Şubat 23, 2019

La Liga 25. Hafta Cumartesi

Sevilla - Barcelona

Sevilla'da sol kanat Escudero sakatlandı. Nolito'nun da sakatlığı sürüyor. Barça'da Artur, Vermaelen ve Rafinha sakat.

Barcelona açısından şampiyonluk yolunda zorlu bir deplasmana çıkılıyor. Kral Kupası'nda rakiplerine konuk olduklarında Messi ve Suarez'in ilk 11'de olmadığı maçtan 2-0 yenik ayrılmışlardı. Sevilla'nın bu sezon kendi sahasında ligde Real Madrid'i de 3-0 mağlup ettiği düşünüldüğünde bu sahadan galibiyetle dönmek büyük bir başarı olur..

Sevilla Avrupa Ligi'nde çarşamba oynarken, Barça salı günü ŞL maçını tamamladı. Yorgunluk açısından iki taraf adına da belirgin bir durum oluşacağını sanmıyorum.

Sevilla'yı iç sahada tam kadro olduğunda beğendiğimi belirtiyorum. Escudero'nun yerine Promes'in oynaması bekleniyor. Maçı etkileyebilecek bir eksiklik değil. Barça'da ise Dembele, Messi ve Suarez üçlüsü ve orta alanda Vidal bekleniyor.

Son düdüğe kadar gol arayan iki takım izleyeceğimizi düşünüyorum. İki taraftan biri 2-1 skoru ile galip gelebilir. Beraberlik ihtimalini düşük görüyorum. 3.5 altı bahsini öne koydum.  7/10

Alaves - Celta Vigo 

Alaves'te eksik yok. Celta Vigo'da Aspas yeniden sakatlandı. Yeni transferleri geçen hafta ilk kez oynayan ofansif oyuncu Boudebouz cezalı. 

Vigo için iyi şeyler söyleyebilmek zor. Cardoso yeni arayışlar içinde. Bu kadar gol yiyen ve kırılgan bir takımı dönüştürmeye çalışacak. Bugün 3'lü defans ile 5-2-3 oynayan bir Celta görebiliriz. Bir tek 3-1 yenildikleri Getafe deplasmanında 5-3-2 sistemini denemişlerdi. 37. dakikada 10 kişi kaldıkları bir maç olduğu için bu sistemin tam olarak işleyip işlemediği üzerine bir fikir beyan etmek doğru değil. 

Alaves tarafına bakarsak son haftalarda 3 defansif orta saha kullanmayı tercih ediyorlardı. Bugün tekrar çift forvet ile 4-4-2'ye dönen bir takım göreceğiz. 

Celta Vigo da gol bulup maçın içinde kalabilir. Yine de ev sahibi son haftalarda tekrar kazandığı özgüveni ve takım oyunana yatkınlığıyla bir adım önde. 2-1 ya da 3-1 skorlarına yakınım. Alaves kazanır bahsini 6/10 öne koyarım. 

Athletico Bilbao - Eibar

Bilbao'da Aduriz, Eibar'da stoper Ramis sakat. 

Bask bölgesinden iki ekip karşılaşıyorlar. Garitano Bilbao'nun başına geçtikten sonra ligde bir tek Bask derbisinde Sociedad'a deplasmanda yenildiler. Garitano açısından 2. derbi daha önemli olacaktır. Üstelik birinci lige çıkardığı eski takımı Eibar'a karşı bu sınavı verecek. 

Diğer yandan Mendilibar, Garitano'dan bayrağı devraldıktan sonra Eibar'ı her sezon belli bir çizgide tutmayı başardı. Ligin renk veren ve istikrarlı bir takımı oldular. 

Çekişmeli ve mücadele gücü yüksek bir derbi izleyeceğiz. Bilbao kazanır ya da beraberlik arasında bir seçim yapılmalı. 2-0 ya da 1-1 skorlarına yakınım. TGS 2-3 bahsini öne koydum. 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder