Şubat 27, 2019

Kral Kupası Yarı Final Rövanş Çarşamba

Real Madrid - Barcelona

Real Madrid'te defansif orta saha Llorente ve Isco sakat. Barcelona'da sakatlığı düzelen kupa kalecisi Cillessen ve orta saha Arthur kadroya alındılar. Rafinha ve Vermaelen'in sakatlığı sürüyor.

Real Madrid ilk maça iyi başlayan taraftı, ilk yarıyı önde kapattılar 2. gole de yaklaştıkları bölümler oldu. Barça bir iki duran top harici ki Rakitic'in direkten dönen kafası vardı, Real Madrid'e karşı pozisyon üretemedi. 2. yarının başlarında ilk yarının hareketli oyuncusu sağ açık Malcom'un ayağından beraberlik sayısını buldular. 60'dan sonra oyuna giren Messi'nin Casemiro'dan çaldığı toplar ile 60-75 arası net pozisyonlar da buldular ama değerlendiremediler. Pozisyonlar itibariyle 1-1'den biraz daha yüksek bir skoru hak eden maç izlediğimi söyleyebilirim.

Barça açısından ilk maçta 30 dakika faydalanılan bir Messi vardı. Dembele ise kadroda değildi. Bu maçta ikisinin de oyuna girmesiyle başka bir takım izleyeceğimizi söyleyebilirim. Hem Lyon hem de Sevilla deplasmanlarında sezonun genel deplasman performansının üzerine koyan bir Barça izledim. Henüz tam hazır olmasa da Dembele'nin oyuna katkısı ve Valvarde'nin gole ihtiyacı olduğunda sistem değişikliklerine gitmesi Barça'yı enerjik bir takım haline getiriyor.

Real Madrid tarafında ise Ajax, Girona ve Levante maçlarında rakibe fazla sayıda verilen pozisyonlar vardı. İlk Barça maçı ve Atletico Madrid sınavlarının gerisine düşen bir Real izledim. İvme olarak o dönem Real'in daha iyi olduğunu belirtiyordum. Şimdi ise Barça'yı bir adım önde görüyorum.

Bu sefer 1-1'e erken gelen bir maç görebiliriz. İki takıma da yetmeyen bu skor sonrası 3. ve 4. golleri de görebiliriz. Özellikle ikinci yarılarda Solari'nin oyunu okumasında bazı gecikmeler yaşanabiliyor. Bu bölümde Valvarde oyuna ağırlığını koyup Barça'ya turu getirebilir. 2-2, 2-3 skorlarına yakınım. 3.5 üstü 7/10 ilk tercihim olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder