Şubat 14, 2019

Avrupa Ligi Son 32 Turu İlk Maçlar

Sporting Lisbon - Villarreal

Lisbon'da Nani önemli eksik. Villarreal'de sol bek Jaume Costa cezalı. Forvet Gerard kadroda yok.

İki takım da güvenilecek ekipler değiller. Bu tür maçlarda genelde yüksek orana yönelmekte fayda var. Lisbon her maçta gol yiyen ve savunma anlamında iyi durumda olan bir takım değil. Villarreal ligde zor durumda olsa da geniş bir kadroya sahip. Bacca, Chukwueze ve Raba üçlüsü, Trigueros ile desteklenecek. Hücumda pozisyon bulmakta zorlanamayn bir takım sahada olur. Özellikle Chukwueze'nin yaşına rağmen atak bitirmedeki olgunluğu Villarreal'in bu turda en büyük güvencesi olur.

Gollü beraberliğe yakınım. 2-2 ya da 1-1 skorlarını öne koydum. Yüksek orandan beraberlik seçimi 5/10 yapılabilir. 

Lazio - Sevilla

Sevilla'da Nolito ve Aleix Vidal sakat. Yeni transferleri defans Wöber cezalı. Başka önemli bir eksikleri yok. Lazio'da Immobile'nin durumu net değil. Yedek başlayabilir. Wallace ve Lukaku defans eksikleri. Oyun kurucuları Milinkovic-Savic de yok.

3'lü defans oynayan iki takım izleyeceğiz. Lazio da hem grup maçlarında hem de İtalya Ligi'nde öne oynayan ve ofansif oyuncuları fazla kullanan keyifli bir takım. Caicedo, Luis Alberto, Correa gibi yolu İspanya Ligi'nden hatta Sevilla'dan geçmiş hücum oyuncuları sahada olacak.

Sevilla tarafında ise Navas ve Arana kanatlarda yer alırken orta alanda Banega, Amadou, Franco üçlüsü önlerinde Munir ve Andre Silva bekleniyor. Sarabia, Ben Yedder ve Promes yedekte olacaklar.

Lazio'dan Immobile'nin muhtemel ilk 11'de olmaması, Sevilla'da ise Promes ve Sarabia gibi yaratıcı isimlerin yedekte olması maçı biraz etkileyebilir. Daha çok ikinci yarıda alınan risklerle açılan bir oyun görebiliriz. Az gollü dengeli bir mücadele bekliyorum. 2-1, 1-1 skorlarına yakınım. TGS 2-3 seçimi 6/10 oynanabilir. 

Celtic - Valencia

Celtic'te sol bek Tierney ve orta saha Rogic önemli eksikler. Valencia'da defans Gabriel Paulista, forvet Rodrigo ve sol bek Gaya sakat. Forvet Santa Mina dinleniyor. Yeni transfer stoper Roncaglia da kadroda yok.

Valencia'da bugün hücumda Gameiro ve Guedes ikilisini göreceğiz. Ferran ve Wass kanatlarda, Coquelin ve Parejo orta sahada yer alacaklar. Yarasalar açısından Guedes sakatlığı sonrası önce ligde az süre aldı. Bugün de ilk kez 11'de ama forvet hattında yer buluyor. Gameiro ile pek oynama şansı bulamadılar. Keza sol açıkta yer alacak Ferran da bu ikili ile birlikte hiç oynamadı. Hücumda zorlanacak bir Valencia görebiliriz. Son paslarda ve ceza sahasındaki pas alışverişlerinde basit hatalar yapabilirler.

Diğer yandan Celtic kendi sahasında Valencia'dan daha aktif bir maç çıkaracaktır. Alt/üst seçimlerini tehlikeli bulmakla beraber. Celtic yenilmez veya ilk yarı beraberlik bahisleri 6/10 oynanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder