Şubat 16, 2019

La Liga 24. Hafta Cumartesi

Celta Vigo - Levante

Celta Vigo'da önemli eksik forvet Maxi Gomez. Levante'de stoper Cabaco cezalı. Stoper Postigo ve sol bek Tono'nun sakatlığı sürüyor.

Vigo'da Aspas iyileşti. Özellikle Maxi'nin yokluğunda 11'de olması bekleniyordu. Tam olarak hazır değil. Yedekte başlama ihtimali bulunuyor.

Levante tarafına bakarsak defansta eksikleri nedeniyle ideal kadrolarını oluşturamıyorlar. Yeni transfer Vezo ve bek oyuncusu Coke üçlü savunmada yer alıyor. Sol kanatta da Tono'nun yokluğunda sakatlığı yeni düzelen Luna forma giyiyor. Tono takımın hücum yapısında önemli bir oyuncuydu. Sol taraftan hücumu destek yeterli şekilde gelmiyor.

Her iki takım adına da kritik bir maç olacak. Levante biraz daha beraberlikle mutlu olabilirken, Vigo açısından kazanılması gereken bir karşılaşma. Aspas'ın 11'de olması halinde Vigo kazanır bahsi 6/10 yapılabilir. Aspas 11'de olmazsa pas geçilmesi gereken bir mücadele olur.

Rayo Vallecano - Atletico Madrid

Vallecano'da orta saha Imbula sakat, stoper Velazquez cezalı. Atletico'da orta saha Thomas cezalı. Koke ve Lucas sakat. İyi haber stoper Savic ve Diego Costa iyileşti kadroda yer aldılar.

Vallecano iki mağlubiyetle az da olsa güven kaybı yaşadı. Bugün Imbula'nın eksikliğinde daha teknik bir isim olan Medran yerine forma giyecek. Orta sahada Atletico'yu karşılayabilecek yeterli dirençleri olmayacaktır. Diğer yandan içeride her zaman beğendiğim bir takım oldular. İlk yarılarda iyi bir futbol ortaya koyabiliyorlar. Embarba, Trejo, sol kanat Alex Moreno'nun oyuna katkısı ve forvet Raul'u desteklemesi her takımda bulabileceğimiz özellikler değil.

Diğer yandan Atletico Madrid'te Vitolo ve Correa kanatları ile ofansif bir takım sahada olacak. Ligde üst üste 2 mağlubiyet alan Atletico bu duruma pek alışkın bir takım değil. Rayo'nun hücuma dönük futbolu Atletico'nun da işine gelecektir. Duran topları da fazla kazanabilecek bir Atletico bekliyorum. 1-2 ya da 0-2 skorlarına yakınım. Atletico kazanır bahsini 8/10 öne koyarım. 

Real Sociedad - Leganes

Real Sociead'ta orta saha Illaramendi sakatlandı. Sağ bek Zaldua cezalı. Leganes'te sağ bek Nyom'un cezası sürüyor.

Real Sociedad'ta Zurutuza'nın iyileşmiş olması önemli. Kendi sahalarında baskılı başlamaları beklenebilir. Leganes tarafına bakarsak hücumda formda bir dönemden geçiyorlar. Son 5 lig maçında da gol bulmayı başardılar.

Çekişmeli bir maç izleriz. Karşılıklı goller görmemiz olası. Erken tahminim beraberlik üzerineydi. 1-1 ya da 2-2 skorlarına yakınım. 5/10 beraberlik düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder