirdiğini söyleyemem. Granada maçında golleri hazırlayan o olsa da Granada'nın golünde de adamını kaçıran yine O'ydu. Bugün de maçın kahramanı her anlamda O olabilir.

Bask derbisinde biraz daha beraberlik ağırlıklı bir oyun bekliyorum. Kazanmak isteyen daha agresif taraf ise Eibar olacaktır.

Eibar yenilmez / 1.50

* Sevilla-Atletico Madrid *

Sevilla'da kadro henüz açıklanmadı.

Atletico Madrid'te sol bek Felipe Luis sakat. Başka bir eksikleri yok.

Emery ve Simeone karşılaşmaları ilgi çekici maçlara sahne olur. Simeone, Atletico'ya geldiğinin ilk sezonunda ayağının tozuyla Avrupa Liginde yarı finalde Emery'nin Valencia'sını 4-2 ve deplasmanda 0-0 ile geçmişti. Emery bu yıkımdan sonra Valencia'dan ayrıldı. Sevilla'nın başına geçtiğinde Simeone ile 7 karşılaşma oynadılar. 5 lig maçı 2 kral kupası. 7 maçta 4 kez Atletico kazandı. 3 maç ise berabere tamamlandı. Emery Valencia'nın başındayken de toplamda 3 maç yaptı Simeone'li Atletico ile. 2 Avrupa ligi, bir kezde ligde. 2 maç berabere bitti, bir kez Atletico kazandı. Şu durumda Emery'nin Simeone'ye karşı bir kez bile galip gelemediğinin altını çizmek isterim.

Bugün Atletico yenilmez benim için güvenli tercihtir. Yenilmemesinin dışında 1-2'lik bir skorla sahadan galip ayrılmasını da bekliyorum.

Atletico Madrid kazanır / 2.30

* Las Palmas-Levante *

Las Palmas'ta önemli bir eksik yok.

Levante'de ilk maçta cezalı duruma düşen orta saha Simao yok.

İki takım da ilk maçlarından puansız ayrıldılar. Bu maçtan ne olursa olsun puan almak isteyeceklerdir. Hangisi öne geçerse geçsin diğerinin baskı kurabileceğini ve beraberliği bulabileceğini düşünüyorum.

Levante, Celta karşısında iki yeni forvetiyle 85 dakika 10 kişi oynamasına rağmen etkileyici bir performans sergiledi. Özellikle Deyverson sürekli hareket halinde ve delici bir santrafor. Ghilas ile uyumu yakaladıklarında güzel Levante maçları izleyeceğiz.

Palmas'a gelince Atletico karşısında yapabilecekleri elbette sınırlıydı. Bugünkü mücadelede daha ofansif bir takım sahada olacaktır.

Karşılıklı goller / 1.75

* Getafe-Granada *

Getafe'de kadro henüz açıklanmadı. Stoper Vergini ve sol bek Lago cezalı.

Granada'da önemli bir eksik yok.

Granada hücum anlamında çok şeyler vadeden bir takım. Ancak henüz hücum ve defans arasındaki o dengeyi kurabildiklerini söyleyemem. Bu bölümde goller yemeye devam edebilirler, aynı şekilde gol de atacaklarını düşünüyorum. Bugün sahaya çıkacakları yedekleri ile de hesap ettiğimizde daha fazla yaratıcı ayağa sahip olan takım Granada. Yine de gol yemezler diyemem maçta. Maç için gollü beraberlik ilk aklıma gelen sonuç.

Karşılıklı goller / 1.75

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder