Eylül 15, 2015

Şampiyonlar Ligi 1. hafta Salı programı

* İlk yarı Real Madrid kazanır *

Real Madrid'te sağ bek Danilo ve James sakatlıkları nedeniyle yoklar. Sağ açık Lucas da kadroya alınmadı.

Shakhtar'da eksik yok.

Oranlar itibariyle net favori Real Madrid. Ben de herhangi bir sürpriz olabileceğini düşünmüyorum. Şampiyonlar Liginde deplasmanlarda Ukrayna takımı ağır yenilgilere sahip. Real ilk yarıdan oyun üstünlüğünü eline alıp goller bulacaktır. Ligde iki maçtır gördüğüm oyun iştahlarının bitmemesi. Maçların kısa bölümlerinde aktif dinlenmeye geçiyorlar. Bugün de bu iştah sürebilir 3-4 gollü bir galibiyet beklenebilir Real'den. Tahmini skor 4-0


* Sevilla tek farkla kazanır *

Sevilla'da stoper Rami, stoper Carriço, stoper Pareja ve kaleci Beto sakat.

M'Gladbach'te orta saha Xhaka cezalı. Stoper Alvaro, kanat Hermann, Fabian Johnson sakat.

Levante karşısında galibiyet beklediğim Sevilla beni yanılttı. Sezon başından beri, eski Sevilla'nın istikrarını aratıyorlar. Levante maçından sonra en doğru tesbiti yine Emery yaptı. Aynen şu sözleri kullandı maça dair; biz geçen sezon bu tür maçları kazanıyorduk, çünkü 2. golü buluyorduk dedi. Sevilla için şu ara ligdeki en büyük sıkıntı 2. golü atamamaları. Tabi ki Bacca skor anlamında büyük sorumluluğa sahipti. Takımı rahatlatan bir golcüydü. Llorente henüz yeni yeni takıma uyum sağlıyor, Gamiero da ilk 11'in değil, son 15 dakikaların golcüsü. Daha çok skor için devreye girmesi gerekenler Vitolo, Banega, Reyes hatta Iborra gibi isimler.

Gladbach'e gelirsek Sevilla'dan da felaket bir şekilde sezona başladılar. 4 maçta 0 puanları var. 0 puandan daha önemli olan bu 4 maçta 11 gol yemiş olmaları. Hem duran toplarda, hem de savunma arkasına atılan toplarda ciddi zaaflar gösteriyorlar. Yedikleri gollerin pek çoğu bu tarz pozisyonlarla geldi.

Gladbach'ın bu savunma zaafları Sevilla'nın maçı kazanması için avantaj sağlayacaktır. Bu sefer maçı kazanmak adına 2. golü atabilecekleri kanaatindeyim. Tahmini skor 2-1

* TG 2-3 gol *

Galatasaray'da Hamit sakat. Kadro konusunda çok net bilgiler yok.

Atletico'da Felipe Luis kadroya alınmadı.

Atletico'da Felipe Luis'in yerine Siquera oynayacak. Oliver Torres'in yerine Saul'lu bir orta alan görebiliriz. Griezmann ve Jackson Martinez ikilisi forvette görev yapacak. Simeone fazla rotasyona gitmiyor. Gabi ve Tiago ikilisinden birinin de dinlenmesini beklerdim. Dinlenmedikleri gibi bir defansif orta saha daha ekleyerek Saul'ü 11'e koyacak gibi gözüküyor. Bu orta sahaya karşı Galatasaray mutlaka cevap vermeli yoksa maçı daha başından kaybeder. Orta alanda Selçuk ve Jose ile kalmak bu maç için intihar olacaktır. Atletico savunma önünde Tiago'yu, onların önünde de 3'lü blog Koke, Saul ve Gabi'yi kullanacak. Böyle bir takıma karşı üretken olmak çok zor ama en azından maçı tutmak için orta saha özellikli futbolcular kullanılmalı. Galatasaray'ın elinde bu tarz oyuncu yok, belki Emre Çolak kullanılabilir ki o da zayıf kalır. Melo'nun gidişiyle birlikte orta saha oyuncusu almamanın eksikliği bu maçta çok net gün yüzüne çıkacaktır.

Galatasaray için iyimser değilim 0-2 gibi bir skor bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder