Şubat 09, 2019

La Liga 23. Hafta Cumartesi

Getafe - Celta Vigo

Getafe'de yeni bir eksik yok. Yedek stoper Bruno cezalı. Vigo'da orta sahadan Okay cezalı. Aspas iyileşti kadroya alındı. İlk 11'de başlaması beklenmiyor.

Aspas'sız Vigo haftalardır zorlanıyor. 2. golü bulamadıkları için sürekli kayıplar yaşadılar. Geçen hafta kupa yorgunu Sevilla karşısında biraz da şanslı bir maç çıkararak gol yemeden kazandılar. Nispeten rahatlar.

Getafe de kupa sonrası toparlanamadı. Ancak geçen hafta defansta eksikleri olmasına karşın Levante deplasmanında yenilmeden dönmeyi başardılar. Takım savunması daha güçlü olan Getafe bu maçı gol yemeden tamamlayabilir. 1-0 ya da 2-0 skorlarına yakınım. Getafe kazanır 6/10 oynanabilir. 

Atletico Madrid - Real Madrid

Atletico Madrid'te Koke, Savic ve Diego Costa sakat. Real Madrid'te Llorente dışında eksik bulunmuyor.

Real Madrid açısından Llorente'nin yokluğu sonrası Casemiro'lu takımı defansif olarak beğenmiyorum. Casemiro kolay hata yapabilen bir oyuncu. Yaptığı hatalar da Real'e pozisyon olarak dönebiliyor. Özellikle bugün hem Griezmann hem de Morata ile pres yapacak bir Atletico izleyeceğiz. Büyük ihtimalle Casemiro'nun kaptıracağı toplarla pozisyonlar bulacaklardır.

Diğer yandan Real Madrid'in hücum üçlüsü çok formda. Benzema, Lucas ve Vinicius'ın tek toplarla paslaşmalarını izlemek keyifli. Bugün belki Lucas yerine Bale'i sahada görebiliriz. Bale'li Real Madrid sağ kanadın savunmasında zorlanabilir. Fakat Atletico tarafında gerçek bir sol açık yerine Saul oynayacağı için idare etmeleri normal olur. Ancak Simeone 2. yarıda Vitolo'yu oyuna sokarak Atletico adına hücumda fark yaratmayı başarır.

Çok gollü bir maç izlemeyiz. 1-1 skoruna yakın şekillenebilecek bir derbi bekliyorum. Kg var bahsini öne koydum. 2-3 gol seçimi de düşünülebilir. Kg var 7/10

Espanyol - Rayo Vallecano

Espanyol'da Leo Baptistao ayrıldı. Yerine iki forvet Ferreyra ve Wu Lei'yi aldılar. Bugün büyük ihtimalle Ferreyra'yı sağ açıkta izleyeceğiz. Stoperler Naldo ve Oscar Duarte'nin sakatlığı sürüyor. Hermoso da cezalı. Vallecano'da oyun kurucu Trejo cezalı.

İki takım da düşme hattına yakın seyrediyorlar. 4 haftadır kazanamayan bir Espanyol var. Düşme potasından bir rakibe karşı iç sahada oynayacaklar. Motive bir maç çıkaracaklarını düşünüyorum. Diğer yandan Vallecano da geçen hafta bir kaza yaşadı. İyi giden bir serileri vardı. Genelde iyi giden serilerin ardından bu yenilgiler takımları rahatlatır. Vallecano'nun da çok etkileneceğini düşünmüyorum. Trejo'nun yerini Pozo ile dolduracaklar. Trejo biraz daha oyun kuran bir isimken, Pozo ceza sahasına girişleri fazla olan ve golcü özelliği yüksek bir oyuncu.

İki taraf adına da skora gidilebilecek bir maç izleriz. Espanyol'un kendi sahasında kazanma isteği biraz daha baskın olacaktır. Bu da 3. golü de bize izletebilir. 2-1, 2-2 skorlarına yakınım. Önceliğim 2.5 üstü bahsi oldu. 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder