Ocak 13, 2022

Atletico Madrid - Athletic Bilbao Süper Kupa Yarı Final 13.01.2022

Atletico Madrid'te Griezmann ve Saviç sakatlıkları nedeniyle yoklar. Suarez'in de yedek başlaması bekleniyor. Bilbao'da lig maçında sakatlanan orta saha Vencedor yok. Başka önemli bir eksikleri bulunmuyor. Süper Kupa'da yarı final tek maç üzerinden Suudi Arabistan'da oynanıyor.

Bilbao teknik direktörü Marcelino geçen sene yılın bu zamanlarında takımın başına geçmiş, sadece bir lig maçı oynadıktan sonra Süper Kupa'da Barcelona ve Real Madrid ile oynamıştı. Her ikisini de eleyerek kupayı müzesine götürmüştü. Bu sezon ligde inişli çıkışlı bir performansları oldu. Hücum anlamında yeterli oyunu çoğu maçta onlardan göremedim. Son haftalarda ise sağda De Marcos ve Berenguer'in kadroya dönmesi. İnaki Williams ve Muniain'in formlarını arttırması ile farklı bir Bilbao izliyoruz. Yedeklerde de Nico Williams ve Sancet oyuna girdiklerinde fark yaratan isimler oluyor. Athletic tam zamanında Süper Kupa maçlarına çıkıyor. 

Atletico Madrid'e bakarsak savunmalarının her maçta başlarına iş açtığını söylüyorum. Son lig maçında Villarreal o kadar eksiğine rağmen 2 gol bulmayı başarırken daha fazla da gol atabilirdi. Simeone sistem de değiştirse takım savunması anlamında aksayan oyuncularına çare üretemiyor. Bugün 3'lü savunma ile çıkabilirler. Düne göre 2-3 gol arasına sıkışabilecek bir yarı final izleyebiliriz. Marcelino Villarreal'in başındayken de Atletico'dan puan almayı başarıyordu. 

1-1, 1-2 skorlarına yakınım. KG var seçimi de düşünülebilir ama dün oynana El Clasico kadar kolay bir KG olmayacağını düşündüğüm için çifte şans Athletic Bilbao yenilmez bahsini öne koyarım. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder