Mart 04, 2021

Levante - Athletic Bilbao İddaa Tahmini 04.03.2021

Levante'de orta sahalar Campana, Melero ve Radoja ile stoper Postigo sakat. Bardhi iyileşti kadroda yer aldı. Bilbao'da tüm takım Levante'ye götürüldü ama kadro henüz açıklanmadı. İlk maç Bilbao'nun sahasında 1-1 sona ermişti.

Athletic Bilbao son kadro için beklemede. Çünkü defansın kalbi stoper İnigo Martinez'in ceza durumu var. Cuma günü Levante ile oynadıkları lig maçında karşılaşma bitiminde Sergi Leon ile yaşadığı kavga nedeniyle İnigo dün komite tarafından 4 maç ile cezalandırıldı. Normalde lig maçlarında alınan cezalar kupaya yansımıyor. 3 maç ve altında bir ceza alsaydı cezası sadece ligde geçerli olacaktı. Ancak sportmenlik dışı bir nedenle cezalandırıldığı için 4 maç aldı ve kupada da bu ceza geçerli. Bilbao kulübü cezaya itiraz etti ve bugün nihai karar bekleniyor. 

İnigo sahaya çıkamazsa Nunez ve Yeray stoper hattı ile sahada olacaklar. 

Levante'ye bakarsak deplasmandan gol bularak döndüler. Kendi sahalarında da Cuma günü 1-1 berabere kaldılar. Her iki maçta da dengeli oyunlar izledim. Öne çıkan bir takım yoktu. Kral Kupası'nda 1-0 yenik duruma düştükten sonra Bilbao iyi tepki vererek dengeyi sağlamıştı. Tempoyu arttırdıkları anlarda karşılarında Levante'nin kupa kalecisi Cardenas vardı. Cardenas'ı tüm kupa maçlarında izledim. Kendisine ayrı bir parantez açmak lazım. Atletico ile oynadıkları 2. maçta da izlediğimiz Cardenas maç kurtaran bir kaleci. Bugün de turu Levante'ye getirecektir. Tabi Levante için kaleciden bahsedince 0-0 ile turu almak için mi sahada olacaklar diye bir düşünce akla gelebilir. Paco Lopez'in ekibi asla 0-0'a oynamaz. Yine ilk golü atarak rakibini baskı altına almaya çalışacaklardır. Sakatlıktan yeni çıkan Bardhi yedekte başlar. Morales ve Roger Marti forveti, kenarlarda Rochina ve De Frutos ile desteklenebilir. İlk maçı yazarken de söylemiştim 112 yıllık geçmişlerinde ikinci kez yarı final görüyorlar. Finale çıkarlarsa ilk finalleri olacak. 

Athletic Bilbao ise Nisan ayında geçen sezonun Kral Kupası finaline çıkacak. 1 ay içinde ikinci kez final sevinci yaşayabilirler. Ocak ayında da Süper Kupayı kazandıklarını hatırlatmalıyım. İnigo'nun durumu kritik, yerine oynayacak Nunez ile Levante'yi skorsuz tutabilmeleri çok zor. Bilbao'nun bir diğer dezavantajı da Levante kadar etkili yedeklerinin olmaması. Sahaya çıkan 11 herşeyi başarmak zorunda. Muniain, Raul Garcia, Berenguer ve İnaki'nin kötü oynama şansları yok. Levante ise 5 oyuncu değişiklik hakkını sonuna kadar tam verimli bir şekilde kullanabilir.   

1-1, 2-1 skorlarına yakınım. Levante yenilmez bahsini öne koydum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder