Şubat 21, 2019

Avrupa Ligi Son 32 Turu Rövanş Maçları

Villarreal - Sporting Lizbon

Villarreal'de kadro açıklanmadı. İlk maçta da kadroda olmayan orta saha Iborra ve Cazorla yine kadroda yer almayabilirler. Sol bek Jaume'nin cezası sürüyor. Lizbon'da sol bek Acuna cezalı. Mathieu, Montero, Battaglia'nın sakatlığı sürüyor.

Villarreal ilk maçı kalecisinin performansı sayesinde 1-0 kazanmayı başardı. Andres Fernandez'in kritik bölümlerde kurtarışları Villa'nın avantajı kapmasını sağladı. 77'de 10 kişi kalan Sporting'te baskıyı arttırabileceği bölümlerde eksik kalınca 1-0'a razı oldu. Bu maç için de Villarreal'in üzerine gelen ve pes etmeyen bir Sporting bekliyorum.

Villarreal tarafında ilk maçta forvette yer alan Bacca ve Chukwueze'den Bacca yerine bugün Gerard'ı forvette izleyeceğiz. İlk maçın kadrosundan başka bir değişiklik beklenmiyor. 3'lü bir savunma, solda Pedraza, orta alanda Fornals ve Trigueros'un oyuna katkısıyla üretken bir Villa görebiliriz.

Bu sezon 3 kez üst üste kazanan bir Villarreal izleyemedik. Hem Avrupa Ligi'nde hem de ligde üst üste 2 galibiyet aldılar. 3. galibiyetlerini alabilecek kadar iyi durumdalar mı pek emin değilim. Özellikle 3'lü oynarken hala oturmayan defansif bir sisteme sahip olduklarını söyleyebilirim.

Sporting'in de karşılık verebileceği bir maç bekliyorum. Kaleye dikine giden ve ofansif oynayan iki ekip ilk yarıdan 2 golü getirebilirler. İlk yarı 1.5 üstü seçimi 6/10 oynanabilir. 

Real Betis - Rennes

Betis'te 3 sol kanat Tello, Junior Firpo ve Francis sakat. Başka önemli bir eksikleri yok. Rennes'te orta saha Andre cezalı. Başka bir eksikleri yok.

2-0 ve 3-1 öne geçse de bunu koruyamayan bir ev sahibi ve pes etmeyen bir Betis vardı ilk maçta. Setien hem Las Palmas hem de Betis dönemlerinde elemeli maçlardaki stratejisiyle kupalarda üst sıralara kadar çıkabiliyor. Bu sezon Kral Kupası'nda yarı finaldeler. Yarı finale gelene kadar oynadıkları son 5 maçta da 5 beraberlik aldılar. Yenilmeden deplasman golüyle turları geçmeyi başarıyorlar. Bugün de farklı olacağını düşünmüyorum. Deplasmandan 3-3 ile dönmüş bir Betis'in bugün kazanmaya ihtiyacı yok. 1-1 ve 2-2 skorları da turu geçmelerine yetecektir. Önceliğim KG var bahsi 8/10 olur. Beraberlik de ayrıca düşünülmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder