Eylül 23, 2015

La Liga 5. hafta Çarşamba

* Real Madrid kazanır *

Athletic'te bek Boveda, Inaki, Iturraspe, Muniain sakatlığı süren isimler. Yeni bir eksik yok.

Real Madrid'te Ramos, Bale, James, Danilo sakatlığı süren isimler.

Madrid açısından Bilbao zor bir deplasmandır. Bugün de farklı şekilde kazanacakları bir maç beklenmemeli.

Valvarde hafta içi Benat, Raul ve Aduriz'i 30 dakika oynattı. Susaeta ise hiç süre almadı. Villarreal maçını biraz da bu maç için feda etti. Üstelik bu kadro perşembe günü çok fazla efor sarfettikleri Augsburg maçından çıkmıştı ve haftasonunda mutlaka dinlenmeliydi. Ofansif dörtlü dinlendi evet ama aynı şeyi takımın geri kalanı için söylemem zor. Bugün kilit rolde olacak iki bek De Marcos ve Balenziaga, stoper Laporte ve defansif orta saha oynayan San Jose 4 günde ikinci 90 dakikalarına çıkacaklar. Real için de bu yoğun program söz konusu ama Real'in oyuncu grubu üst düzey maçları sıklıkla oynayan futbolculardan kurulu. Bu yüzden onları bir adım önde görüyorum. 1-2, 0-2 gibi skorları olasıdır gözümde.

* 3.5 gol üstü *

Celta'da tek eksik sol bek Jonny

Barcelona'da kaleci Bravo, stoper Vermaelen, Rafinha, Sandro sakat.

Geçen sezon iki takımın arasındaki maçlar 0-1 ve 0-1 bitmişti. Deplasman takımları gol yemeden maçları kazanmıştı. Her iki maçta da inanılmaz pozisyonlar ve direkten dönen toplar vardı. Celta kalecisi Sergio kurtarışlarıyla maça damga vurmuştu. Sergio bu tarz maçlara iyi konsantre olabilen bir kalecidir. Bu sezona ise iyi başladığını söylemek zor. Celta defansının kalitesizliğiyle birlikte Sergio da bu defansa ayak uydurmuş durumda.

Barcelona'ya gelirsek Pique döndü ve 11'deki yerini alacak partneri Matheu olabilir. Iniesta ve Luis Suarez haftasonu süre almadılar. Bu maça dinlenmiş olarak çıkacaklar. Barcelona pozisyon vermeye devam ediyor. Ter Stegen bu hataları kapatmak yerine kendisi yeni hatalar doğuruyor maç içinde. Ceza sahasına gelen bütün toplarda çıkıp çıkmamak arasında tereddütler yaşıyor. Bugün de yapacağı hatalar pahalıya patlayabilir.

Celta maçların ilk yarılarını müthiş geçiriyor. Nolito ve Orellana ikilisi yüksek tempoda 50-60 dakikalık bir oyun çıkarabiliyor. Zaten bu ikili başarılı oyunlarını 80 dakikaya yayabilselerdi daha farklı takımlarda olabilirlerdi şu anda. Celta gol veya gollerini ilk yarıda bulabilir. İkinci yarıda ise Barcelona'nın daha fazla topla oynadığı zamanları izleyeceğiz. İlk yarısı 2-1 ya da 2-2 kapanabilecek, ikinci yarıda da gollerin devam edebileceği bir maç bekliyorum.

* Gijon yenilmez *

Rayo'da sağ açık Ebert cezalı. Stoper Ze Castro sakat.

Gijon'da en önemli eksik kaleci Cuellar.

Kaleci Cuellar Deportivo maçında ısınırken sakatlandı. Yerine ikinci kaleci Alberto Garcia girdi. Garcia hiç tanımadığım bir kaleci, Deportivo karşısında ilk kez izledim. 2. golde hatalıydı, biraz da dengesiz bir görüntü verdi. Bugün kaleci Cuellar kalede olabilseydi Gijon yenilmez bahsi tam güvenli bir bahis olabilirdi benim açımdan.

Gijon geçen sezon ikinci ligde oynarken deplasmanda birçok beraberlik aldı. Yenilmesi zor bir takım olduğunu hep söyledim. Rayo'ya göre birbiriyle oynamaya alışkın bir takımları var. Bugün yaşayacakları handikap kaleci handikabı olabilir sadece. Gol bulacaklarını düşünüyorum. 1-1 ya da 2-2'lik bir beraberlik görebiliriz.

* Villarreal yenilmez *

Malaga'da Camacho'nun sakatlığı sürüyor. Kadroyu henüz açıklamadılar. Amrabat'ın da durumu net değil.

Villarreal'de forvet Soldado ve Bakambu sakat. Kaleci Asenjo ve stoper Mateo Musacchio'nun sakatığı sürüyor. Stoper Victor Ruiz ve Bonera kadroya alınmadılar.

Malaga hala gol atamadı. Pozisyon buluyorlar da şanssızlar diyebileceğim anları da olmuyor maçlarda. Bugün Amrabat sahaya çıkamazsa ki öyle görünüyor. Topu rakip ceza sahasına taşımakta da zorlanabilirler. Villarreal'in defansı ideal defans olmayabilir bugün. İki tecrübesiz isim Bailey ve Pablo Iniguez'i tandemde göreceğiz. Bu iki gencin avantajını Malaga değerlendirir diyemiyorum ne yazık ki.

Soldado ve Bakambu olmamasına rağmen, Adrian ve Leo'nun hem Rapid maçındaki hem de Athletic maçındaki uyumlarını beğendim. Adrian gol atan kimliğinden daha çok asist özelliğiyle ön plana çıkan yardımcı forvet. Leo ise gol attıkça özgüvenini tekrar kazandı. Diğer yandan sağ ve sol açıkta Denis ile Samu'nun 11'de olması bekleniyor. Her ikisi de skora katkı yapan oyunculardır. Villa'yı skora daha yakın buluyorum 0-2 ya da 0-1 gibi skorları görebiliriz.

* No bet *

Levante'de stoper Navarro yok. Orta saha Simao cezalı.

Eibar'da sol bek Luna ve stoper Ramis yok.

Eibar şu ana kadar her maçta aynı 11'i kullandı. Bu maçta hem iki defans oyuncusu yok hem de artık ön alanda rotasyona gitmeli. Mendilibar takımı değiştirirse ortaya nasıl bir sonuç çıkar tahmin etmesi güç. Ama eğer değiştirmezse Levante maçta daha şanslı hale gelebilir. 11'ler net olmadığı için maça dokunmuyorum.

* 2.5 üstü *

Las Palmas'ta önemli bir eksik yok.

Sevilla'da Banega, kaleci Beto, Carriço, Pareja, Adil Rami, kaleci Beto, Kakuta sakat.

Banega'nın yokluğunda forvet arkasında Krohn Dehli'yi görebiliriz. Forvette de Llorente sahaya çıkabilir.

İki ekip de henüz galibiyet alamadı ve 2'şer beraberlikleri var sadece. Bu biraz da kırılma maçı benim nazarımda. İkisinden biri mutlaka bu maçı kazanabilir. Hangisi gol atarsa, diğer pes etmez ve üste gidecek bir maç izleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder