Şubat 19, 2019

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Maçlar 19 Şubat Salı

Lyon - Barcelona

Lyon'da en önemli eksik oyun kurucu Fekir. Barcelona tarafında Artur sakat. Başka önemli bir eksik yok.

Barcelona'yı deplasmanlarda beğenmediğimi hep belirtiyorum. Genelde kendilerine yeten kadar oynamayı seçiyorlar. Bu yüzden geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nden deplasmanda oynadıkları bir Roma maçıyla erken elenmişlerdi. Hücumda Dembele'nin yer alması bekleniyor. Dembele tam hazır olmasa da formsuz Coutinho yerine tercih edilmesi doğal.

Diğer tarafta Lyon'da Fekir'in yokluğunda Fransız gazetelerine göre Depay forvet arkasında yer alabilir. Grup maçlarında 3'lü savunma yapan orta alanı kalabalık tutan bir Lyon vardı. Bugün ise klasik bir sistem 4-2-3-1 ile sahada olacak gibi gözüküyorlar. Lyon açısından kilit soru; Cornet ve Traore ikilisi kanatlarda yer alırken hücumda da Depay ve Dembele ile 4'lü bir hücum hattı mı oluşturalacak yoksa Cornet ikinci yarıya mı saklanacak? Her iki durumda da Lyon'un skor bulmasını beklerim.

Barcelona, kapanmayan ve üzerine gelen bir Lyon'a karşı kontratak futbolunu oynamakta zorlanmaz. Messi'nin savunma arkasına atacağı toplara Suarez, Dembele ve Alba'nın koşuları net pozisyonlar getirebilir. Katalanların maçın ilk bölümlerinde skora gitmesini bekliyorum. Lyon geriden gelip maçı dengelemeye çalışır.

İlk yarı için Barcelona kazanır tercihini 6/10 oynayabilirsiniz. Maç sonunda Barça kazanır bahsini çok net görmediğimi belirtmeliyim. 1-2, 2-2 skorlarına yakınım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder