Mart 03, 2019

La Liga 26. Hafta Pazar

Real Betis - Getafe

Real Betis'te sol kanat Junior Firpo sakat. Getafe'de sol bek/ sol kanat Antunes cezalı.

Betis perşembe günü zorlu bir maçtan çıktı. As oyuncularını kullandılar. Dinlenmeden bu maça çıkacaklar.

Her iki takımın da hedefi önce Avrupa Ligi, sonra da Şampiyonlar Ligi. Getafe kral kupasından elendikten sonra lige daha fazla odaklandı. Konsantrasyon problemi de yaşamadılar. Sezonun genelinde deplasmanları başarıyla geçen bir Getafe izledik. Pragmatik oyun yapıları ile her deplasmanda topun arkasına geçtiler ve gol bularak ev sahiplerini zorladılar. Bugün de farklı olacağını düşünmüyorum.

Betis, iç sahada gole ihtiyacı olduğunda baskı kurabilen bir takım, ancak perşembe yorgunluğunu hissedebilirler. Getafe'nin ilk golü atarak oyunu yönlendireceğini düşünüyorum. 0-1, 1-1 skorlarına yakınım. Getafe yenilmez bahsini 7/10 öne koyarım. 

Real Sociedad - Atletico Madrid

Real Sociedad'ta orta saha Illarramendi ve sağ açık Januzaj önemli eksikler. Atletico Madrid'te Lucas, Kalinic ve Diego Costa kadroda yok.

Atletico Madrid üst üste iki galibiyet ile toparlandı. Ancak hala yaratıcılık konusunda çok iyi noktada değiller.

Real Sociedad Imanol yönetiminde alt sıralardan Avrupa Ligi pozisyonuna geldi. Deplasmanda o kadar iyi değiller. İç sahada başka bir takım olabiliyorlar. Bugün için kafamdaki tek soru işareti Januzaj'ın sağ açık bölgesinde muhtemel oynayacak oyuncu Sandro'nun takıma uyumlu olmaması. Sandro'nun alanında hücumda sıkıntı yaşayabilirler.

Birbirini kontrol eden iki takım göreceğiz. Real Sociedad biraz daha baskılı ve istekli olacaktır. Daha çok atan kazanır maçı izleyebiliriz. Duran toplar da belirleyici olabilir. Ev sahibinin yenilmezlik serisi devam eder. 7/10 Real Sociedad yenilmez bahsini tercih ettim. 

Valencia - Bilbao

Valencia'da stoper Garay sakat. Bilbao'da sağ bek Capa ve forvet Aduriz sakat.

Ligin en çok berabere kalan iki takımı karşılaşıyorlar. Valencia sezona kötü başlasa çalkantılar yaşasa da Marcelino ile yola devam edildi ve iyi sonuçlar gelmeye başladı. Kupada finale çıktılar. Avrupa Ligi'nde de devam ediyorlar.

Bilbao ise Garitano ile toparlandı. Garitano ile 10 Aralık'tan bu yana ligde sadece Bask derbisinde deplasmanda yenildiler.

İki tarafın da birbirini kontrol edeceği, az pozisyonlu ama mücadeleci bir maç izleriz. 1-1 ya da 0-0 skorlarına yakınım. 5/10 beraberlik bahsini öne koyarım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder