Şubat 10, 2019

La Liga 23. Hafta Pazar

Leganes - Real Betis

Leganes'te sağ bek Nyom cezalı. Real Betis'te stoper Mandi ve sol kanat Junior Firpo cezalı. Stoper Bartra ve Tello da sakatlıkları nedeniyle kadroda yok.

Betis açısından Mandi ve Bartra gibi as iki stoperin yokluğu önemli. Bu oyuncuların yerine Feddal ve Javi Garcia'yı Sidnei'in partneri olarak göreceğiz. Javi Garcia sakatlık sonrası perşembe günü kupa maçında Bartra'nın sakatlanması ile 10. dakikadan itibaren oyunda yer almıştı. Valencia maçının efor sarf eden oyuncuları Joaquin, Guardado, Canales ve Loren yedekte olabilirler. Carvalho, Lo Celso ve Kaptoum'lu orta sahanın önünde Sergio Leon ve Lainez ikilisini göreceğiz.

Leganes tarafında önemli bir eksik yok. En fazla puanı içeride topladılar. Bugün de eksik ve önemli oyuncuları yedekte başlayacak Betis karşısında daha aktif bir maç çıkarmalarını beklerim.

Taraf bahsinde Leganes'e biraz daha yakınım. Yine de içeride iyi savunma yapan takımlar karşısında duran toplar haricinde golü bulmakta gecikebiliyorlar. İlk yarı 0-0 skoru ve beraberlik üzerine 5/10 bir deneme yapılabilir. 

Valencia - Real Sociedad

Valencia'da stoper Paulista sakat. Stoper Diakhaby cezalı. Guedes iyileşti ve kadroya dahil oldu. Real Sociedad'ta oyun kurucu Zurutuza en önemli eksik.

Valencia'da Ocak transfer döneminde takıma Celta Vigo'dan transfer olan stoper Roncaglia bugün ilk kez sahada olacak. Garay ile tandemde yer almaları bekleniyor. Forvette Gameiro ve Rodrigo ikilisi beklenirken, orta sahada Wass, Cheryshev, Coquelin ve Parejo ile sahada olabilirler. Yarasalar açısından takımın zayıf karnı defans bölgesi olacaktır.

Real Sociedad'a bakarsak Zurutuza'nın yokluğunda forvet arkasında Sangalli görev yapacak. Sangalli'nin hücumu yeteri kadar yönlendirebildiğini düşünmüyorum. Illara ve Mikel Merino'nun orta alandaki oyun kuruculuğu daha fazla ön plana çıkacaktır. Özellikle duran toplarda rakibine üstünlük sağlayacak bir Sociedad bekliyorum.

İki tarafın da bölüm bölüm iyi oynayacağı bir maç bekliyorum. Taraf bahsine girmek zor olabilir. 1-1 skoru üzerinden gidecek bir maç beklediğimden KG var bahsini öne koydum. 2-1 ya da 3-2 skorlarına yakınım.  8/10

Athletic Bilbao - Barcelona  

Bilbao'da sağ bek Capa cezalı. Aduriz'in sakatlığı sürüyor. Barcelona'da Jordi Alba cezalı. Umtuti ve Artur sakat. 

Barcelona yorucu bir El Clasico'dan çıktı. El Clasico'da riske edilmeyen Messi bugün edilecek mi bazı soru işaretleri var. Arjantinli yine yedekte olabilir. Dikkat etmek gerek. Jordi Alba'nın yokluğunda Sergi Roberto'yu sol bekte görebiliriz. Sergi zaten takımın jokeri. O bölgede de görevini layıkıyla yapar. Fakat Alba'nın hücumdaki bindirmelerini ve asistlerini ondan bekleyemeyiz. Barcelona ise bu tür bir deplasmanda Alba'ya Messi'nin attığı ters topları fazlasıyla arayacaktır. 

Bilbao kendi sahasında Garitano ile birlikte çıkışa geçti. Deplasmanda da iyiler fakat içeride baskılı presli ve rakibe oyun alanı vermedikleri bir futbol oynuyorlar. 2. bölgede kaptıkları topları ceza sahasına çok çabuk taşıyabiliyorlar. Bugün Barcelona'dan daha fazla pozisyona gireceklerdir. En az 1 gol bulmalarını bekliyorum. 2. gole de yaklaşabilirler. Bu anlamda taraf bahsinde onların yanında yer aldım. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. Önceliğim Bilbao yenilmezliği 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder