Şubat 17, 2019

La Liga 24. Hafta Pazar

Real Madrid - Girona

Real Madrid'te Modric cezalı. Varane kadroda ama 11'de olması beklenmiyor. Benzema, Reguilon ve Carvajal dinlenebilirler. Benzema yerine Mariano, Modric yerine Cabellos'un oynaması bekleniyor. Asensio ve Bale de kanatlarda süre alabilirler.

Girona'da stoper Bernardo cezalı, oyun kurucuları Borja Garcia sakat. Yeni bir eksikleri bulunmuyor.

Bu sezon Kral Kupası'nda da karşılaşan iki ekip her iki maçta da seyir zevki yüksek bol gollü karşılaşmalara imza atmıştı. Girona her defasında Real Madrid'e karşı skor bulmayı başardı. Bugün de gole yakın olacaklarını düşünüyorum.

Real'de ise Modric'in oyun kuruculuğu aranabilir. Aynı şekilde Benzema'nın hücumda dağıttığı topları Mariano'dan bekleyemeyiz. Real'in asıl oyununun oturması için ikinci yarıda bazı değişiklikler gerekecektir.

Real Madrid puan kaybı yaşayabilir. Tek farklı galibiyetlerini de izleyebiliriz. 1-1 ya da 2-1 skoruna yakınım. TGS 2-3 bahsini öne koydum. 6/10

Valencia - Espanyol

Espanyol'da sol bek Didac, sağ açık Sergio Garcia ve Hernan Perez, sol açık Piatti, stoper Naldo ve Oscar Duarte sakat. Valencia'da stoper Diakhaby cezalı, Paulista, sol bek Piccini ve Rodrigo sakat.

Valencia hafta içi Celtic deplasmanındaydı. İyi bir oyunla galip geldiler. Cheryshev, Gameiro ve yeni transferleri Ruben Sobrino'lu bir hücum hattıyla sahada yer aldılar. Coquelin ve Parejo da dönüşümlü olarak oynadılar. Sağ bek Gaya da süre almayan isimdi.

Yarasalarda Rodrigo ve Santa Mina forvet hattı sahada olmayınca hücumda zorlanan bir takım izliyordum. Pozisyona girmekte ve bitirmekte zorlanıyorlardı. Deplasmanda yeni bir hücum hattı ile oynayarak alternatif bir takım yaratabildiklerini sonunda gösterdiler. Hem Avrupa ligi hem de lig için bu alternatife ihtiyaçları vardı. Ruben Sobrino'nun değerli bir forvet olması Valencia'yı güçlendirecektir. Aynı şekilde defans takviyeleri, Avrupa Ligi listesinde yer almayan Roncaglia da ilk maçında Sociedad karşısında iyi bir performans sergilemişti. 

Espanyol tarafına bakarsak hücum kısmında mecburen yeni transfer Wu Lei ile oynamak zorunda kalacaklar. Sağ ve solda ideal oyuncuları olmayınca, Wu Lei ve Oscar Melendo kanatlarını göreceğiz. Wu Lei her ne kadar istekli bir isim de olsa henüz 2. maçı ve takıma henüz alışmadı. Ofsayta sık düşen ve son pasları atamayan Espanyol'un hücumdaki oyununu bozan bir oyun ortaya koyabilir. 

2-0 ya da 2-1 skorlarına yakınım. Valencia kazanır seçimi ön planda. 7/10

Villarreal - Sevilla

Villarral'de sol bek Jaume Costa cezalı. Sevilla'da Banega cezalı. Nolito ve Aleix Vidal sakat. 

Villarreal kendi sahasındaki büyük maçlara iyi konsantre olabiliyor. En kötü durumlarında bile Real Madrid, Valencia ve Atletico gibi takımları ağırladıklarında sahadan beraberliklerle ayrılabildiler. Bugün de yenileceklerini düşünmüyorum. Beraberlik ya da Villarreal kazanır arasında gidip gelen bir maç izleriz. 

Sevilla, Avrupa Ligi'nden çıktı. Avrupa'da as kadrolarını kullandılar. Banega'nın yokluğunda defansif bir oyuncu Amadou orta sahaya geçebilir. Machin oyunu kilitleyerek atacağı bir gol üzerine odaklanacaktır. 

Diğer yandan Villarreal de Avrupa Ligi'nde Lisbon deplasmanından galibiyetle döndü. Bu maçın morali ve yapılan savunmanın başarısı ile sahada olacaklar. Yeni sistemleri 3-4-1-2 ile Sevilla'nın 5'li orta sahasına karşılık verip oyunu kilitleyebilirler. Daha çok 0-0 gidebilecek bir oyun bekliyorum. Bu anlamda ilk yarı beraberlik bahsini değerli buldum. 6/10 İlk yarı beraberlik bahsi oynanabilir. 1-0, 1-1 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder