Eylül 12, 2015

La Liga 3. hafta cumartesi

* İlk yarı Real Madrid *

Espanyol'da Real Madrid'ten kiralık olan Burgui ve Asensio forma giyemeyecekler. Sağ açık Hernan Perez ve stoper Roco sakat.
Real Madrid'te sağ bek Danilo ile James milli takımlarında sakatlandı. Cheryhsev de kadroda yok.

Real tarafında Kross yerine Casemiro ilk 11'de bekleniyor. Hafta içi şampiyonlar ligi olduğu için Benitez ilk yarıda skoru elde etmesi halinde 2. yarıyı oyuncu değişiklikleri ile soğutabilir. Bu yüzden Real tarafından 3-4 gollü bir galibiyet çıkmayabilir.

Espanyol daha çok kontratak futboluyla öne çıkan bir takım. Bu sezon henüz o etkili hücumlarını yapamadılar. Caicedo'yu besleyecek oyuncular daha ilk 11'e monte edilmedi. Bugün çift forvet Gerard ve Caicedo ya da Caicedo'nun arkasında Salva Sevilla ile maça başlayabilirler. Real'e karşı belirli bölümlerde etkin kontralar izleyebiliriz, buna karşın oyunun genelinde Ekvatorlu forvetin istediği pasları alamadığını da göreceğiz.

İlk yarıdan Real Madrid'in gol bulmasını beklediğim bir karşılaşma

* KG var *

Gijon'da eksik yok.

Valencia'da as kaleci Alves sezon başından beri sakat. Onun yerine kaleyi koruyan Ryan sakatlandı. Sağ bek Barragan cezalı. Otomandi'nin gidişiyle stoperde Mustafi'nin partneri olan Vezo kadroda yok. İki yeni stoper Santos ve Abdennour kadrodalar.

Gijon iki haftadır oturmuş bir 11 ile sahaya çıkıyor. Bugün tek değişiklik sağ açık Carmona'nın yerine Barcelona'dan kiralık gelen Halilovic'in ilk 11'de başlaması olabilir. Halilovic çalım atmasını seven, bir oyuncu olsa da topa aşık ve ondan vazgeçemeyen bir oyuncu değildir. Aksine doğru pasları atabilen ve oyunu okumasını bilen bir özelliğe sahip. Bugün beklendiği gibi 11'de başlarsa Valencia'ya zor anlar yaşatabilecek bir oyuncu. Sociedad maçının ikinci yarısında ilk kez süre aldı. Yavaş yavaş 11'in vazgeçilmez bir oyuncusu olacak.

Valencia'ya gelirsek iki kalecinin yokluğunda 3. kalecileri Yoel ile sahaya çıkacaklar. Yoel geçen sezon 2 karşılaşmada 11'de başladı. Kral Kupasında 4-4 biten Rayo maçı ile birlikte Deportivo'ya 3-0 yenildikleri lig maçında görev yaptı. Her iki maçı da net hatırlıyorum. İki maçta da bariz kalecilik hataları yapmış ve yenen gollerden birinci derecede sorumlu olmuştu. Bugün hem kalecisi sorunlu, hem de defans hattı yeni olan bir Valencia izleyeceğiz. Tek avantajları Gijon'un duran toplarda bazı S.O.S'ler vermesi. Negredo ile sahaya çıkacak Valencia bu tür topları ve kornerleri en iyi şekilde kullanabiliyor.

İki ekibin de gol bulması olası bir maç bekliyorum. Taraf bahsi olarak zor bir karşılaşma. Valencia kazansa bile kalesini gole kapatamadan kazanır bu maçı.

* Kg var *


Atletico'da Guilherme Siqueira, Thomas Partey, Lucas Hernández ve Ángel Correa kadroda yoklar. Önemli bir eksikleri yok.

Barcelona'da Pique cezalı. Kaleci Bravo ve sağ bek Alves sakat.

Geçen sezona kadar Atletico'nun Barcelona üstündeki psikolojik üstünlüğü Atletico yenilmez bahislerini bize rahatlıkla getiriyordu. Geçen sezon ise ligde 2 kez, kral kupasında 2 kez karşılaştıktan sonra, 4 maçı galip kapatan bir Barcelona izledik. Luis Enrique, Atletico'yu kendi kontratak silahıyla vurdu bu maçlarda. Bugün de benzer bir karşılaşma izleyebiliriz, topa sahip olan takım kim olursa öne geçen takım diğeri olacak gibi gözüküyor. Kuşkusuz Barcelona'nın savunma zaafları Atletico'yu biraz daha öne çıkarıyor. Geçen sezon bu tür maçlarda, maçın kırılma anlarında ortaya çıkan kaleci Bravo'nun yokluğu ile birlikte sağ bekte Sergio Roberto'nun bek deneyiminde olmaması Barcelona açısından iki büyük dezavantaj. Messi ön alanda etkin oyununu oynadığı sürece Roberto biraz daha rahatlayacaktır. Ancak top kaybı yapan bir Messi görürsek sahada, o kayıplar Roberto'nun kanadından gol olarak dönebilir Barcelona'ya.

Biraz da hakemden bahsetmek gerekirse, en son Türkiye-Hollanda maçında izlediğimiz Matheu Lahoz sık düdük çalmayan, maçları hızlı oynatmasını seven, avantaj kuralını iyi kullanmasıyla maçlarda pozisyonların artmasını sağlayan bir hakemdir. Yönettiği maçlar gollü geçer. Bazen bu avantaj kuralını uygulamak isterken bariz faulleri de atlayabilir. Bugünkü maç, hakem açısından da gollü geçmeye aday bir maçtır. Ancak yüksek skorlu bir maç beklentim yok. Daha çok 1-1 ya da 2-1 skor aralığında geçebilecek bir karşılaşma.

* 2.5 gol altı *

İki takımda da önemli bir eksik yok.

Moyes, Bruma'da daha ne kadar ısrar edecek bilinmez ancak Sociedad'ın ön alanda etkinliği fazlasıyla az. Vela'nın ekstra birşeyler yapması ile sonuca gitmeye çalışıyorlar. Jonathas istediği topları alamadığı gibi ileride yalnızları oynuyor. Hem Canales hem de Chori Castro biran önce 11'e monte edilmeli. Yoksa Sociedad gol atamadığı sadece savunma yaptığı maçları oynamaya devam edecek.

Betis'e gelirsek Betis efsanesi Joaquin'in geri dönüşüyle, ilk 11'de başlayacak Joaquin sayesinde maça daha iştahlı başlayabilirler. Tabi ki Ruben Castro ve Jorge Molina gibi 34'lük iki forvetin yanında bir 34 yaşında olan Joaquin'in gelmesi ile akıllı bir politaka mı yürtüldü yoksa taraftarın ağzına bir parmak bal mı çalındı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. Bana kalırsa Joaquin tabi ki bazı maçlarda fark yaratacaktır, buna karşın eski hızı ve dripling yeteneği olmadığı için fazla top kaybı ile oynayacağı da bir gerçek.

Bugün az gollü bir maç bekliyorum. Uzun süre 0-0 gidebilir maç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder