Şubat 06, 2019

Kral Kupası Yarı Final İlk Maçlar

Barcelona - Real Madrid

Barcelona'da Dembele dışında önemli bir eksik yok. Messi'nin durumu net değildi.  Salı idmanında takımla çalıştı ve kadroya dahil oldu. Bir problemi gözükmüyor. Real Madrid tam kadro.

Her iki takım da en formda dönemlerinde karşı karşıya geliyorlar. Real Madrid'te Benzema'nın yükselen formu tüm hücumu etkiledi. Vinicius, Lucas ve beklerin katkısıyla pozisyona girmekte zorlanmayan ve bitirici vuruşları da yapan bir Real izliyorum. Ancak Espanyol ve Girona gibi defansı üst düzey olmayan takımlara karşı bu oyunu oynadıklarını da dip not olarak iletmem gerek.

Barcelona tarafında hücumda Suarez, Messi ve Alba şu ana kadar yeterli oldu. Keza Artur ve Rakitic'in de farklı maçlarda öne çıkması takımı rahatlatıyor. Sadece Coutinho'dan yeterli katkı alınmıyor. Birçok kupa maçında da görev yapmasına karşın hem hücumda kaptırdığı toplar hem de gol noktasında formsuz olması Valverde'yi düşündüren en önemli nokta. Büyük ihtimalle Real Madrid Coutinho üzerinden kapacağı toplarla sağdan bindirmeleri daha fazla yapacaktır.

Barcelona açısından bugün ideal 11 sahada olacak. Ancak sonradan oyuna girip skor bulabilecek ya da oyunu hareketlendirebilecek güvenilen bir isim olduğunu pek sanmıyorum. Katalanlar sahaya çıkan 11 ile birşeyler üretmek zorunda. Diğer yandan Real açısından ya Vinicius ya da Bale, Cabellos, Asensio ve Isco gibi yaratıcı ve skora katkı veren oyuncular yedekten gelip oyunun kaderini değiştirebilir.

Beraberlik ya da Barça tek farklı kazanır arasında gidip gelebilecek bir maç izleyeceğiz. Yüksek bir skor beklemiyorum. Fakat ilk yarı için temponun biraz daha yüksek olacağını düşünüyorum. Hem Real hem de Barça ilk yarılarda skora gidebilen takımlar. İlk yarı 1.5 üstü bahsini 7/10 öneririm. 2-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder